- 1
- 2
-
Lokepine
W zeszłym roku, z racji pewnej fuchy miałąm za zadanie przyswoić sobie gazetki kobiece. Radosna Tfurczość pana C. razem z Jastrunem i Eichelbergerem wołała o jakieś radykalne cięcia...
Boszee, jak dobrze, ze już nie muszę tego czytać:D -
e.
no własnie...w sumie "Zawierciadło" niegłupia gazeta, pozująca raczej na inteligentną, zatem nie rozumiem, dlaczego zamieszczają tam teksty tego patafiana Coelho....mnie to odrzuca na wstępie! -
Lokepine
Dokładnie pozująca...
Bo jak porównasz treść z innymi z tej samej półki, to widać, jak niewiele ja rózni od innych...
Były takie dwa teksty, które do tej pory wspominam z łezką w oku - i nie wiem, który był bardziej głupi/niesmaczny/zabawny w sposób niezamierzony.
Pierwszy traktował o "archetypie prostytutki" i w tym tekście panowie rozwodzili się nad tym, jak to korzystali (Coelho i Eichelberger) albo też nie (Jastrun) i jakie to fajne albo głębokie albo romantyczne itd.
Drugi był o córkach i ich układach z ojcami - żaden z tych panó córki nie ma... -
e.
śmiać mi się chciało, bo na okładce ostatniego Zwierciadła jest Keira Knightley...( czy jak jej tam..)....gazetka zatem zaczęła schlebiac masówce, brawa dla naczelnej Richardson;D...naprawdę zaczyna się robić pseudointelektualnie, a wypocin panów Coelho, Jastruna i Eichelbergera nie skomentuję, bo mi się słabo robi:)))
-
-
R H
-
e.
wyrażam własne zdanie.....;p;p......nie lubię Coelho i przeszkadza mi jego obecnośc na łamach jakiegokolwiek czasopisma, więc chyba mam prawo tak pisac??? -
R H
ale ja a propos czesci wypowiedzi poprzedzajacej nazwisko nibynaczelnej, elo -
e.
eee.....bo Keira to jest postać znana masowce, a Zwierciadło niby takie niszowe, alternatywne i intelektalne;p;p...o to mi chodziło, wcześniej nikogo znanego szerszej publiczności nie wsadzali na okładkę...tyle moje;p -
zrobię to z płetwą w dziobie.
no ja lubie w autobusie czytać ,czasem kradne nawet od dentysty z poczekalni.wkońcu ze zdjęć w zwierciadle wiem ,że eihelberger i coehlo wyglądają jak bliźnięta.ale ci co to czytają muszą być krystalicznie zdrowi psychicznie.tak mi sie wydaje.bo ja czytałąm ze dwa numery ,i nawoływały do mega zmian i uporządkowań w głowie .raz -ale to było po dentyście więc wsumie niewiem czyja to zasługa- ale pamiętam że popłąkałam się nad zwierciadłem; )choć może zostane wykluczona z tego grona ,ale tak było.chociaż z drugiej strony to niewiem czy to jest takie zdrowe pastwić sie nad własnym dzieciństwem i snami i wmawiać sobie ż było okropnie.a wsumie tym sie zajmuje duża część numeru.pozdro -
Madi
W którymś Ozonie też natknęłam się na wypociny Coehlo. Z tego co pamiętam, opisywał swój dzień z życia w jakiejś małej mieścinie argentyńskiej, jak to odpoczywa od cywilizacji - na łonie natury, wśród prostych ludzi i jak ta cywilizacja do niego powraca wieczorami, kiedy to zasiada przed komputerem, by sprawdzić pocztę. Chyba nie muszę pisać, jak bardzo mnie to poruszyło.... -
1=2
nie mów, my wszyscy wiemy jak mogą poruszyć te przeurocze historyjki Paulo - a poza tym nie możesz się tak rozkleić, o nie, nie tu na gronie. -
Marta
no to właśnie z takich poruszających historyjek, zebranych z "prasy światowej" składa się omawiane już w innych wątkach dzieło "być jak płynąca rzeka".
rozważania bezdzietnych o córkach to rewelacyjny pomysł. ja mogę coś napisać o związkach matek z synami, może mi też ktoś za to zapłaci?
a kto to jest ten pan na e, który wygląda jak bliźniak pc? czy to bardzo duży wstyd, że nie wiem? -
zrobię to z płetwą w dziobie.
otwóz zwierciadło a się dowiesz. psycholog jakiś.ale naprawde.są identyczni.tylo ten na e wyższy -
Nemine
Ach, nawet nie pamiętam który z panów odpowiadał na listy w jedynym numerze ,,Zwierciadła", który posiadam... (Rozdawali ową prasę na święcie kaszanki w moim cudownym mieście).
Perełka. Aż poszukam i zacytuję mądrości ,,Zwierciadła" na temat starości.
-
Lobo
pracowałam dorywczo w kiosku i w związku z tym czytałam wszystko, co tam było do kupienia, od gazetek regionalnych bo bravo girl... co ta nuda robi z człowiekiem... w każdym razie, coelho drukuje się też w magazynie ezoterycznym "wróżka". kto ma ochotę się pośmiac i stac go na droższe rozrywki może sobie poczytac. -
Anonim
>che napisała:
>no własnie...w sumie "Zawierciadło" niegłupia
>gazeta, pozująca raczej na inteligentną, zatem nie
>rozumiem, dlaczego zamieszczają tam teksty tego
>patafiana Coelho....mnie to odrzuca na wstępie!
Dzięki obecności Coelho na łamach, "Zwierciadło" tylko pozuje na inteligentną gazetę.; -) -
Anonim
Opis pisma w księgarni internetowej:
„Zwierciadło” to ekskluzywny magazyn dla nowoczesnych, ale także wrażliwych i myślących kobiet, które szukają w życiu wartości. Jest pismem, które kreuje piękną wizję świata, pomaga znaleźć odpowiedzi na najważniejsze pytania. Wyróżnia je unikalna zawartość, nie tylko dzięki wyjątkowym zdjęciom, przestrzennej, nowoczesnej grafice, wysokiemu poziomowi edytorskiemu, ale również dzięki wspaniałym autorom tekstów, takim jak Paulo Coelho.
(Zwierciadło – 7/2008) -
Varda
-
Anonim
-
M
Coelho w tej chwili nie wypowiada się na łamach "Zwierciadła" albo po prostu przeoczyłam tak "zacne" nazwisko; )
- 1
- 2