Nie zdam matury! Idę kopać rowy. [118]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Proponuje aby w tym miejscu wpisywac, jaki zestaw sie wylosowalo z j.angielskiego. Chodzi mi o PODSTAWOWA. Chociaz same obrazki, bo ja mam w piatek i chcialabym wiedziec co nieco!
  • rambel

Wpisujcie tu Edytce tematy!
    To moja kumpela! ^^

p0zdRo
  • gałęzińska:)

1
    a- zadzwonic do inforamcji muzeum i spytac w jakich godz jest otworzone,ile kosztuja bilety,czy jest mozliwosc zwiedzania z przewodnikiem
    b- opowiedziec kolezance z Anglii jak mi sie podobalo na wycieczce do zoo,jakie zwierzeta byly najbardziej interesujace i dlaczego,o czym mowil przewodnik oprowadzajac nas po zoo,jak sie zachowywaly zwierzatka podczas karmienia
    c- zapraszam kolezanke z Anglii do polskiej restauracji,ona sie nie zgadza,musze ja przekonac,ona sie znowu nie zgadza,musze dac jakies rozwiazanie kompromisowe
    2
    obrazek- mama i corka na rowerkach,chyba w parku,sa radosne,mama trzyma w reku lornetke,corka ma kask i plecaczek; pytania-po co coreczce kask i cale to wyposazenie i czy sport jest wazny dla mlodych ludzi

tyle,pozdrawiam i zycze powodzenia:)
  • rambel

Siostra, chyba mnie prześladujesz. Łazisz za mną po wszystkich topic'ach!

p0zdRo Gałąź/ odbierz foty ze skrzynki ^^
  • rambel

Aha, sry! Spóźniłem się, już odebrałaś. :p
  • mnnb

Zad. 1
    A/ opowiedz o najpopularniejszym miejscu do którego chodza młodzi ludzie w twoim miescie, co tam robia, jak tam dojechac

B/ zgubiłes walizke opowiedz w jakich okolicznosciach, gdzie sie udałes z tym problemem i czy sie odnalazła

C/ zgłos reklamacje kelnerowi odnoscie jakiejs potrawy, odmów wymiany na nowa, przystan na jego propocycje po warunkiem ze cena sie nie zmieni

Obrazek - stragan z bananami, pełno pudełek, kolejka ludzi, lato
    Pytania - czy sadzisz ze produkty na tym stragania sa atrakcyjne
    -gdzie przewaznie robisz zakupy i dlaczego

:-)

Powodzenia :)
  • Anonim

Dzieki za wasze zestawy. Dzieki temu mniej sie stresuje. Rambel dzieki za wsparcie! Pozdrowki!
  • rambel

No problem. Anytime! ^^
| |

Połączmy się w bólu kochani... Nic z WAS nie będzie!!!

Fotki

Miejsca grona (0)