- 1
- 2
-
Anonim
Już niebawem strona będzie dostępna pod domeną ninsaneparty.com oprócz sztandarowego ninsane.prv.pl i z nowym layoutem - dla wielu z was wygodniejszym.
Do czasu skonfigurowania naszych nowych serwerów strona będzie niedostępna i tego nie przeskoczymy.
Przymierzamy się do uruchomienia TeamSpeaka ninsane i naszych nowych maili kontaktowych @ninsaneparty.com. Więcej niebawem. Prośba moja - orientacyjnie proszę pisać w tym wątku jeśli ktoś byłby zainteresowany kontem na serwerze TeamSpeak, to będę wiedział ile slotów mam przygotować wstępnie.
Niestety doba wciąż ma 24h a ja jestem jeden. Jak wprowadzę CMS na www to Raziel was zaleje zdjęciami i vidkami streamingowanymi bezpośrednio od nas, a nie jak do tej pory youtube - więc liczę na cierpliwość.
Pozdrawiam
SVN -
Anonim
jesli codzi o streaming filmikow to moge polecic wam uzycie serwisu
http://www.vimeo.com/
swietna jakosc w porownaniu z innymi troche porownywalna do zdjetego stage6
-
Anonim
-
Anonim
-
-
Pchła Szachrajka
>SVN wrote:
>Przymierzamy się do uruchomienia TeamSpeaka ninsane
Teamspeak ssie, zainwestujcie w ventrilo. -
Anonim
Mogę nawet alternatywnego skype'a zainstalować. Ventrilo mi sie niezbyt podoba, ale pomyślę nad propozycją. -
Anonim
Aktualizacja: Domena jest już aktywna, jeśli u kogoś nie działa czarna strona testowa - proszę podać nazwę providera internetowego bo może muszę odświeżyć jego serwer nazw (żeby rozpoznawał naszą domenę).
Na dzień dzisiejszy zaaktualizowani Polscy providerzy:
Orange
Plus GSM
Era
DNSy ICAA (wszystkich 13 - więc pośrednio za max 6 dni od nich reszta nsów światowych pobierze dane)
UPC
Tele2
TPSA
Dialog
NASK i firmy korzystające z usług NASK
Aster
eutel-sat
DNS dla sat. Astra
Najpóźniej w ciągu 6 dni ludzie którzy nie zgłoszą swoich providerów powinni mnieć tak czy siak dostęp do www na nowej domenie, aczkolwiek nie ukrywam że ręczne odświeżenie niektórych NSów bywa wygodniejsze dla was :)
jeżeli ktoś jest maniakiem szybkości działania www i kocha system Solaris 10 to nasze nsy:
mars.az.pl
ns10.az.pl
ns12.az.pl
ns1.rootnode.pl
ns2.rootnode.pl
ns3.rootnode.net
ns4.rootnode.net
Sam site ruszy niebawem - beware! xD Streaming - jak załadujemy vidki na serwer; ) -
Anonim
>Pchła Szachrajka napisała:
>>SVN wrote:
>
>>Przymierzamy się do uruchomienia TeamSpeaka ninsane
>
>Teamspeak ssie, zainwestujcie w ventrilo.
Odpada. TS jest bardzo stabilnie napisany pod Debiana a nie będę zmieniał softu dla serwera, bo to się mija z sensem. TS poza tym jest dobrze skalowalny poziomo i pionowo (wersja klienta i sprzęt) więc nawet jak masz starą wersję i słaby sprzęt to będzie działać mimo iż serwer stoi na najnowszej wersji - czego o ventrilo nie mogę powiedzieć.
Poza tym generowany ruch przez ventrilo mi się nie podoba. Z racji tego że uruchomimy też inne usługi live to muszę dbać o jak najmniejsze zajmowanie łącza mimo iż jest to niebotyczna prędkość w tym momencie 4Gb/s na Cogent.co i 100Mb/s dla sieci z dupy.
PS: Jak masz zacięcie programistyczne to może spróbuj zrobić jakiś web-klient - nawet na javie, to bym go wkompilował na site i żadnego shitu nie trzeba by było - tylko www ninsane.
Pozdrówka drużyna! -
Anonim
-
Anonim
generalnie to teraz powinien być komunikat typo3 że strony nie znaleziono - niestety cały czas nad tym pracuje - coś się zawsze pojawi xD a jak nic to dopiero piszcie u kogo macie neta :). -
Pchła Szachrajka
>Odpada. TS jest bardzo stabilnie napisany pod Debiana a nie
>będę zmieniał softu dla serwera, bo to się mija z
>sensem. TS poza tym jest dobrze skalowalny poziomo i pionowo
>(wersja klienta i sprzęt) więc nawet jak masz starą
>wersję i słaby sprzęt to będzie działać mimo iż
>serwer stoi na najnowszej wersji - czego o ventrilo nie
>mogę powiedzieć.
>
>Poza tym generowany ruch przez ventrilo mi się nie podoba.
>Z racji tego że uruchomimy też inne usługi live to muszę
>dbać o jak najmniejsze zajmowanie łącza mimo iż jest to
>niebotyczna prędkość w tym momencie 4Gb/s na Cogent.co i
>100Mb/s dla sieci z dupy.
No ok, tutaj nie będę przekonywać o wyższości ventrilo, po prostu z mojego doświadczenia ponad dwuletniego w grach online ventrilo jets dużo bardziej niezawodne i gwarantuje o niebo lepszą jakość dźwięku, a także szerszy zakres możliwości stopniowania dostępności dla użytkowników i administrowania.
>PS: Jak masz zacięcie programistyczne to może spróbuj
>zrobić jakiś web-klient - nawet na javie, to bym go
>wkompilował na site i żadnego shitu nie trzeba by było -
>tylko www ninsane.
>
>Pozdrówka drużyna!
No w sumie nawet bym mogła, tylko 1. kto mi za to zapłaci 2. ja piszę w c#. Niestety moja biedna jest bardzo zapracowana i niespecjalnie mam wenę jeszcze do roboty za ładny uśmiech ^ ^ -
Anonim
>>No w sumie nawet bym mogła, tylko 1. kto mi za to zapłaci 2. ja >>piszę w c#. Niestety moja biedna jest bardzo zapracowana i >>niespecjalnie mam wenę jeszcze do roboty za ładny uśmiech ^ ^
Co do kasy - my tej strony w zyciu byśmy nie opłacili z kasy z ninsane - bo to shell a nie ftp, więc o czym ty tu do mnie mówisz -_-?
Mówisz do weterana gier komputerowych na PC :P Nie zamierzam obciążać quoty procesora na serwie cache'ojebnym ventrilo :P Jeszcze mi na mózg nie padło :P
Możesz mieć konto TS - jakość dźwięku zależy od tego czy używasz lipnego mikrofonu za 3zł z carefiuta czy lipnego mika za 20zł z komputerowego. Pracowałem nawet na soundFXcoderze pod solarisa więc mam porównanie.
A może prościej - ta usługa będzie opcją, jak ktoś zechce to skorzysta - tyle z mojej strony. -
Anonim
-
A na całkowitą zawartość trzeba będzie trochę poczekać i tu prosimy o cierpliwość - przygotowujemy dla Was małą organizacyjną niespodziankę :)
-
Anonim
-
PioTTr
Dlaczego na stronie nie ma treści tylko jest zapchajdziura "
Lorem ipsum dolor"? -
Bo SVN dał d*** i wykasował kod, a teraz nie chce mu się robić nic mimo moich próśb i gróźb.
-
Anonim
Trzeba go złapać, skrepować i upoić wódką!
Powinno pomoc.
Mi tam by pomogło... -
Anonim
Za wódkę podziękuję. Strona jest up i niebawem zostaną dodane wszystkie galerie w tym te zaległe. Pozdrawiam. -
Anonim
Strona nieczynna do niedzieli - koserwacja i ostateczne przygotowanie serwera do streamingu mp3 i video. Termin ponownego uruchomienia już bez zgrzytów - niedziela 16.11.
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Rozrywka
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa
- Załóż własne grono tematyczne