-
Anonim
-
Grono.Net
-
Anonim
-
Anonim
-
-
Ullena
to nie jest "żałosne" tylko smutne, widocznie nigdy nie miałeś kontaktu z kims kto ma depresję, nie wolno się śmiać z takich rzeczy!! -
Anonim
-
Ullena
-
Anonim
Wybacz, skoro samobójca nie ma szacunku dla siebie i dla innych to za co mam go szanować? -
Ullena
Znasz tą historię o gościu, który zadzwonił na pogotowie bo nałykał się jakiś prochów i chciał popełnić samobójstwo, ale jednak zadzwonił na pogotowie a tam babka zaczęła go ochrzaniać ża jest głupi i on odłożył słuchawkę. Myslę, że samobójcy potrzebują pomocy a nie szcunku. -
rockatan
Amat3uR:"Wybacz, skoro samobójca nie ma szacunku dla siebie i dla innych to za co mam go szanować?"
...samobójca nie ma szacunku do siebie... ma do tego prawo... jego wybór... nic w tym śmiesznego nie widzę... żałosnego też nie... dawno temu stwierdziłem, że wypowiadanie się o tym stanie (głębokiej depresji na pograniczu samobójstwa) z perspektywy osoby, która tego nie doświadczyła nie ma po prostu sensu... uważam, że każdy człowiek ma pewną granicę, po przekroczeniu której zdolny jest do "samozniszczenia" - analiza problemu na zasadzie -> "jednemu umarła ukochana żona to strzelił sobie w łeb, drugi, którego dotknęło to samo nic sobie nie zrobił, więc można jakoś z tym żyć" -> jest dużym uproszczeniem, bo emocji ludzkich nie da się przeliczyć na jakieś konkretne wartości... z pozoru dwa takie same wydarzenia mogą wywrzeć u różnych ludzi inne skutki - to oczywiste... więc nie pisz mi proszę, że przez to przechodziłeś, bo wątpię (choć mogę się mylić) że miałeś myśli samobójcze i to w dość zaawansowanym stadium... rzekłem... -
Anonim
Wiesz, nie będę Ci tu teraz prezentował moich intymnych spraw, bo niewątpliwie taki stan do takowych należy. Przeszedłem przez to i zdałem sobie sprawe jak niemądry byłem. -
Grono.Net
Moim zdaniem brak szcunku do siebie cechuje "niedoszłych samobójców", a na dodatek brak konsekwencji... -
Dr.Feelgood
jak sie ma powód to można sie znienawidzieć i chciec umrzec
podejrzewam ze gdybys pozbawił kogoś zycia tez sam bys chciał umrzec (oczywiscie jezeli nie byłbyś pospolitym mordercą) -
Anonim
ostatnio często tylko z drobną modyfikacja -.-' i hate my life and it would be better if i die... -
Anonim
-
Grono.Net
Jak sam Kurt mawiał - słowa dosłowne były tylko po części.
Dajciie spokój z przechodzeniem przez "to". Też przeszłam i co? I gówno za przepsznm.
Ktoś tutaj wspomniał, że samobójcy potrzebują pomocy. Owszem, ale nie wszyscy.
Ze słowami się w połowie utożsamiam. Jak na razie śmierci nie planuję, bo się jej panicznie boję. -
Soul Hunterrr
ja sie utozsamiam z tymi slowami - o mnie tez wszyscy mysla jak o jakims schozofreniku, ktory bez przerwy chce sie zabic... przeciez ja nie mialbym do czegos takiego odwagi raczej....w kazdym azie uzylbym podobnego sarkazmu :P -
Anonim
pierwsza część słów poczęści się utozsamiam druga już nie...
co do samobójców...
każdem u z nich można pomóc i warto
ja to wiem i wy to wiecie każdy człowiek ma w sobie nieocenione dobro tylko nie każdy potrafi je odkryć sztuka poe=olega na tym żeby mu pomóc...
jak wyglądałby świat gdyby nikt nikomu nie pomagał....?
-
Anael
Ja się nie utożsamiam, ale nie przeczę, że były momenty kiedy miałam już wszystkiego dość i mogłam śmiało się pod nimi podpisać. Na pewno każdy takowe miał. Sądzę, że osobie z samobójczymi zapędami można pomóc raz, może dwa, ale więcej nie watro, bo co będzie chciał i tak zrobi. -
Kurczak