Niezależny Hip-Hop [503]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Klon

moim zdaniem bezdyskusyjnie najlepszy polski nielegal, te teksty pelne nawiazan do klasyki pl hh, ten flow, te bity ktore brzmia jak najlepsze dokonania z nowego jroku z lat 90 i te cuty, ktore, moim zdaniem dystansuja reszte polskich dj'i. kazdego co slyszal zapraszam do wyrazenia swojej opinii
  • Grono.Net

jak juz wielokrotnie bylo pisane - zgadzam sie jak najbardziej:)

ale zkibwoy i tetris sa tak samo dobrzy,choc ep'ka Tetrisa podoba mi sie najbardziej z tych trzech
  • Klon

ojjj zapomnialem o tetrisie i zkibwoyu ale dla mnie na 1 miejscu jest smarki drugi Tet a trzeci zkibwoy za to ze ma troche mniejszy potencjal niz Tet i Smark i za to ze brzmi czasem tak jakby wersy konczyl na sile
  • Wirone

Dla mnie też chyba w kolejności :
    - Smark
    - Tetris
    - Jobiks

Jako, że Smark ma najlepsze flow jak dla mnie, Tetris za to ma mistrzowskie teksty, a Jobiks też jest niezły, ma dobre teksty, ale trochę za mało energii w nawijce. Dodatkowo mam inne osobiste powody :P

Ale Jurek rządzi :)
  • Anonim

podoba mi sie ta epka bardzo.
    ale Tetrisa chyba lepsza...
    a jeśli chodzi o kolejność... heh nie lubie takich porównań ale jak już piszecie swoją klasyfikacje to ja też przedstawie.
    - TeTris
    - Reno
    - Smarki
    >>>peace<<<
  • Klon

hmmm reno moim osobistym zdaniem stawiam na 4 miejscu. To co go deklasuje to bity, ktorych styl mi nie odpowiada i sa moim zdaniem za nowoczesne. ja osobiscie wole brzmienie z lat 90:)
  • Wirone

Mi się bity na Reno podobają, ale za to ma słabą jakość wokalu, tak jakby na jakimś mikrofonie z Easy PC nagrywał hehehe. Dobry jest, ale płyta jest zbyt monotematyczna.

Chociaż dobry ziom z niego, poznałem go i jego kumpli w Chudowie. Dobre jaja były. No i dobry gin z tonikiem hehe :)
  • Grono.Net

ta a jak wyjdzie wyzwolenie to napiszecie że najlepszy jest jimson a jak wyjdzie zawiść w chuj to napiszecie że najlepszy jest dinal a jak wyjdzie mc get busy to napiszecie że najlepszy jest mc get busy

• Łozo aka Pitahaya

crooklyn - nigdy nie napisze ze najlepszy jest dinal; P
  • Kawker

ja bym jeszcze w te towarzystwo zapodał Makiego z NiczegoSobie , reno faktycznie jakis lewy sprzet miał , podobnie KopruH , ale materiał również nizły .
  • Wirone

Jeśli nowy Jimson będzie lepszy niż Samrk to tak napiszę, chwilowo singlem się mniej jaram niż "Najebawszy". Mówię jak jest aktualnie, jeszcze 834 jest dobre.

Ale to temat o Smarkim a nie "Który nielegal jest najlepszy" :P Więc luz
  • Dla znajomych Smok.

834 może są spoko, ale nie mają zbyt swojego klimatu... czasami zbyt bardz zalatuja małolatem lub pezetem...
  • Klon

i tak smarki jak narazie wedlug mnie rzadzi, dobre tez sa produkcje smarkiego i jobikza razem jakos coś mądrego/cmmc poprostu smarki jakos mi sie spodobal jako pierwsza rzecz z polskiego hh od 98 roku (bo do 98 sluchalem polskiego hh) i potem dotarlem do cmmc.kurde slucham tej muzy juz 10 lat heh:P
  • Anonim

Smarki zarzadzil "Najebawszy"

Ja zaryzykuje ze to jest jedena z najlepszysh epek jakie slyszalem w polskim hh nie tylko nielegalnych!!
  • Grono.Net

duzego ryzyka nie podejmujesz:)
  • Wirone

Zajebisty jest wywiad ze Smarkiem w Ślizgu. No i jego epka jest tam w całości na mp3, whoa.
  • Kawker

jaki nr? bo ja niexzytam wiec nie jestem na bierząco :P
  • Anonim

Ogólnie EP Smarkiego jest kozackie...wlasny styl i luzzz...ciekawe co jego panna mysli o nim po tej płycie;]
  • Anonim

a co ma myslec:D szczerosc to podstawa:D

"najebawszy" rozpierdala wiekszosc polskich legalnych wydawnictw obecnie

smarki jest taki jaki powinien byc: dosadny konkretny inteligentny i umie to wszystko porzadnie przekazac
    porzadne podklady (miejscami bardzo dobre - "kawalek o wspomnieniach") skrecze ktorym niemozna nic zarzucic

takiego hip hopu po polsku chce sluchac
  • Wirone

Free: czerwiec z tego roku, czyli numer 06 (114).
| |

Anticon, Def Jux, Mo' Wax, Sub Verse Music, Warp Rec., Stones Throw Rec., Jazz Fudge, Big Dada, Ninj...

Fotki

Miejsca grona (0)