Nie lubię Paulo Coelho [1319]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

przeciez on jest taki super! zostawcie go!; (
  • Łozinka

boze wybacz. juz sie nawracam i zamieniam w jego wierna fanke i wojownika swiatła:)
  • Ka.

Jakieś argumenty?; ]
  • megablasta von bigshoot'a

w pewnym sensie, podałem pare argumentów w innym temacie, choć ich fundamentem nie była wielkość P.C., czy jego pokrewieństwo z Supermanem.
  • Łozinka

>Kaasza napisała:
    >Jakieś argumenty?; ]

argument prosty: jesli mam juz poczytac sobie cos glupiego dla odprezenia to wole zeby to było głupie jawnie. bo nic mnie nie wkurza tak jest bezsensowne i pretensjonalne ,,madrosci". nie lubie tez jak ktos usiluje wmawiac mi rozne rzeczy z pedagogicznym zacieciem ktore moim zdaniem w ksiazkach Coelho jest aż nadto widoczne
  • Ka.

Hihihi :P to było do osoby wyżej :D

>Łozinka napisała:
    >>Kaasza napisała:
    >>Jakieś argumenty?; ]
    >
    >argument prosty: jesli mam juz poczytac sobie cos glupiego
    >dla odprezenia to wole zeby to było głupie jawnie.

P.C. skubany, wyszła mu głupota niejawna, skryta w półmroku tajemnicy, tak..

>bo nic
    >mnie nie wkurza tak jest bezsensowne i pretensjonalne
    >,,madrosci".

trzeba być wyluzowanym i czytać to z przymróżeniem oka - tak się czyta coś głupiego. sorry, za pretensjonalną "mądrość", ale skoro się wkurzasz...

>nie lubie tez jak ktos usiluje wmawiac mi rozne
    >rzeczy z pedagogicznym zacieciem

cieżkie relacje ze starą?

• Anonim

kolezance chodzilo raczej o to, ze woli dla odprezenia przeczytac romansidło niż książke denną, która ma pretensje do bycia czymś ambitnym.

i widzę ten bogaty zasób słow- "relacje ze starą". chyba koeljo nie rozwinął twojego języka- a szkoda. moglby chociaz do tego sie nadac.
  • e.

>Thomas. napisał
    >przeciez on jest taki super! zostawcie go!; (

och Boże, Boże, jak jest taki super to sobie go czytaj bez krępacji i ku chwale wszelkich "yntelektualystów" na Koleju chowanych zamiast tu włazić i nawracać.
  • Łozinka

>megablasta von bigshoot'a napisał
    >>Łozinka napisała:
    >>>Kaasza napisała:
    >>>Jakieś argumenty?; ]
    >>
    >>argument prosty: jesli mam juz poczytac sobie cos glupiego
    >>dla odprezenia to wole zeby to było głupie jawnie.
    >
    >P.C. skubany, wyszła mu głupota niejawna, skryta w
    >półmroku tajemnicy, tak..
    >
    >
    > >bo nic
    >>mnie nie wkurza tak jest bezsensowne i pretensjonalne
    >>,,madrosci".
    >
    >trzeba być wyluzowanym i czytać to z przymróżeniem oka -
    >tak się czyta coś głupiego. sorry, za pretensjonalną
    >"mądrość", ale skoro się wkurzasz...
    >
    >>nie lubie tez jak ktos usiluje wmawiac mi rozne
    >>rzeczy z pedagogicznym zacieciem
    >
    >cieżkie relacje ze starą?
    >
    >
    >

wiesz co czytaj ze zrozumieniem i wyłapuj ironie:P co ja poradze ze bardziej drazni mnie pseudomadrosc ktora tak naprawde jest skrajnie durna niz glupota ktora nie udaje niczego ambitnego. jasne ze mozna sie z tego posmiac ale ile. tani dydaktyzm w stylu szkolnych czytanek tez po jakims czasie przestaje bawic:P

Łozinka, czytam ze zrozumieniem, ale masz racje, rozwaliłaś mnie tą ironią, nie widzę jej? ale w sumie, to nie fair. zauważ, że barwa głosu, jego natężenie itd., zmienia się podszas wygłaszania ironi. może opisz te zjawiska w nawiasach, daj jakąś szanse człowiekowi, a nie z tą pogardą ":P" z resztą, czytalem P.C. pare lat temu, więc chyba też mnie przestał bawić - cholera...

acha Łozinko, powiedz od jakiego czasu jesteś na tym gronie? bo czytam temat "mądrości" i kiedyś to było świetne. teraz żal poprostu... może nie każdy post, ale spora większość. posty nad twoim też są ekstra, zwłaszcza ten bym czytał P.C. jak lubie:) stąd napisałem gdzie indziej o modzie na Antykróliczyzm. poprostu zaczyna to wyglądać mniej więcej tak: "czytaj sobie P.C. jak jesteś taki intelektualista w tramwaju chowany, a jak twoje słownictwo nie wykracza ponad teksty o starej, to idz poszukaj siebie na przystanku" - ale mu przygadałam, no dobra, to co z tym Harrym? muszę sprawdzić, czy jeszcze żyje...

Łozinko, czy tego nie czujesz? użyj mocy...
  • e.

a kto Ci tu napisał, żebyś go czytał, jak lubisz? nikt w tym wątku do Ciebie nic takiego nie napisał.

btw,
    temat się o czym innym zupełnie zrobił :D

mea culpa... nie lubię się tym tłumaczyć, ale o ile ortografię w miarę poprawiłem, tak nadal mam taką dylektyczną umiejętność do "niewidzenia" tzn.
    1.
    2.
    3.

a ja nie widze 2.:) i tutaj zmieszałem twój post, z postem koleżanki powyżej, sorry:)

*dyslektyczną, LOL:D
  • e.

tłumaczyć się można na różne sposoby, kwestia wyjaśniona, co najistotniejsze.
    miałam wrażenie, że posądza się mnie o coś, czego nie uczyniłam więc postanowiłam zainterweniować :]
  • Łozinka

>megablasta von bigshoot'a napisał
    >Łozinka, czytam ze zrozumieniem, ale masz racje,
    >rozwaliłaś mnie tą ironią, nie widzę jej? ale w sumie,
    >to nie fair. zauważ, że barwa głosu, jego natężenie
    >itd., zmienia się podszas wygłaszania ironi. może opisz
    >te zjawiska w nawiasach, daj jakąś szanse człowiekowi, a
    >nie z tą pogardą ":P" z resztą, czytalem P.C. pare lat
    >temu, więc chyba też mnie przestał bawić - cholera...
    >
    >acha Łozinko, powiedz od jakiego czasu jesteś na tym
    >gronie? bo czytam temat "mądrości" i kiedyś to było
    >świetne. teraz żal poprostu... może nie każdy post, ale
    >spora większość. posty nad twoim też są ekstra,
    >zwłaszcza ten bym czytał P.C. jak lubie:) stąd napisałem
    >gdzie indziej o modzie na Antykróliczyzm. poprostu zaczyna
    >to wyglądać mniej więcej tak: "czytaj sobie P.C. jak
    >jesteś taki intelektualista w tramwaju chowany, a jak twoje
    >słownictwo nie wykracza ponad teksty o starej, to idz
    >poszukaj siebie na przystanku" - ale mu przygadałam, no
    >dobra, to co z tym Harrym? muszę sprawdzić, czy jeszcze
    >żyje...
    >
    >Łozinko, czy tego nie czujesz? użyj mocy...
    >

Wyrazam skruche i czym predzej szanse daje. Moja wypowiedz absolutnie nie miala urazic szanownego pana:) a co fakt to fakt mysli juz nie sa takiej genialne jak kiedys. Widocznie duch podupadł w narodzie
  • Marta

czy zbieżność tytułu wątku z tytułem powalającej polskiej komedii romantycznej jest przypadkowa? :D
  • majki.

leave britney spears alone!
    lol.
  • Martyna.

Hm... a wiecie, że żeby czegoś nie lubić trzeba to poznać? Czytaliście chociaż jedną jego książkę?
  • Anonim

czytałam 4.
    Być jak płynąca rzeka, alchemika, weronikę i piątą górę.
    i na ich podstawie śmiem twierdzić, że nie lubię P.C.
    nie mam w zwyczaju wydawać opinii na tematy, o których nie mam pojęcia.
| |

Gromadźcie się wszyscy Wy, w których Alchemik wywołuje torsje! Wymiotujmy razem do rzeki Piedry!

Fotki

Miejsca grona (0)