Nie lubię Paulo Coelho [1319]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • s t e f .

racja. przeliczyłam się. miałam nadzieję że jak zapodam Ci swoją definicję to dojdziesz do tego jak to co napisałam ma się do zdania:
    "a żeby teoria była prawdziwa musi dać się ją obalić. "
  • Aga

jak widać nie jestem w stanie ogarnąć ogromu Twojej wiedzy
  • s t e f .

najwidoczniej. chciałabyś abym dalej ciągnęła swój wywód oraz uświadomiła Ci o co chodzi? czy polegniesz?
  • Aga

póki co nie jestem godna, poczytam trochę Coelho i wtedy wrócę po dalsze nauki
  • s t e f .

<szyderczy śmiech>

zastanawia mnie jeszcze jeden fakt, czy Ci wszyscy antyfani przeczytali chociaż dwie jego książki żeby móc się wypowiadać na temat jego dzieł czy tylko się nakręcają jeden od drugiego?

a teraz wybaczcie państwo. udaję się na spoczynek. bynajmniej nie wieczny. miłej nocy.
  • Aga

-alchemik
    -11 minut(do połowy)
    -cytaty (the best of)
    więcej nie jestem w stanie
  • Anonim

'najwidoczniej. chciałabyś abym dalej ciągnęła swój wywód oraz uświadomiła Ci o co chodzi? czy polegniesz? '

ja bardzo bym chciała, bo chyba złe książki czytujesz do psychologii, bo, jeśli mogę się wtrącić, po pierwsze ten psycholog, jak go nazwałaś, nie był żadnym psychologiem, tylko filozofem, po drugie teoria o której mówisz to falsyfikacjonizm ma ona swoich zwolenników i przeciwników, została skrytykowana m.in. przez Kuhna i Lakatosa, dowiedli oni,że teoria ta ma ogrom wad. po trzecie, wprowadzono już poprawki 'ad hoc' poczytaj,zanim zaczniesz zbawiać świat, fajnie,że poznałaś jedną metodę tworzenia teorii, lepiej by było, gdybyś zgłębiła trochę wiedzę;)
  • s t e f .

studentką psychologii nie jestem. nie odczuwam potrzeby zgłębiania wiedzy związanej z tym tematem, chociaż zapewne uzupełnie te wieeeelkie braki, bo w sumie warto wiedzieć, ale mam na to mnóstwo czasu. a to co pisałam to psychoderyczne teorie z ciemnej odchłani wzięte dla rozrywki:)
    nie będę zbawiać świata. lepiej go opanować.^^

zauważyłam tylko że łatwo można niektórych wyprowadzić z równowagi, co nie jest jakimś wyjątkiem społeczeństwa.

pozdrawiam.
  • Aga

naprawdę myślisz że wyprowadziłaś tu kogoś z równowagi?
    nie schlebiaj sobie :P
  • s t e f .

hej hej. czy ja mówię o Tobie? bierzesz zbyt dużo siebie.
  • Aga

nawet jeśli o kol. Isztar to z tym wyprowadzeniem z równowagi i tak Cie trochę poniosło
  • s t e f .

przecież kol. Isztar wypowiedziała się raz?

to było ogólne stwierdzenie. ale drąż temat. proszę bardzo.
  • Aga

spoko, po prostu nie wiedziałam, że lubisz pisać ogólne stwierdzenia nie mające z niczym związku
    w ogóle ta dyskusja do niczego nie prowadzi, jakieś bezsensowne przerzucanie się komentarzami, wobec czego ja pasuję

• anyone

jestem zawiedziona, myślałam, że koleżanka Stef tym tematem chce cokolwiek wnieść do grona, zmusi mnie do zastanowienia i do ruszenia komórkami, wykaże się inteligencją, bystrością, świeżością spojrzenia.
    ale tylko zajęła miejsce, co nie czyni jej lepszej od bluzgającego kolegi w temacie obok.
    nudy.
    Coelho przeczytałam cztery książki plus wojownika. mam prawo się wypowiadać, a?
  • s t e f .

na początku miałam taki zamiar, ale mi się odwidziało. przepraszam, że zawiodłam:)
  • Tańcząca Z Wilkami

Ha.
  • Anonim

"czy każdy człowiek który przeczytał jego książkę i skrytykował, umiałby sam ująć te banały w taki sposób."

W lepszy, w lepszy, a na końcu pytania stawia się znak zapytania. :)
| |

Gromadźcie się wszyscy Wy, w których Alchemik wywołuje torsje! Wymiotujmy razem do rzeki Piedry!

Fotki

Miejsca grona (0)