J. Niemiecki - Auf jeden Fall !! [4734]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Ania Polanska

heja. czy zna ktos jakies fajne filmy niemieckie?? :) komedie, fantasy itp bylabym wdzieczna dzieki :)
  • dorota

polecam "lola rennt" i "gegen die wand", warto zobaczyc
  • Anonim

te dwa jak najbardziej, ale oprócz tego też warto obejrzeć "Raumschiff Surprise periode 1" (super komedia), "Die fetten Jahre sind vorbei" (w Polsce znany jako Edukatorzy) i "Ganz und Gar" (całkiem przyjemny romantyczny film młodzierzowy; P) Jest cała tona ciekawych niemieckich filmów, ale niewiedzieć czemu do naszego kraju trafiają BARDZO rzadko...
  • Filip

"Barfuss"
  • Anonim

Witam!
    A ja polecę "Good bye Lenin", naprawdę świetny film.
  • GOnzo

Der Schu des Manitou- czy jakoś tak:D
  • And:-)

"Der Winterschlaefer" reg Tykwer bardzo fajny polecam :-)
  • Anonim

Kammerflimmern bardzo mi sie podobal. I Kebab Connection- aby sie posmiac; )
  • Anonim

Jest Bardzo fajna komedia kryminalna z Till Schweiger "Knocking on the heavens door"
    Polecam :-)
  • Ania Polanska

dzieeeki :) tak mnie jakos wzielo na filmy niem :) chociaz moja znajomosc jezyka jest godna pozalowania :/ ale pracujemy nad tym :D
  • afro.cat.

sonnenalee jest fajo :)
    i harte jungs&c.o. (po polsku to chyba sie nazywa "mrowki w gaciach":/); ]]
  • Anonim

ja polecam EKSPERYMENT super!!!
  • paula bluer

Lammbock i der eisbaer.
  • Radek

"Der Krieger und die Kaiserin" czy jakoś tak (co do tych rodajników nie jestem pewien), ale na pewno gra tam Franka Potente.
  • Only God Can Judge Me...

"Sommersturm"
  • Anonim

herr lehmann
  • Anonim

"Das Leben der Anderen" bylem na tym wczoraj w kinie,

zajebisty, polecam
  • Marysia

>Dyzia napisała:
    >Witam!
    >A ja polecę "Good bye Lenin", naprawdę
    >świetny film.

:D zdecydowanie. aż 2razy musiałam do kina na to pójśc,a potem jeszcze ogladałam kilka razu u znajomych; )
  • Karo

Goodbye Lenin i Experiment - rewela!
  • m4ti

- "die fetten jahre sind vorbei" (po angielsku "the edukators" , po polsku "edukatorzy")
| |

Wszyscy, którzy mają coś wspólnego z tym językiem (zawodowo bądź niezawodowo) prosimy do NAS!...

Fotki

Miejsca grona (0)