J. Niemiecki - Auf jeden Fall !! [4734]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ††Piątek††

Jesli wyjechale(a)s na wakacje/prace do niemiec, to napisz w jakim miescie sie obecnie znajdujesz; ] moze komus bedzie razniej?; ]

Na miesiac mieszkam w Hanau, wiec jesli by ktos chcial wspolnie poszwedac sie po starowce to czekam na wiadomosci...
  • Malgorzatka;]

Frankfurt/Main cale wakacje
  • ††Piątek††

Hmm a to chyba nie daleko;] tez bym zostal na cale wakacje ale obowiazki w polsce :D
    Milego pobytu Malgorzatko :D
  • Malgorzatka;]

Pracowitego :] dzieki dzieki :]
  • a.

mainz, super miejsce!!
  • Marysia

Konigstein kolo Frankfurtu (M)
  • .kamila

ja będęm w sierpniu w Niedernhausen (tuz pod Wiesbaden) czyli dosc blisko od frankfurtu nad menem i mainzu :P
  • Elcia

ja mieszkam od roku w Mannheim :)
  • MasZenka

hehe, widze, ze wszyscy jadą praktycznie w ten sam region.
    ja tez:)
  • franek247

polecam Aachen w Nadrenii Westfalii.

Kameralne miasto z piekna starowka. Blisko do Liege (B) ok 40 km, Maastricht (NL, 30km), Köln (60km), Düsseldorfu (ok 70) , Amsterdamu (NL, 220 km) czy Brukseli (B, ok 200).
    Dobra baza wypadowa i mile miejsce samo w sobie .....
  • Filip

Zgadzam sie!!!!!
    Poprzedni wpis mogl by byc odemnie :D)))
  • Izunia :)))

a ja bardzo polecam Nienburg! Jest to po prostu śliczne miasto położone około 20km od Hannoveru i 60km od Bremy.
  • Marysia

tez moge wypisac polowe slicznych miejsc w ktoerych bylam i nic nikomu z tego w tym temacie nie przyjdzie... chyba chodzi o to zeby znalezc osoby z tego samego miasta a nie pisac gdzie jest fajnie...
  • FanOfTill

dwa tygodnie lipca w Gut Gnewikow (ok 80 km od Berlina)
    ol jee xD
  • franek247

>Sik napisała:
    >tez moge wypisac polowe slicznych miejsc w ktoerych bylam i
    >nic nikomu z tego w tym temacie nie przyjdzie... chyba
    >chodzi o to zeby znalezc osoby z tego samego miasta a nie
    >pisac gdzie jest fajnie...

Droga Sik
    z pewnoscia masz racje, jestem(smy) troche off topic, ale przeciez to tylko fun. Przeciez nie jedzie sie do Niemiec na 2 tyg by pobyc tam glownie z nami Polakami....mamy ich na miejscu pewnie z 40 milionow :-))
  • Marysia

no ale raczej jak sie juz tam ejst,to jest sie z samymi niemcami,nie? i jak juz sie tam ejst,to raczej ma sie juz jakies konkretne plany :P wiec dla mnie takie mowienie mi: o pojedz sobie gdzies tam,jest slicznie kiedy ejstem juz gdzies indziej i mam tu cos do roboty jest glupie :D

a w spotkaniu za granica kogos kto mowi od czasu do czasu po polsku i nie jest to ograniczona sprzatacza mowiaca "K...."co drugie slowo jest mile :)
  • Izunia :)))

>Sik napisała:
    >tez moge wypisac polowe slicznych miejsc w ktoerych bylam i
    >nic nikomu z tego w tym temacie nie przyjdzie... chyba
    >chodzi o to zeby znalezc osoby z tego samego miasta a nie
    >pisac gdzie jest fajnie...

Droga Sik, temat brzmi: w jakie miejsce wyjechałeś do Niemiec? Więc ja odpowiadam że byłam w Nienburgu. I nie rozumiem o co chodzi??? Bardzo mi się tam podobało i dlatego polecam innym, że jeśli beda mieli możliwośc pojechac akurat do tego miasta, to niech jadą, bo na pewno się nie rozczarują. I nie rozumiem o co Ci chodzi??
  • Marysia

a tu jest jego rozwiniecie Jesli wyjechale(a)s na wakacje/prace do niemiec, to napisz w jakim miescie sie obecnie znajdujesz; ] moze komus bedzie razniej?; ] "

rozumiem ze slowa "obecnie sie znajdujesz" sa niejasne?

o to,ze to nie temat do zachwalania miast,tylko szukania znajomych w okolicy.

nie chce sie tu klocic,jak ktos chce mi jeszcze odpisywac to na prv

ps. a jak ktos jest we FR (M) niech sie odzywa
  • ††Piątek††

W sumie to ja pracuje w frankfurcie(m) a to jest taka przykra dzielnica ze szok, bo tam co drugi lokal to dom kobiet lekkich obyczajow a zaraz obok jest jakis czerwony krzyz dla narkomanow(dostaja tam strzykawki i picie,jedzenie)... W samym Hanau jest pieknie i sie zastanawiam teraz czy nie zostac na stale bo mam mozliwosc...
    Nie bojcie sie robic off-toopu dobrze jest jak dyskusja sie rozwija, jak ktos wczesniej wspomnial to tylko 4-fun
  • Malgorzatka;]

> W sumie to ja pracuje w frankfurcie(m) a to jest taka przykra dzielnica ze szok, bo tam co drugi lokal to dom kobiet lekkich obyczajow a zaraz obok jest jakis czerwony krzyz dla narkomanow(dostaja tam strzykawki i picie,jedzenie)... W samym Hanau jest pieknie i sie zastanawiam teraz czy nie zostac na stale bo mam mozliwosc... Nie bojcie sie robic off-toopu dobrze jest jak dyskusja sie rozwija, jak ktos wczesniej wspomnial to tylko 4-fun

Na bahnhofie pracujesz?; >
| |

Wszyscy, którzy mają coś wspólnego z tym językiem (zawodowo bądź niezawodowo) prosimy do NAS!...

Fotki

Miejsca grona (0)