-
*sawik*
Może ktoś z was już zdawał , albo ma taki zamiar ?? czekam na opinie .... -
Robaczek
-
-
Nataszka
oj ja zamierzam zdawac ale to chyba za rok... ciekawe jak mi to wyjdzie... :| -
-
cherry kiss
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
-
Anonim
Ja mam mittelstuffe B1 zdany na 4 i jeszcze do niczego mi się nie przydał (mam na myśli, ze nikt o niego nie prosił w pracy), zdawałam go w Österreich Institut jakies 3 lata temu i nietrudno było go zdać, jeśli ktoś się uczył:-) -
Anonim
mam pytanko: macie jakies materialy do ZD? ALBO JAKIES DO POLECENIA??? BYLABYM WDZIĘCZNA ZA JAKIES UEBUNGEN:)) -
And:-)
ZOP calkiem fajny egzamin, choc troche stresujacy :-) , najlepsze jednak byly zajecia przygotowujące w Goethe -
Anonim
a może wiecie gdzie najlepiej się zapisać na kurs do ZMP w W-wie? najlepiej jakis semstralny, żeby sobie wszystko jakoś powtórzyć... -
unset
DSH - zdany, studia na Uni Leipzig ukonczone ^_^ sa jakies jeszcze fajne dyplomy do zdobycia ? -
= BASIA =
Goethe (na Chmielnej) przygotowuja i u nich mozna zdawac tez certyfikat. -
Dośka
miałam iść jutro na spotkanie w zwiazku z certyfikatem ale dupa...jestem chora :( -
maretka
-
Anonim
-
sonifizzle
ja zdałąm w 2004 z tego co dobrze pamiętam.teraz zastanawiam się nad naswepnym niveau, ale nie wiem czy mittelstuffe czy DSD... -
królewna Pati
he he, ja zdawalam Zd w Niemczech i polecam tam zdawac, poniewaz jest latwiej :)) a jesli chodzi o mature to przynajmniej u mnie byla maturka trudniejsza niz ZD. ale w sumie roznil sie glownie tym ze na maturze mialam Indirekte Rede i takie niuansiki male, a na ZD latwizna. Jest to jeden z latwiejszych egzaminow, przymierzam sie do ZMP; ))) -
Anonim
a ja tam nic nie zdawałem tylko sobie zrobiłem mgr przed nazwiskiem z germansityki :D