Nidzica [214]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

wracam w ten weekend do domu. pewnie zajdę do naszej pizzerii i na zamek. a wy co robicie, gdy po kilku tygodniach wrócicie do domku?
  • Grono.Net

hej Oska!! też wracam(y) w ten wen weekend.

zaczne od tego czego na pewno nie robie: nie ucze sie:P a poza tym oddycham świeżym powietrzem i odpoczywam!! :):):)

pozdr

• Anonim

ja w nidzica city bylam dwa razy do tej pory ale odwiedzilam chyba wszystkie miejsca kultu...;) pizzeria, u zala, zamek, tylko nad jeziorko nie doszlysmy z oska bo bylo ciemno i sie balysmy...co jeszcze? jedyne w swoim rodzaju rondo z lawkami, solarium na rynku, beverly hills....milego weekendu!
  • Anonim

jest jeszcze kamień tatarski, lasek miejski, sójcze wzgórze.... no, chyba satine w tych miejscach jeszcze nie była, ale będzie :)
    A ja już w Ncy. Dzisiaj jest na zamku konkurs piosenki, poezji i prozy francuskiej i może zajrzę tam z Eweliną. A wieczorem u wujka na imieninach :) Pozdrowionka
  • Anonim

Ja w Nidzicy jestem co roku hehe zawsze sie zatrzymuje tam jak jade do wspaniałej wioski czyli Nataci Małej...pewnie nie wiecie gdzie to jets ale coz..:P.....no wiec Nidzica to takie moje drugie miasto....:).....wstyd sie przyznac ale jeszcze ani razu nie byłam na zamku....od 19 lat jakos tak nie mam czasu tam zajrzec ....:> no ale moze w tym roku mi sie wreszcie uda:P.....mozecie mi tylko powiedziec czy warto...hehe:)
  • Sasha

A ja bardzo serdecznie zapraszam na nasz piękny; ) nidzicki zamek. Wiem coś o nim bo często jest mym drugim domem. A jestem na nim rycerzem już od 6 lat. Więc znam tam niemal każdy kamień i cegłę... Chociaż przy turystycznym zwiedzaniu nie ma możliwości podziwiania jego "ducha" i tajemnic i tak jest wart odwiedzenia i wczucia się w historie i odgłosy sprzed wielu wiekow... Ja, kontynuujący tradycje średniowiecznych technik walki, oraz kodeksu rycerskiego, najbardziej polecałbym jego nocne zwiedzanie, oczywiscie po uprzednim poznaniu go z przewodnikiem. Jego blask, tajemniczość oraz owe odgłosy średniowiecza najbardziej wyczuwalne i donośne są po zachodzie słońca, gdy cały zgiiełk współczesności powoli milknie...
  • Anonim

cze MArtusia!

Myślę, że każdy z Nidzicy wie gdzie jest Natać Mała. Dużo osób spędza tam wakacje i ja też od czasu do czasu wyskakuję tam nad jeziorko. Fajnie jest... :) A na zamek czas zajrzeć!
  • Anonim

Sasha ma rację. Zamek jest fajny. Turnieje rycerskie jeszcze fajniejszne, a tańce dam dworu ciekawe :)
  • Anonim

No sorry...ale wiecie NAtac Mała wielkim kurortem to nie ejst ...wiec myslałąm ze nei wszyscy wiedza gdzie to jest....hehe....no ale ja nie wyobrazam sobie wakacji bez odwiedzenia tej zajebistej wioseczki:D....ehhhh a na zameczek w takim razie napewno zajrze w tym roku....:)....bo to az wstyd ze nawet nie wiem jak on wyglada...no ale jakis przewodnik by sie przydał....:).....jeeej jak ja wam zazdrozcze ze mieszkacie na mazurach...ehhhh:P
  • meg* słońcem opętana; D

Martii ja bywam w Jabłonce... mam tam działeczke (super miejscowka na wakacyjne szaleństwo) Natać Mała jest troszke w lesie ale pluskamy sie w jednym jeziorku. Nidzica hmmm powiecie ze jestem tandetna ale mi tam brakuje "Manhatanu" wiecie o czym mowie hahahah
  • taktownie

bry (:
  • Anonim

Domyślamy się o czym mówisz Mada. Bry :)
  • meg* słońcem opętana; D

tiaaa rozumiem ze to była tandeta ale wesoła hahahahah
  • Anonim

mahattan to bylo chyba to targowisko, teraz stoi tam chyba jakis budynek, nie jestem pewien...
    Moge sie zglosic, jak kolejny fan, tym razem Natac Duza, zawsze raz w roku, Jablonka oczywiscie takze po drodze.....

• Anonim

To ja co roku mijam po drodze i Jabłonke i Natac Duzą...:DDD....kurcze teraz sesja a ja najchetniej bym rzuciła wszystko i popływała sobie w Omulewie i poopalała sie na niezwykle piaszczystej i czystej plazy nataciowej;P
    no ale jeszcze miesiac i fruuu na MAzury :DDD
  • Anonim

najbardziej lubię w Nidzicy park, a konkretnie ścianę od fabryki mebli, tylko martwi mnie że już nikt nie kontynuje mojego dzieła... zero graffiti
  • Egocentrycznie.

nie ma w Nidzicy ciekawych miejsc :(
    No nie licząc zamku i dyskotek :p
    a jak wracam z podrozy do Nidzicy pierwszym miejscem jakie odwiedzam jest "palarnia za lickiem " buehehe; -)
  • Anonim

właśnie że są... szkoda tylko że inni się nie wypowiedzą ale podejrzewam, że albo są gdzieś na wakacjach albo nie mają stałego dostępu do neta! pozdro dla wszystkich z ulicy Kościuszki
  • Anonim

może jestem sentymentalna ale do Nca zawsze chętnie przyjeżdzam i nie tylko ze wzgledu na rodzinke i znajomków...... stara fontanna w parku -choc nie wiem czy działa bo w tym roku nie byłam :( a kto podziwial panorame z górki na olsztyńskiej-scena niczym z amerykanskiego filmu hehehhe ?? niom i stary dąb na zamku ... :)
  • Egocentrycznie.

Gdy czytam to wszystko coraz bardziej mi sie podoba Nidzica .Powiem szczerze , ze czuje sentyment do tego miasta chociaz w nim mieszkam