J. Niemiecki - Auf jeden Fall !! [4734]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Łojej :)

Mamy poziomy A1, A2, B1, B2, C1, C2 to jak mam ZD to na ktorym jestem? :) W ogole jakies certyfikatowe odnosniki do poziomu by mi sie przydaly; ]
  • Grono.Net

Według tego co mi wiadomo i co potwierdza poniższy link to ZD odpowiada B1.

http://karszyn.fc.pl/index.php ?show=artykuly&wiecej=Certyfik aty%20językowe

Jak mawiała do nas na seminarium pewna pani profesor , C1 jest poza naszym zasięgiem :):) - takie skojarzenie :)

Pozdrawiam :)

:) dzieki :P
  • Radek

Czy to znaczy,że matura z języka jest na poziomie B2 ?

napewno nie podstawowowa :) moze rozszerzona...
  • Anonim

o ile wiem te standary UE sa chyba na str instytutu geothe wyjaśnione i przyporządkowane są do nich odpwiednie certyfikaty, also viel Spaß beim Suchen und Lesen.; )
  • Anonim

B2
    Kann die Hauptinhalte komplexer Texte zu konkreten und abstrakten Themen verstehen; versteht im eigenen Spezialgebiet auch Fachdiskussionen. Kann sich so spontan und fließend verständigen, dass ein normales Gespräch mit Muttersprachlern ohne größere Anstrengung auf beiden Seiten gut möglich ist. Kann sich zu einem breiten Themenspektrum klar und detailliert ausdrücken, einen Standpunkt zu einer aktuellen Frage erläutern und die Vor- und Nachteile verschiedener Möglichkeiten angeben.

Der Rest ist hier:
    http://www.goethe.de/dll/prf/bes/de...
  • Radek

Kiedyś facet na tzw. "konferencji metodycznej" wydawnictwa Lektor-Klett facet pokazywał schemat z poziomami przyporządkowanymi odpowiednim certyfikatom ... przyznam szczerze, że szkolenie to było czystą komercją i prywatą i byłem trochę nietrzeźwy więc nie pamiętam .... :-(
  • Anonim

a co do matury to na pewno rozszerzona bo tam minimum do zdanai to 30%, a B2 juz oznacz dobre operowanie językiem; )
  • Anonim

Jestem chyba na A2, może na B1..
    ... jeśli zdałam podstawową maturę pisemnie na 74%, a ustnie na 80% to który to może być poziom?
| |

Wszyscy, którzy mają coś wspólnego z tym językiem (zawodowo bądź niezawodowo) prosimy do NAS!...

Fotki

Miejsca grona (0)