Nie lubię Paulo Coelho [1319]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

moim zdaniem "Czarownica z Portobello"
    a według Was? musi być jakaś najlepsza wśród najgorszych xD
  • Angel of Death

Wybacz, nie znajduję. Co mnie denerwuje - na większości egzaminów i konkursów w gimnazjum są głupawe fragmenty z Alchemika albo Drzewa Babel (sam tytuł frapuje, nieprawdaż?). I wszyscy sie tym zachwycają, że to takie mądre. Cóż, każdego wybór.
  • Florence Foster

Angel, a Drzewo Babel to nie jest nazwa wydawnictwa?

Bo jakoś nie pamiętam, żebym widziała taką pozycję mojego mistrza; )
    Ale mogłam, niewierna, przeoczyć :)
  • Angel of Death

O, to kiedyś się wkradł duch PC do układania konkursu i wyciął tytuł swojego dzieła, bo sobie nawet zapisałem tytuł na ręce. Widać sprawdzian w gimnazjum nie był godzien noszenia tytułu Powieści O Egzystencji Coehla
  • Florence Foster

Ale wiesz - z tym Coehlem na egzaminach/konkursach to masz rację, mam siostrę w 3 gimnazjum i trochę mnie przeraża fakt, ze na próbnych arkuszach widzę takie nazwisko.

ja rozumiem, że na poziom egnaminu po Bułhakowa nie sięgną, ale to nie znaczy, że muszą w taki sposob promować - przepraszam za okreslenie - chłam.
  • Marta

Ciekawe, kiedy na maturze będą fragmenty Grocholi.

Mnie najmniej zmęczył Alchemik, więc bym go nominowała do najlepszej wśród najgorszych, spośród znanych mi 4 sztuk.

Ta nowa, co niedawno wyszła w Brazylii, może być zupełnie znośniejsza, podobno nie jest w tym męczącym stylu, co wszystkie dotychczasowe.
  • Anonim

Autorce tematu pomyliło się grono. Te służy do wyśmiewania Coelho :)
  • magda

11 przykazanie brzmi: czytaj ze zrozumieniem
    trafisz do piekła

• Anonim

>Sayat Nova napisał
    >Autorce tematu pomyliło się grono. Te służy do
    >wyśmiewania Coelho :)

nie pomyliło się, chciałam tylko wiedzieć, które książki Coelho są nalepsze według was. a grono chyba nie służy do wyśmiewania, tylko do wypisywania naszych negatywnych opinii o nim oraz do dyskusji.

• anyone

wojownik światła, bo jest najkrótszy. ha. ale jestem sprytna.
  • Florence Foster

Demon i Panna Prym wg mnie.

To była pierwsza jego ksiązka jaką przeczytałam, byłam wtedy najmłodsza i najbardziej naiwna; P
| |

Gromadźcie się wszyscy Wy, w których Alchemik wywołuje torsje! Wymiotujmy razem do rzeki Piedry!

Fotki

Miejsca grona (0)