NIE PALĘ! Papierosy są do dupy! [40190]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • GesHu

..no przeciez to jest zalosne, jak sie widzi takie (glupie) dziecko ze szlugiem, które mysli, ze ten smierdzacy papieros mu doda lat, powagi i ...szacunku u innych zajefajnych ziomków z gimnazjum. Szkoda mi takich dzieciaków, bo...sama przez to przechodzilam :], od 1 klasy liceum ( wtedy to bylo jakies 16 lat) palilam praktycznie nalogowo do...2 roku studiów i sporadycznie do niedawna ( czyli jakies 6-7 lat:/) i dlatego jak widze takiego dzieciaka to jest mi go szkoda ze w takie gówno sie pakuje, mam nadizeje, ze kiedys papierosy przestana byc 'modne' ze wiocha bedzie ja palic ( w sumie po trochu juz tak sie dzieje, ale zalezy w jakich kregach, bo raczej ludzie na wyzszym poziomie menatlanym rzadziej pala).

Teraz sama nie pale, mam wstret to tego szitu, nawet jak mnie ot tak najdzie ochota, bo sie zdenerwuje czy cos to po pierwszym buchu wyrzucam, bo mój organizm to odrzuca i cale szczescie, wielkie szczescie po latach mnie spotkalo :]

Jedyny problem to taki, ze mój chlopak pali i ...niby obiecuje poprawe, ale na razie ogranicza ( przy mnie) i...obiecuje :]
    pozdro ( jakby co to mój pierwszy post i zarazem temat tu, wiec prosze o ulgi:)
  • Paulina

Mi nie przeszkadza jak ktos pali!( niech sobie pali jego sprawa) Ale osobiście wkurza mnie to ze sie popisuje!! To taki Szpan , ze ona ma szluga w ręku!! Jak by było czym sie popisywać naprawdę!! Mówie o takich osobach nastoletnich! tak jak np: w moim wieku
  • GesHu

no wlasnie o ten pseudoszpan mi chodzi, bo ze chca palic ( no w tym wieku to raczej nikt nie zaczyna palic z innego powodu niz to zeby sie przypodobac znajomym - swoja droga bardzo madrym:/), tez mi to powiewa, ze sie truja te osoby ich zdrowie, ale mam nadzieje, ze chociaz tez sie ockna i rzuca to w koncu jak dorosna i nie beda potrzebowac sie'przyszpanowac' w towarzystwie.

Chodzi mi o to, ze jak widze to ( a sama juz mam powyzej 20 lat :) to jest to smieszne, jak widze pochowane gdzies po katach dzieciaki albo kupujace na przypale w sklepie jakies szlugi, smieszne to jest naprawde
  • Anonim

poznalam niedawno taką zwykla16-tke... no poko dziewczyna, sympatyczna i wogole, wychodzimy na miasto "boże jak ja bym zapalila, masz papierosa?" yyyy mnie trochę to zaszokowalo, taka mloda a juz uzależniona a raczej uzależniona na pokaz... :/ dżizas, co to sie dzieje.
  • Anonim

::::GesHu:::
    powiedziałaś że chcesz aby papierosy wyszly z mody
    One już dawno nie są modne. Niestety jak ktoś się uzależnił to jest troche za późno żeby za tą modą gonić :/
  • Anonim

moze przede mna cale zycie ale wiem ze nie chce nawet probowac palic. I to nie przez jakis ten smrod czy cos ale znam wiele dziewczyn mlodszych ode mnie lub w moim wieku ktore co kazda przerwe wpieprzaja sie do kibla zeby tylko zapalic. Nawet nie probuje im przemowic do rozsadku ale jest mi ich szkoda... Ja wiem wiem jestem jeszcze smarkulą ale wiem ze nie chce miec nic wspolnego z jakimkolwiek nalogiem...; /
  • Kamila

Kiedy byłam jeszcze w gimnazjum ( czyli jakieś 3 lata temu ) nie tyle modne było palenie papierosów, co rzucanie ich... No bo wkońcu trzeba być bardzo uzależnionym, żeby rzucać, uzależnieni są Ci, którzy palą wiele lat czyli od wielu lat czują się dorośli... Skutek był tego taki, że i tak nikt nie rzucił...

Niestety też palę, ale z każdym dniem staram się ograniczać, bo wiem jakie to jest chujowe gówno =/... Nawet rodzice mi dopingują w rzucaniu... Bo teraz muszę rzucać sama dla siebie, a nie dla szpanu... I to wcale nie jest przyjemne.

A palenie w kiblu?? Nic przyjemnego... Jakoś ten 'zakazany owoc' mnie nie kusi...

pzdr
  • b

Heh, no niestety takie dzieci są żałosne, na szczęście jak byłem młodszy to potrafiłem podjeść z dystansem do tego i wtedy dla mnie to też było żałosne. Palą z reguły te osoby, które chciałyby czymś zabłysnąć, pokazać sie w grupie ale niemają jak, przecież najłatwiej zagadać "sory, masz fajke" albo "sory masz ognia". Ale ich rodzice też niesą bez winy, kiedy dziecko widzi w domu przykład palącego ojca/matki itp. to daje mu to do myślenia. Tak samo często w filmach "twarde" charaktery sięgają po papierosa, potem dziecko naśladuje "tamtego pana z telewizji" bo chce być takie "fajne" jak on.
  • katarzyn

sie pali sie pije sie żyje-> czyz to nie urocze???? wole wydac kase na nowe branzoletki i inne pierdoły niz na fajki po których sie cuchnie kaszle jak po jakims niewiadomo czym a palace lale w łazience to dramat dlatego tam zbyt czesto nie uczeszczam :) naszczescie maj friend nie pali i nie zamierza wiec poki co nie musze przed nia tym szpanowac...
  • GŁOWA

Prawda jest taka, że papieros w ręce dodaje jednak tym dzieciom powagi i szacunku wśród większości rówieśników. To jest okres młodzieńczego buntu a zakazany owoc smakuje najlepiej - nie ma się co dziwić, że palą.
  • Wega

palące małolaty?

ha, super, to piękny widok... tylko jeżeli chcą być takie dorosłe to dlaczego chowają się po kątach z papierochem?
    To nic fajnego jak zobacze jakaś dziewczynke z papierosem. To żałosne, a najgorsze jest to, że sama mam/miałam do czynienia z takimi ludźmi.
  • ShdW.

haha teraz to mnie rośmieszyłęś; ] raczej to jest żałosne jeżeli dzieciak (powiedzmy 10 lat) idzie sobie przez miasto z fajką w ustach.... niemam pytać.... :|
  • Anonim

wiesz, może w tym jego mikroświecie to jest oznaka siły i dominacji, ale ponieważ jak się ma 12-14 lat, to jeszcze się dobrze nie wie, jak świat wygląda (z drobnymi wyjątkami może), więc nie dziwota, ze tak myśli. Szkoda tylko, że do niektórych konkluzji dochodzi się dość późno (najczęściej, jak już jest na to za późno).
  • GŁOWA

Ej... Stary (2 posty wyżej) O ile dobrze pamiętam nauka czytania ze zrozumieniem mieści się w programie nauczania początkowego :) W OCZACH ICH RÓWIEŚNIKÓW człowieku. Poza tym... Po kątach chowają się tylko w obawie przed nakryciem przez osoby, które mogłyby donieść o tym ich rodzicom (bo wiadomo jakby się do dla takiego delikwenta skończyło). Zauważcie, że kiedy te dziesiaki idą przez ulicę z papierosem, najczęściej są z siebie dumne - popatrzcie na ich twarze. Zazwyczaj podłapują palenie od sarszych kolegów, rodziców i innych wpływowych w ich przypadku postaci (może to być równie dobrze ceniony rówieśnik). To jest oczywiste, nie trzeba nawet znać zasad psychologii, żeby to dostrzec, wystarczy się zastanowić jakie mechanizmy mogą za to odpowiadać a nie jak pan, który stawia mi pusta zarzuty generalizować, na dodatek tak, żeby pasowało to do jego ograniczonego światopoglądu... Ehh... :/
  • ShdW.

i wg Ciebie to jest dobrze?; f
  • Anonim

Niky nie mówi, że to jest dobrze.. Tylko wiesz, to imponje tylko zakompleksionym albo tym którzy palą,,, nikomu więcej.. i też nie trzeba się znać na psychologi, żeby to azuważyć
  • porryjówa

doookladnie
  • Bartosz .

ehh N/C a co was to za obchodzi wogóle pali niech se pali mam to gdzieś
  • Ola

Podsumowując:
    Palenie wychodzi z mody. Palą ludzie którzy chcą zaszpanować nawet jeśli wytrwale się tego wypierają. Szlug w rękach kogoś w moim wieku lub młodszym jest for me totalnie żałosne i śmieszne;/
  • Wega

a właśnie.. podobno teraz "nie palenie" jest modne; )
| |

Grono dla osób niepalących. Palacze nie są tu mile widziani jeśli mają zamiar zachęcać w jaki...

Fotki

Miejsca grona (0)