-
Kasia G.
Oto co podaje dzisiaj wp.pl
"Bestsellerową powieść Alchemik Paulo Coelho zamierza przenieść na ekran aktor Laurence Fishburne. Aktor znany z „Matriksa” zamierza wyreżyserować film na podstawie własnego scenariusza."
ale dalszy ciag jest jeszcze lepszy:
"Wizja Fishburne’a, określana jako połączenie Harry'ego Pottera i Indiany Jonesa (!!!!!) , będzie opowiadała o młodym Hiszpanie, który wyrusza na poszukiwanie skarbu w egipskich piramidach, a zamiast niego znajduje coś znacznie ważniejszego.
Książka o poszukiwaniu właściwej drogi życiowej miała premierę w 1988 r. Od tamtego czasu przetłumaczono ją na 56 języków i sprzedano w liczbie 40 mln egzemplarzy w 150 krajach."
No to co? chyba pojdziemy zbiorowo do kina:)
-
Lef
-
Anonim
-
Negatywny
-
-
Ewa T
ah, no jasne ze idziemy zbiorowo do kina, jak to nie?
a co do tego pokazania zlotych mysli -to one tam beda tylko statystowac. -
Marta
-
Kasia G.
Musimy po prostu zrobic szybko konkurencyjny dubbing z naszymi zlotymi myslami:) -
Anonim
na pewno będzie tam jakaś fajna narracja, coby mniej pojętnym widzom nic, ze złotych myśli paulo coelho, nie umknęło.
jeśli ciekawość zwycięży nad zdrowym rozsądkiem i pójdę na to do kina, to spodziewam się prawdziwego oczyszczenia. szkoda, że nie duchowego. -
Anonim
oooooooo tak! moja życie abrało nowego znaczenia. alchemik bedzie pewnie pisał dziennik który będzie nam czytany głosem głównego aktora kiiedy kamera będzie obejmowała swoim okiem pustynię a w tle będzie muzyka godna samego petera rubika. boże, chyba pojadę na plan tego filmu w celu przekazania reżyserowi swojej wizji.
mrrrr.... -
Lef
-
Lollipop Lady
no przestań, ja to chcę zobaczyć!
tylko jak połączenie Pottera i Indiany Jonesa?;> -
Marta
Pottera za magię (oczywiście w wydaniu bardziej metafizycznym).
Indiany za podróże po pustyni. -
-
Negatywny
Indiana jones to klasyka przygodowego kina, nie wiem gdzie w alchemiku były jakieś przygody, albo jakaś akcja.
Potter to fantasy dla ubogich, nie wiem gdzie w alchemiku fantasy, tam przecież wszystko jest, trudne słowo, alegorią i nie służy niczemu jak snuciu bełkotliwych metafizycznych wywodów. Moim zdaniem ekranizacja alchemika to będzie raczej coś jak army of darknes w połączeniu z lost highway :P -
matylda
-
Marta
>Kaasza napisała:
>Co Wy chcecie Potter jest fajny :P
Na razie chyba nikt nic nie ma. Ja z pewnością nic nie mam. No ale niestety został wplątany w opis filmu o bohaterze tysiąclecia Alchemiku. -
Mój polonista z LO, kltóry wykłada cośtam na polonistyce na UW twierdził, że Pottera można bezsprzecznie zaliczyć do literatury wyższej i on uwielbia i się zaczytuje.. czemu nie wiem.. zgodze sie, że fntasy dla ubogich, ale jest f a j n y (kocham to słowo; P)
-
Ewa T
tylko pozlacanych mysli szkoda, jako postaci drugoplanowych.... :)
a potter rzadzi :) -
Lollipop Lady
-
Kasia G.
"nie wiem gdzie w alchemiku były jakieś przygody, albo jakaś akcja."
jakto gdzie? wszedzie, na kazdej stronie!!! ja nie moge przestac sie ekscytowac do dzis:)