-
Anonim
.Szkoda słów na niektórych...Błyskotliwość...o ch, zamurowało mnie... -
wilcza
może nie zażenował, a rozbawił:
"Mądrości Paula Coelho
Zuzanna zmądrzał(a) dzięki przeczytaniu Mądrości Paula Coelho
Życie jest żywe." -
olka
znany i kochany: Kiedy czegoś gorąco pragniesz, to cały wszechświat działa potajemnie, by udało ci się to osiągnąć -
Idril
A dzisiaj fejsbukowy pałlo poczęstował mnie tym:
"Cała tajemnica drzemie w teraźniejszości."
Myślę, że dzięki poznaniu tej tajemnicy moje zycie stanie się pełniejsze, a ja sama niedługo dostapie jakiegos oświecenia xD -
-
olka
a ja wymyślam kolejne marzenia i leże do góry brzuchem, gorąco pragnąc :> -
Skjende
"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie"
urwa no! *rzygrzyg*
Takie mądrosci rodem z kibla, lub na kiblu pisane. -
księżniczka ryżu
-
Tańcząca Z Wilkami
>Skjende napisała:
>"Kiedy się czegoś pragnie, wtedy cały wszechświat
>sprzysięga się, byśmy mogli spełnić nasze marzenie"
>urwa no! *rzygrzyg*
>
>Takie mądrosci rodem z kibla, lub na kiblu pisane.
Skjende, szacunek;p Gdzie znalazłaś to cudeńko?
-
olka
-
Skjende
>Skjende, szacunek;p Gdzie znalazłaś to cudeńko?
Hmm.. Chyba gdzieś na czyimś opisie widziałam, nie pamiętam; p
-
Anonim
"Miłość jest jak narkotyk. Na początku odczuwasz euforię, poddajesz się całkowicie nowemu uczuciu. A następnego dnia chcesz więcej. I choć jeszcze nie wpadłeś w nałóg, to jednak poczułeś już jej smak i wierzysz, że będziesz mógł nad nią panować. Myślisz o ukochanej osobie przez dwie minuty, a zapominasz o niej na trzy godziny. Ale z wolna przyzwyczajasz się do niej i stajesz się całkowicie zależny. Wtedy myślisz o niej trzy godziny, a zapominasz na dwie minuty. Gdy nie ma jej w pobliżu - czujesz to samo co narkomani, kiedy nie mogą zdobyć narkotyku. Oni kradną i poniżają się, by za wszelką cenę dostać to, czego tak bardzo im brak. A Ty jesteś gotów na wszystko, by zdobyć miłość."
Zbyt cholernie oczywiste, mimo, iz trafne.
-
Anonim
Wchodząc do szkoły, usłyszałam rozmowę o Paulo i dowiedziałam się, że "Wszystko, czego się dotąd nauczyłeś, zatraci sens, jeśli nie potrafisz znaleźć zastosowania dla tej wiedzy".
Miałam ochotę z całej siły walnąć głową w ścianę. -
księżniczka ryżu
-
Anonim
Chciałbym ostrzec wszystkich: dzisiaj w jednej takiej sieciowej kanapkarni przy Jerozolimskich widziałem na tabliczce przy kasie CYTAT Z COELHO, psiakrew! Coś w stylu "jeśli nie idziesz do przodu, to się cofasz", czy jakoś tak. Nie można już spokojnie kanapki zjeść w tym mieście. -
księżniczka ryżu
na fejsbuku wylosowałam dzisiaj: "optymista i pesymista zarówno w końcu umiera, ale każdy przeżywa swoje życie w zupełnie inny sposób."
zastanawiające... -
Aga
>Carlos napisał
>Chciałbym ostrzec wszystkich: dzisiaj w jednej takiej
>sieciowej kanapkarni przy Jerozolimskich widziałem na
>tabliczce przy kasie CYTAT Z COELHO, psiakrew! Coś w stylu
>"jeśli nie idziesz do przodu, to się cofasz", czy jakoś
>tak. Nie można już spokojnie kanapki zjeść w tym
>mieście.
Bardziej pasowałoby "jeśli dobrze nie pogryziesz, to się udławisz". To z książki "Gotuj z Pałolo", jeszcze nie wyszła ale na pewno jest już w planach -
Enfant terrible
>Aga napisała:
>>Carlos napisał
>>Chciałbym ostrzec wszystkich: dzisiaj w jednej takiej
>>sieciowej kanapkarni przy Jerozolimskich widziałem na
>>tabliczce przy kasie CYTAT Z COELHO, psiakrew! Coś w
>stylu
>>"jeśli nie idziesz do przodu, to się cofasz", czy jakoś
>>tak. Nie można już spokojnie kanapki zjeść w tym
>>mieście.
>
>Bardziej pasowałoby "jeśli dobrze nie pogryziesz, to się
>udławisz". To z książki "Gotuj z Pałolo", jeszcze nie
>wyszła ale na pewno jest już w planach
Nie "gotuj" a "ugotuj"! Ugotuj oznacza osiagnięcie celu a to przecież chcemy... osiągnąć... A gotować może każdy, ugotować już niekoniecznie!
-
Anonim
Pierwszy przepis: "Potrawka z królika brazylijskiego (coelho brasileiro)"
W kuchni, ludzie zachowują się jak w Życiu: jakby nigdy nie mieli umrzeć; aż ugotują Coś Niestrawnego i potem umierają, jakby nigdy nie żyli.
W Życiu istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego Końca. Jedną z nich jest dobry obiad. Oto, jak z potajemną pomocą Wszechświata przygotować danie, które pozwoli nam połączyć na talerzu Magię i Maggi.
Najpierw nasyp do dużego Garnka 18 łyżek stołowych Maggi. Spokojnie, wiem co chcesz powiedzieć. Twój Żołądek obawia się cierpień. Powiedz mu, że strach przed cierpieniem jest straszniejszy niż samo cierpienie. I że żaden Żołądek nie cierpiał nigdy, gdy sięgał po swoje marzenia...
Następnie, do garnka z Maggi włóż dorodnego, oporządzonego wcześniej w Tesco królika. Teraz najważniejszy moment: musisz dodać do potrawy Vegetę. Nie będzie łatwo odnaleźć ją wśród innych przypraw. Ale Vegety trzeba szukać wszędzie, nawet za cenę długich godzin, dni, tygodni smutku i rozczarowań. Bowiem kiedy wyruszymy na poszukiwanie Vegety - ona zawsze wyjdzie nam na przeciw. I nas wybawi.
Na koniec nalej do Garnka pół litra Wody i postaw na Ogniu. Nie powiem ci, ile czasu powinieneś gotować królika. Musisz zaryzykować własną ocenę. Zawsze trzeba podejmować ryzyko. Tylko wtedy uda nam się pojąć, jak wielkim cudem jest Życie, gdy będziemy gotowi przyjąć niespodzianki, jakie niesie nam los. Może to być spalone mieszkanie, albo nawet niedogotowany królik. I choć przyjdzie nam cierpieć, choć pojawią się trudności, to wszystko jest jednak ulotne i nie pozostawi po sobie śladu, a z czasem będziemy mogli spojrzeć wstecz z dumą i wiarą w nas samych.
Wyjmij królika z garnka kiedy uznasz, że już Czas. Dla smaku posyp Vegetą i dodaj trochę Maggi.
Spróbuj dania. Czujesz ten smak? Ten moment istnieje naprawdę, to chwila, w której spływa na nas cała siła gwiazd i pozwala nam czynić cuda. -
rakasta
a ja wylosowałam na fejsbuku: 'nie każdy wierzy w boga, ale każdy chce schudnąć.'
zabolało. -
A.
"Ludzie tęsknią za całkowitą odmianą, a jednocześnie pragną, by wszystko pozostało takie jak dawniej." - przydał mi się ten cytat do otwarcia prezentacji z zarządzania zmianą w organizacji, doskonale rozładowując napięcie.; ]