-
Anonim
Proponuje aby w tym miejscu wpisywac, jaki zestaw sie wylosowalo z j.angielskiego. Chodzi mi o PODSTAWOWA. Chociaz same obrazki, bo ja mam w piatek i chcialabym wiedziec co nieco! -
rambel
-
gałęzińska:)
1
a- zadzwonic do inforamcji muzeum i spytac w jakich godz jest otworzone,ile kosztuja bilety,czy jest mozliwosc zwiedzania z przewodnikiem
b- opowiedziec kolezance z Anglii jak mi sie podobalo na wycieczce do zoo,jakie zwierzeta byly najbardziej interesujace i dlaczego,o czym mowil przewodnik oprowadzajac nas po zoo,jak sie zachowywaly zwierzatka podczas karmienia
c- zapraszam kolezanke z Anglii do polskiej restauracji,ona sie nie zgadza,musze ja przekonac,ona sie znowu nie zgadza,musze dac jakies rozwiazanie kompromisowe
2
obrazek- mama i corka na rowerkach,chyba w parku,sa radosne,mama trzyma w reku lornetke,corka ma kask i plecaczek; pytania-po co coreczce kask i cale to wyposazenie i czy sport jest wazny dla mlodych ludzi
tyle,pozdrawiam i zycze powodzenia:) -
rambel
Siostra, chyba mnie prześladujesz. Łazisz za mną po wszystkich topic'ach!
p0zdRo Gałąź/ odbierz foty ze skrzynki ^^ -
-
rambel
-
mnnb
Zad. 1
A/ opowiedz o najpopularniejszym miejscu do którego chodza młodzi ludzie w twoim miescie, co tam robia, jak tam dojechac
B/ zgubiłes walizke opowiedz w jakich okolicznosciach, gdzie sie udałes z tym problemem i czy sie odnalazła
C/ zgłos reklamacje kelnerowi odnoscie jakiejs potrawy, odmów wymiany na nowa, przystan na jego propocycje po warunkiem ze cena sie nie zmieni
Obrazek - stragan z bananami, pełno pudełek, kolejka ludzi, lato
Pytania - czy sadzisz ze produkty na tym stragania sa atrakcyjne
-gdzie przewaznie robisz zakupy i dlaczego
:-)
Powodzenia :) -
Anonim
Dzieki za wasze zestawy. Dzieki temu mniej sie stresuje. Rambel dzieki za wsparcie! Pozdrowki! -
rambel