ninsane [80]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Już niebawem strona będzie dostępna pod domeną ninsaneparty.com oprócz sztandarowego ninsane.prv.pl i z nowym layoutem - dla wielu z was wygodniejszym.

Do czasu skonfigurowania naszych nowych serwerów strona będzie niedostępna i tego nie przeskoczymy.

Przymierzamy się do uruchomienia TeamSpeaka ninsane i naszych nowych maili kontaktowych @ninsaneparty.com. Więcej niebawem. Prośba moja - orientacyjnie proszę pisać w tym wątku jeśli ktoś byłby zainteresowany kontem na serwerze TeamSpeak, to będę wiedział ile slotów mam przygotować wstępnie.

Niestety doba wciąż ma 24h a ja jestem jeden. Jak wprowadzę CMS na www to Raziel was zaleje zdjęciami i vidkami streamingowanymi bezpośrednio od nas, a nie jak do tej pory youtube - więc liczę na cierpliwość.

Pozdrawiam
    SVN
  • Anonim

jesli codzi o streaming filmikow to moge polecic wam uzycie serwisu
    http://www.vimeo.com/
    swietna jakosc w porownaniu z innymi troche porownywalna do zdjetego stage6

• Anonim

po co nam czyjś streaming skoro będzie własny?
  • Anonim

no skoro tak bedzie to spox
  • Pchła Szachrajka

>SVN wrote:

>Przymierzamy się do uruchomienia TeamSpeaka ninsane

Teamspeak ssie, zainwestujcie w ventrilo.
  • Anonim

Mogę nawet alternatywnego skype'a zainstalować. Ventrilo mi sie niezbyt podoba, ale pomyślę nad propozycją.
  • Anonim

Aktualizacja: Domena jest już aktywna, jeśli u kogoś nie działa czarna strona testowa - proszę podać nazwę providera internetowego bo może muszę odświeżyć jego serwer nazw (żeby rozpoznawał naszą domenę).

Na dzień dzisiejszy zaaktualizowani Polscy providerzy:
    Orange
    Plus GSM
    Era
    DNSy ICAA (wszystkich 13 - więc pośrednio za max 6 dni od nich reszta nsów światowych pobierze dane)
    UPC
    Tele2
    TPSA
    Dialog
    NASK i firmy korzystające z usług NASK
    Aster
    eutel-sat
    DNS dla sat. Astra

Najpóźniej w ciągu 6 dni ludzie którzy nie zgłoszą swoich providerów powinni mnieć tak czy siak dostęp do www na nowej domenie, aczkolwiek nie ukrywam że ręczne odświeżenie niektórych NSów bywa wygodniejsze dla was :)

jeżeli ktoś jest maniakiem szybkości działania www i kocha system Solaris 10 to nasze nsy:

mars.az.pl
    ns10.az.pl
    ns12.az.pl
    ns1.rootnode.pl
    ns2.rootnode.pl
    ns3.rootnode.net
    ns4.rootnode.net

Sam site ruszy niebawem - beware! xD Streaming - jak załadujemy vidki na serwer; )
  • Anonim

>Pchła Szachrajka napisała:
    >>SVN wrote:
    >
    >>Przymierzamy się do uruchomienia TeamSpeaka ninsane
    >
    >Teamspeak ssie, zainwestujcie w ventrilo.

Odpada. TS jest bardzo stabilnie napisany pod Debiana a nie będę zmieniał softu dla serwera, bo to się mija z sensem. TS poza tym jest dobrze skalowalny poziomo i pionowo (wersja klienta i sprzęt) więc nawet jak masz starą wersję i słaby sprzęt to będzie działać mimo iż serwer stoi na najnowszej wersji - czego o ventrilo nie mogę powiedzieć.

Poza tym generowany ruch przez ventrilo mi się nie podoba. Z racji tego że uruchomimy też inne usługi live to muszę dbać o jak najmniejsze zajmowanie łącza mimo iż jest to niebotyczna prędkość w tym momencie 4Gb/s na Cogent.co i 100Mb/s dla sieci z dupy.

PS: Jak masz zacięcie programistyczne to może spróbuj zrobić jakiś web-klient - nawet na javie, to bym go wkompilował na site i żadnego shitu nie trzeba by było - tylko www ninsane.

Pozdrówka drużyna!
  • Anonim

czyli na stronce powinno byc tylko czarne tlo?
    jak tak to jest ok
  • Anonim

generalnie to teraz powinien być komunikat typo3 że strony nie znaleziono - niestety cały czas nad tym pracuje - coś się zawsze pojawi xD a jak nic to dopiero piszcie u kogo macie neta :).
  • Pchła Szachrajka

>Odpada. TS jest bardzo stabilnie napisany pod Debiana a nie
    >będę zmieniał softu dla serwera, bo to się mija z
    >sensem. TS poza tym jest dobrze skalowalny poziomo i pionowo
    >(wersja klienta i sprzęt) więc nawet jak masz starą
    >wersję i słaby sprzęt to będzie działać mimo iż
    >serwer stoi na najnowszej wersji - czego o ventrilo nie
    >mogę powiedzieć.
    >
    >Poza tym generowany ruch przez ventrilo mi się nie podoba.
    >Z racji tego że uruchomimy też inne usługi live to muszę
    >dbać o jak najmniejsze zajmowanie łącza mimo iż jest to
    >niebotyczna prędkość w tym momencie 4Gb/s na Cogent.co i
    >100Mb/s dla sieci z dupy.

No ok, tutaj nie będę przekonywać o wyższości ventrilo, po prostu z mojego doświadczenia ponad dwuletniego w grach online ventrilo jets dużo bardziej niezawodne i gwarantuje o niebo lepszą jakość dźwięku, a także szerszy zakres możliwości stopniowania dostępności dla użytkowników i administrowania.

>PS: Jak masz zacięcie programistyczne to może spróbuj
    >zrobić jakiś web-klient - nawet na javie, to bym go
    >wkompilował na site i żadnego shitu nie trzeba by było -
    >tylko www ninsane.
    >
    >Pozdrówka drużyna!

No w sumie nawet bym mogła, tylko 1. kto mi za to zapłaci 2. ja piszę w c#. Niestety moja biedna jest bardzo zapracowana i niespecjalnie mam wenę jeszcze do roboty za ładny uśmiech ^ ^
  • Anonim

>>No w sumie nawet bym mogła, tylko 1. kto mi za to zapłaci 2. ja >>piszę w c#. Niestety moja biedna jest bardzo zapracowana i >>niespecjalnie mam wenę jeszcze do roboty za ładny uśmiech ^ ^

Co do kasy - my tej strony w zyciu byśmy nie opłacili z kasy z ninsane - bo to shell a nie ftp, więc o czym ty tu do mnie mówisz -_-?

Mówisz do weterana gier komputerowych na PC :P Nie zamierzam obciążać quoty procesora na serwie cache'ojebnym ventrilo :P Jeszcze mi na mózg nie padło :P

Możesz mieć konto TS - jakość dźwięku zależy od tego czy używasz lipnego mikrofonu za 3zł z carefiuta czy lipnego mika za 20zł z komputerowego. Pracowałem nawet na soundFXcoderze pod solarisa więc mam porównanie.

A może prościej - ta usługa będzie opcją, jak ktoś zechce to skorzysta - tyle z mojej strony.
  • Anonim

Strona jest Online
  • raziel

A na całkowitą zawartość trzeba będzie trochę poczekać i tu prosimy o cierpliwość - przygotowujemy dla Was małą organizacyjną niespodziankę :)
  • Anonim

widze ze na stronce sporo sie ruszylo
  • PioTTr

Dlaczego na stronie nie ma treści tylko jest zapchajdziura "
    Lorem ipsum dolor"?
  • raziel

Bo SVN dał d*** i wykasował kod, a teraz nie chce mu się robić nic mimo moich próśb i gróźb.
  • Anonim

Trzeba go złapać, skrepować i upoić wódką!
    Powinno pomoc.
    Mi tam by pomogło...
  • Anonim

Za wódkę podziękuję. Strona jest up i niebawem zostaną dodane wszystkie galerie w tym te zaległe. Pozdrawiam.
  • Anonim

Strona nieczynna do niedzieli - koserwacja i ostateczne przygotowanie serwera do streamingu mp3 i video. Termin ponownego uruchomienia już bez zgrzytów - niedziela 16.11.
  • 1
  • 2