Nirvana [721]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Hmmm czy ktos z was utozsamia sie z tymi slowami?
  • Grono.Net

NIE!
  • Anonim

Słowa jak słowa - piosenka fajna
  • Anonim

To śmieszne i żałosne :) Ale utworek fajny :)
  • Ullena

to nie jest "żałosne" tylko smutne, widocznie nigdy nie miałeś kontaktu z kims kto ma depresję, nie wolno się śmiać z takich rzeczy!!
  • Anonim

Droga Ulleno, nawet przechodziłem przez to...
  • Ullena

tym bardziej dziwi mnie twoja wypowiedź
  • Anonim

Wybacz, skoro samobójca nie ma szacunku dla siebie i dla innych to za co mam go szanować?
  • Ullena

Znasz tą historię o gościu, który zadzwonił na pogotowie bo nałykał się jakiś prochów i chciał popełnić samobójstwo, ale jednak zadzwonił na pogotowie a tam babka zaczęła go ochrzaniać ża jest głupi i on odłożył słuchawkę. Myslę, że samobójcy potrzebują pomocy a nie szcunku.
  • rockatan

Amat3uR:"Wybacz, skoro samobójca nie ma szacunku dla siebie i dla innych to za co mam go szanować?"

...samobójca nie ma szacunku do siebie... ma do tego prawo... jego wybór... nic w tym śmiesznego nie widzę... żałosnego też nie... dawno temu stwierdziłem, że wypowiadanie się o tym stanie (głębokiej depresji na pograniczu samobójstwa) z perspektywy osoby, która tego nie doświadczyła nie ma po prostu sensu... uważam, że każdy człowiek ma pewną granicę, po przekroczeniu której zdolny jest do "samozniszczenia" - analiza problemu na zasadzie -> "jednemu umarła ukochana żona to strzelił sobie w łeb, drugi, którego dotknęło to samo nic sobie nie zrobił, więc można jakoś z tym żyć" -> jest dużym uproszczeniem, bo emocji ludzkich nie da się przeliczyć na jakieś konkretne wartości... z pozoru dwa takie same wydarzenia mogą wywrzeć u różnych ludzi inne skutki - to oczywiste... więc nie pisz mi proszę, że przez to przechodziłeś, bo wątpię (choć mogę się mylić) że miałeś myśli samobójcze i to w dość zaawansowanym stadium... rzekłem...
  • Anonim

Wiesz, nie będę Ci tu teraz prezentował moich intymnych spraw, bo niewątpliwie taki stan do takowych należy. Przeszedłem przez to i zdałem sobie sprawe jak niemądry byłem.
  • Grono.Net

Moim zdaniem brak szcunku do siebie cechuje "niedoszłych samobójców", a na dodatek brak konsekwencji...
  • Dr.Feelgood

jak sie ma powód to można sie znienawidzieć i chciec umrzec
    podejrzewam ze gdybys pozbawił kogoś zycia tez sam bys chciał umrzec (oczywiscie jezeli nie byłbyś pospolitym mordercą)
  • Anonim

ostatnio często tylko z drobną modyfikacja -.-' i hate my life and it would be better if i die...
  • Anonim

Ja raczej nie:]
  • Grono.Net

Jak sam Kurt mawiał - słowa dosłowne były tylko po części.
    Dajciie spokój z przechodzeniem przez "to". Też przeszłam i co? I gówno za przepsznm.
    Ktoś tutaj wspomniał, że samobójcy potrzebują pomocy. Owszem, ale nie wszyscy.

Ze słowami się w połowie utożsamiam. Jak na razie śmierci nie planuję, bo się jej panicznie boję.
  • Soul Hunterrr

ja sie utozsamiam z tymi slowami - o mnie tez wszyscy mysla jak o jakims schozofreniku, ktory bez przerwy chce sie zabic... przeciez ja nie mialbym do czegos takiego odwagi raczej....w kazdym azie uzylbym podobnego sarkazmu :P
  • Anonim

pierwsza część słów poczęści się utozsamiam druga już nie...
    co do samobójców...
    każdem u z nich można pomóc i warto

ja to wiem i wy to wiecie każdy człowiek ma w sobie nieocenione dobro tylko nie każdy potrafi je odkryć sztuka poe=olega na tym żeby mu pomóc...
    jak wyglądałby świat gdyby nikt nikomu nie pomagał....?
  • Anael

Ja się nie utożsamiam, ale nie przeczę, że były momenty kiedy miałam już wszystkiego dość i mogłam śmiało się pod nimi podpisać. Na pewno każdy takowe miał. Sądzę, że osobie z samobójczymi zapędami można pomóc raz, może dwa, ale więcej nie watro, bo co będzie chciał i tak zrobi.
  • Kurczak

świetna piosenka, do tego łątwa do grania i śpiewania
| |

Jeden z nawspanialszych zespolow XX wieku ludzie ktorzy stali sie legenda warto Im poswiecic to gron...

Fotki