- 1
- 2
-
Marek
Propozycja wyglada mniej wiecej tak: z nazwy grona usunąć trzy wykrzykniki.
Po co nam ta zbędna interpunkcja? Może była by na miejscu w nazwie grona tró bóntowników albo czegoś takiego. Albo gdyby to bylo grono "nienawidze Paolo Coelho". A tak wydaje mi sie tylko nadmiarem emocji. Oczywiście to tylko moja skromna opinia i nie zamierzam sie wściekać jeżeli nazwa sie nie zmieni.
Pozdro miliard. :) -
Anonim
-
Marek
-
jazz .
kropka będzie wyglądać bardziej odpowiednio, będzie wyrażać pogardę lepiej niż '!!!' -
-
Ok.. Mi to wsio ryba. Ja tych wykrzykników nie wrzucałam :) więc jak kropka to kropka :) a może wolicie bez kropki :P?! może z przecinkiem :D
-
Marek
-
jazz .
-
-
Anonim
Właśnie. Wykrzykniki świadczą o tym, że nie panujemy nad emocjami, mówiąc o Coelho. A my mamy być "ponad" to, mamy traktować Coelho z góry i z pogardą. Dlatego kropka będzie chyba faktycznie lepsza. -
zaczarowana dorożkarka
bardzo wspaniała zmiana, mi też nie pasowały te wykrzykniki, wyglądały trochę rozpaczliwie. -
strofa
-
.
bez zbytniej egzaltacji, żadnych skoków czy pisków. Ale kropka wskazuje na tłumienie emocji:p -
megablasta von bigshoot'a
może dodajcie jeszcze dwie, że my tacy zamyśleni nad swoim życiem jesteśmy... albo nie, to dla konkurencji!!! cholera, zapomniałem o tłumieniu emocji. -
Anonim
-
.
trzy oznaczają niechęć do skończenia zdania. Widać w nich... Nutkę dekadencji. -
Marek
-
megablasta von bigshoot'a
mogłeś... ale wtedy byłaby to intryga, a nie demokratyczny głos ludu... z drugiej strony... no sam nie wiem... Sabo pomóż... -
Dokładnie tak! Temat jak najbardziej słusznie założony.
Jeszcze się weekend popodniecajmy, że jest kropka zamiast wykrzykników, potem zamknę :P -
Otwieram temat, ponieważ kwestia nazwy grona wciąż budzi wiele kontrowersji.
-
Anonim
Postawienie kropki na końcu nazwy grona, przynajmniej w świetle obowiązujących prawideł ortograficznych, jest- powiedzmy- nadużyciem, błędem hiperpoprawności.
"[354] 88.10. Po napisach na afiszach, transparentach i szyldach, sloganach reklamowych, np.
Wielki kiermasz zabawek
Sklep spożywczy
Cukier krzepi"
źródło: http://www.so.pwn.pl
Moim zdaniem nazwa każdego grona jest rodzajem afiszu, szyldu etc., więc obowiązują ją takie same zasady.
- 1
- 2