Nie lubię Paulo Coelho [1319]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Marek

Propozycja wyglada mniej wiecej tak: z nazwy grona usunąć trzy wykrzykniki.
    Po co nam ta zbędna interpunkcja? Może była by na miejscu w nazwie grona tró bóntowników albo czegoś takiego. Albo gdyby to bylo grono "nienawidze Paolo Coelho". A tak wydaje mi sie tylko nadmiarem emocji. Oczywiście to tylko moja skromna opinia i nie zamierzam sie wściekać jeżeli nazwa sie nie zmieni.
    Pozdro miliard. :)
  • Anonim

Nie słucham Kwacha.;]
  • Marek

wlasnie. na krzyz z kwachem (ale nie tym lizergowym).
  • jazz .

kropka będzie wyglądać bardziej odpowiednio, będzie wyrażać pogardę lepiej niż '!!!'
  • Ka.

Ok.. Mi to wsio ryba. Ja tych wykrzykników nie wrzucałam :) więc jak kropka to kropka :) a może wolicie bez kropki :P?! może z przecinkiem :D
  • Marek

Dzieki:)
  • jazz .

nie, tak jest w sam raz .
  • Ka.

No to super! :D Nie ma to jak demokracja xD
  • Anonim

Właśnie. Wykrzykniki świadczą o tym, że nie panujemy nad emocjami, mówiąc o Coelho. A my mamy być "ponad" to, mamy traktować Coelho z góry i z pogardą. Dlatego kropka będzie chyba faktycznie lepsza.
  • zaczarowana dorożkarka

bardzo wspaniała zmiana, mi też nie pasowały te wykrzykniki, wyglądały trochę rozpaczliwie.
  • strofa

Jest dużo lepiej.
  • .

bez zbytniej egzaltacji, żadnych skoków czy pisków. Ale kropka wskazuje na tłumienie emocji:p
  • megablasta von bigshoot'a

może dodajcie jeszcze dwie, że my tacy zamyśleni nad swoim życiem jesteśmy... albo nie, to dla konkurencji!!! cholera, zapomniałem o tłumieniu emocji.
  • Anonim

Lepiej trzy, przedstawią tragizm i powagę sytuacji; P
  • .

trzy oznaczają niechęć do skończenia zdania. Widać w nich... Nutkę dekadencji.
  • Marek

cholera, moglem napisac bezposrednio do moderatora...
  • megablasta von bigshoot'a

mogłeś... ale wtedy byłaby to intryga, a nie demokratyczny głos ludu... z drugiej strony... no sam nie wiem... Sabo pomóż...
  • Ka.

Dokładnie tak! Temat jak najbardziej słusznie założony.
    Jeszcze się weekend popodniecajmy, że jest kropka zamiast wykrzykników, potem zamknę :P
  • Ka.

Otwieram temat, ponieważ kwestia nazwy grona wciąż budzi wiele kontrowersji.
  • Anonim

Postawienie kropki na końcu nazwy grona, przynajmniej w świetle obowiązujących prawideł ortograficznych, jest- powiedzmy- nadużyciem, błędem hiperpoprawności.

"[354] 88.10. Po napisach na afiszach, transparentach i szyldach, sloganach reklamowych, np.
    Wielki kiermasz zabawek
    Sklep spożywczy
    Cukier krzepi"
    źródło: http://www.so.pwn.pl

Moim zdaniem nazwa każdego grona jest rodzajem afiszu, szyldu etc., więc obowiązują ją takie same zasady.

• 1
  • 2
| |

Gromadźcie się wszyscy Wy, w których Alchemik wywołuje torsje! Wymiotujmy razem do rzeki Piedry!

Fotki

Miejsca grona (0)