J. Niemiecki - Auf jeden Fall !! [4734]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • *sawik*

Może ktoś z was już zdawał , albo ma taki zamiar ?? czekam na opinie ....
  • Robaczek

DSD II, ale dopiero za dwa latka :)
  • ja bede zdawała w tym roku z zd narazie sie przymiezam :)
  • Nataszka

oj ja zamierzam zdawac ale to chyba za rok... ciekawe jak mi to wyjdzie... :|
  • cherry kiss

ale ktory certyfikat?
  • Anonim

tydzien temu mittelstufe :)
  • Anonim

ja przymierzam sie w marcu do ZD:))
  • Anonim

of course DSD I jakis czas temu
    pzdr
  • Anonim

Ja mam mittelstuffe B1 zdany na 4 i jeszcze do niczego mi się nie przydał (mam na myśli, ze nikt o niego nie prosił w pracy), zdawałam go w Österreich Institut jakies 3 lata temu i nietrudno było go zdać, jeśli ktoś się uczył:-)
  • Anonim

mam pytanko: macie jakies materialy do ZD? ALBO JAKIES DO POLECENIA??? BYLABYM WDZIĘCZNA ZA JAKIES UEBUNGEN:))
  • And:-)

ZOP calkiem fajny egzamin, choc troche stresujacy :-) , najlepsze jednak byly zajecia przygotowujące w Goethe
  • Anonim

a może wiecie gdzie najlepiej się zapisać na kurs do ZMP w W-wie? najlepiej jakis semstralny, żeby sobie wszystko jakoś powtórzyć...
  • unset

DSH - zdany, studia na Uni Leipzig ukonczone ^_^ sa jakies jeszcze fajne dyplomy do zdobycia ?
  • = BASIA =

Goethe (na Chmielnej) przygotowuja i u nich mozna zdawac tez certyfikat.
  • Dośka

miałam iść jutro na spotkanie w zwiazku z certyfikatem ale dupa...jestem chora :(
  • maretka

a Zd ktos zdawawł,podobny jest do nowej matury czy nie?
  • Anonim

ja sie przymierzam do ZMP w czerwcu 2006...:D
  • sonifizzle

ja zdałąm w 2004 z tego co dobrze pamiętam.teraz zastanawiam się nad naswepnym niveau, ale nie wiem czy mittelstuffe czy DSD...
  • królewna Pati

he he, ja zdawalam Zd w Niemczech i polecam tam zdawac, poniewaz jest latwiej :)) a jesli chodzi o mature to przynajmniej u mnie byla maturka trudniejsza niz ZD. ale w sumie roznil sie glownie tym ze na maturze mialam Indirekte Rede i takie niuansiki male, a na ZD latwizna. Jest to jeden z latwiejszych egzaminow, przymierzam sie do ZMP; )))
  • Anonim

a ja tam nic nie zdawałem tylko sobie zrobiłem mgr przed nazwiskiem z germansityki :D
| |

Wszyscy, którzy mają coś wspólnego z tym językiem (zawodowo bądź niezawodowo) prosimy do NAS!...

Fotki

Miejsca grona (0)