Nie lubię Paulo Coelho [1319]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kasia G.

Oto co podaje dzisiaj wp.pl

"Bestsellerową powieść Alchemik Paulo Coelho zamierza przenieść na ekran aktor Laurence Fishburne. Aktor znany z „Matriksa” zamierza wyreżyserować film na podstawie własnego scenariusza."

ale dalszy ciag jest jeszcze lepszy:

"Wizja Fishburne’a, określana jako połączenie Harry'ego Pottera i Indiany Jonesa (!!!!!) , będzie opowiadała o młodym Hiszpanie, który wyrusza na poszukiwanie skarbu w egipskich piramidach, a zamiast niego znajduje coś znacznie ważniejszego.

Książka o poszukiwaniu właściwej drogi życiowej miała premierę w 1988 r. Od tamtego czasu przetłumaczono ją na 56 języków i sprzedano w liczbie 40 mln egzemplarzy w 150 krajach."

No to co? chyba pojdziemy zbiorowo do kina:)
  • Lef

ale jak on tam pokaze te wszystkie fantastyczne złote mysli?
  • Anonim

Mam jeszcze po co żyć.
    Aby zobaczyć Alchemika w kinie.
  • Negatywny

LOL, no to będzie następny hicior na miare kodu leonarda :)
  • Ewa T

ah, no jasne ze idziemy zbiorowo do kina, jak to nie?
    a co do tego pokazania zlotych mysli -to one tam beda tylko statystowac.
  • Marta

stawiam, że będzie głos zza kadru.
  • Kasia G.

Musimy po prostu zrobic szybko konkurencyjny dubbing z naszymi zlotymi myslami:)
  • Anonim

na pewno będzie tam jakaś fajna narracja, coby mniej pojętnym widzom nic, ze złotych myśli paulo coelho, nie umknęło.
    jeśli ciekawość zwycięży nad zdrowym rozsądkiem i pójdę na to do kina, to spodziewam się prawdziwego oczyszczenia. szkoda, że nie duchowego.
  • Anonim

oooooooo tak! moja życie abrało nowego znaczenia. alchemik bedzie pewnie pisał dziennik który będzie nam czytany głosem głównego aktora kiiedy kamera będzie obejmowała swoim okiem pustynię a w tle będzie muzyka godna samego petera rubika. boże, chyba pojadę na plan tego filmu w celu przekazania reżyserowi swojej wizji.

mrrrr....
  • Lef

jedz i wbij mu noz w plecy :)
  • Lollipop Lady

no przestań, ja to chcę zobaczyć!

tylko jak połączenie Pottera i Indiany Jonesa?;>
  • Marta

Pottera za magię (oczywiście w wydaniu bardziej metafizycznym).
    Indiany za podróże po pustyni.
  • Ka.

Co Wy chcecie Potter jest fajny :P
  • Negatywny

Indiana jones to klasyka przygodowego kina, nie wiem gdzie w alchemiku były jakieś przygody, albo jakaś akcja.
    Potter to fantasy dla ubogich, nie wiem gdzie w alchemiku fantasy, tam przecież wszystko jest, trudne słowo, alegorią i nie służy niczemu jak snuciu bełkotliwych metafizycznych wywodów. Moim zdaniem ekranizacja alchemika to będzie raczej coś jak army of darknes w połączeniu z lost highway :P
  • matylda

e tam. cokolwiek z tego wyjdzie, będzie lepsze od książki :P
  • Marta

>Kaasza napisała:
    >Co Wy chcecie Potter jest fajny :P

Na razie chyba nikt nic nie ma. Ja z pewnością nic nie mam. No ale niestety został wplątany w opis filmu o bohaterze tysiąclecia Alchemiku.
  • Ka.

Mój polonista z LO, kltóry wykłada cośtam na polonistyce na UW twierdził, że Pottera można bezsprzecznie zaliczyć do literatury wyższej i on uwielbia i się zaczytuje.. czemu nie wiem.. zgodze sie, że fntasy dla ubogich, ale jest f a j n y (kocham to słowo; P)
  • Ewa T

tylko pozlacanych mysli szkoda, jako postaci drugoplanowych.... :)
    a potter rzadzi :)
  • Lollipop Lady

dobrze to ujęłaś! pozłacane myśli;D
  • Kasia G.

"nie wiem gdzie w alchemiku były jakieś przygody, albo jakaś akcja."

jakto gdzie? wszedzie, na kazdej stronie!!! ja nie moge przestac sie ekscytowac do dzis:)
| |

Gromadźcie się wszyscy Wy, w których Alchemik wywołuje torsje! Wymiotujmy razem do rzeki Piedry!

Fotki

Miejsca grona (0)