-
Klon
moim zdaniem bezdyskusyjnie najlepszy polski nielegal, te teksty pelne nawiazan do klasyki pl hh, ten flow, te bity ktore brzmia jak najlepsze dokonania z nowego jroku z lat 90 i te cuty, ktore, moim zdaniem dystansuja reszte polskich dj'i. kazdego co slyszal zapraszam do wyrazenia swojej opinii -
Grono.Net
jak juz wielokrotnie bylo pisane - zgadzam sie jak najbardziej:)
ale zkibwoy i tetris sa tak samo dobrzy,choc ep'ka Tetrisa podoba mi sie najbardziej z tych trzech -
Klon
ojjj zapomnialem o tetrisie i zkibwoyu ale dla mnie na 1 miejscu jest smarki drugi Tet a trzeci zkibwoy za to ze ma troche mniejszy potencjal niz Tet i Smark i za to ze brzmi czasem tak jakby wersy konczyl na sile -
Dla mnie też chyba w kolejności :
- Smark
- Tetris
- Jobiks
Jako, że Smark ma najlepsze flow jak dla mnie, Tetris za to ma mistrzowskie teksty, a Jobiks też jest niezły, ma dobre teksty, ale trochę za mało energii w nawijce. Dodatkowo mam inne osobiste powody :P
Ale Jurek rządzi :) -
-
Anonim
podoba mi sie ta epka bardzo.
ale Tetrisa chyba lepsza...
a jeśli chodzi o kolejność... heh nie lubie takich porównań ale jak już piszecie swoją klasyfikacje to ja też przedstawie.
- TeTris
- Reno
- Smarki
>>>peace<<< -
Klon
hmmm reno moim osobistym zdaniem stawiam na 4 miejscu. To co go deklasuje to bity, ktorych styl mi nie odpowiada i sa moim zdaniem za nowoczesne. ja osobiscie wole brzmienie z lat 90:) -
Mi się bity na Reno podobają, ale za to ma słabą jakość wokalu, tak jakby na jakimś mikrofonie z Easy PC nagrywał hehehe. Dobry jest, ale płyta jest zbyt monotematyczna.
Chociaż dobry ziom z niego, poznałem go i jego kumpli w Chudowie. Dobre jaja były. No i dobry gin z tonikiem hehe :) -
Grono.Net
ta a jak wyjdzie wyzwolenie to napiszecie że najlepszy jest jimson a jak wyjdzie zawiść w chuj to napiszecie że najlepszy jest dinal a jak wyjdzie mc get busy to napiszecie że najlepszy jest mc get busy
-
Łozo aka Pitahaya
-
Kawker
ja bym jeszcze w te towarzystwo zapodał Makiego z NiczegoSobie , reno faktycznie jakis lewy sprzet miał , podobnie KopruH , ale materiał również nizły . -
Jeśli nowy Jimson będzie lepszy niż Samrk to tak napiszę, chwilowo singlem się mniej jaram niż "Najebawszy". Mówię jak jest aktualnie, jeszcze 834 jest dobre.
Ale to temat o Smarkim a nie "Który nielegal jest najlepszy" :P Więc luz -
Dla znajomych Smok.
834 może są spoko, ale nie mają zbyt swojego klimatu... czasami zbyt bardz zalatuja małolatem lub pezetem... -
Klon
i tak smarki jak narazie wedlug mnie rzadzi, dobre tez sa produkcje smarkiego i jobikza razem jakos coś mądrego/cmmc poprostu smarki jakos mi sie spodobal jako pierwsza rzecz z polskiego hh od 98 roku (bo do 98 sluchalem polskiego hh) i potem dotarlem do cmmc.kurde slucham tej muzy juz 10 lat heh:P -
Anonim
Smarki zarzadzil "Najebawszy"
Ja zaryzykuje ze to jest jedena z najlepszysh epek jakie slyszalem w polskim hh nie tylko nielegalnych!! -
Grono.Net
-
Zajebisty jest wywiad ze Smarkiem w Ślizgu. No i jego epka jest tam w całości na mp3, whoa.
-
Kawker
-
Anonim
Ogólnie EP Smarkiego jest kozackie...wlasny styl i luzzz...ciekawe co jego panna mysli o nim po tej płycie;] -
Anonim
a co ma myslec:D szczerosc to podstawa:D
"najebawszy" rozpierdala wiekszosc polskich legalnych wydawnictw obecnie
smarki jest taki jaki powinien byc: dosadny konkretny inteligentny i umie to wszystko porzadnie przekazac
porzadne podklady (miejscami bardzo dobre - "kawalek o wspomnieniach") skrecze ktorym niemozna nic zarzucic
takiego hip hopu po polsku chce sluchac -