NOCNY ROWER [2777]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • A to Pan Cygaro właśnie

dotychczas nie było tu takiego wątku, bo sądziłem, że nie jest potrzebny. ostatnio niektórzy się rozdokazywali, więc czuję się w obowiązku poinformować wszystkich o panujących tu zasadach. poniższy tekst to kopia zasad, które napisałem dwa lata temu na użytek innego moderowanego przeze mnie grona rowerowego.

słów uważanych za wulgarne wolno używać, nie trzeba wykropkowywać, ale pod warunkiem, że ich użycie jest uzasadnione. nie będę Wam tłumaczyć co to znaczy. jako filolog wiem kiedy te słowa są potrzebne, jako moderator będę wiedział kiedy je skasować. co istotne - pod żadnym pozorem nie wolno kierować takich słów do innego użytkownika forum. osoby w wulgarny sposób obrażające innych użytkowników będą banowane.

posty, których całą treścią jest emotikonka, westchnienie, wielokropek albo inne "lol" czy "siema", będą usuwane.

posty zawierające różne nienawistne treści (rasistowskie, antysemickie, homofobiczne - ogólnie: ksenofobiczne) będą kasowane, a autorzy będą banowani. to samo dotyczy osób, których nicki lub zdjęcia w profilu wyrażają takie treści. takie osoby nie są tu mile widziane.

zakładanie tematów o treści reklamowej nie jest dozwolone, szczególnie jeśli reklamowany towar nie jest związany z charakterem grona.

off-topic to pojęcie względne i nie będę tłumaczył do kiedy jest tolerowalny, a kiedy już nie. to kwestia wyczucia użytkowników i mojego.

zachęcam do pisania do mnie zażaleń, jeśli na forum dzieje się coś niedobrego (zwłaszcza któryś z powyższych przypadków) oraz gdy wykasuję posta, którego autor nie poczuwa się do żadnej winy. do tego drugiego przypadku prośba i rada - grzecznie. dostawałem już bluzgi od autorów usuniętych postów, bardzo tego nie lubię i nie będę tolerować.

mam nadzieję, że o niczym nie zapomniałem i że moje zasady Wam odpowiadają. mam też nadzieję, że nie będę musiał nigdy kasować i przenigdy banować.

jakieś pytania lub uwagi?

i jeszcze kopia zasad, które publikowałem tu już wcześniej, w wątku "Ważne!", obecnie odklejonym:

1. mozna zakladac tematy dotyczace dziennej jazdy.

2. pojecie "nocny rower" juz bardzo dawno przestalo byc synonimem pojecia "nocna jazda". oznacza ono rowniez ekipe, ktora sie wokol tej jazdy i tego grona wytworzyla, i ktora wciaz sie tworzy.

3. jestesmy grupa bardzo fajnych ludzi, ktorzy lubia ze soba przebywac, wiec zakladajmy tematy dotyczace naszych wspolnych zajec, nawet jesli maja one miejsce w dzien i nie na rowerze. a wiec - dzienne eskapady, spotkania w celu uprawiania innych sportów, spotkania na browar, wspólne wyjscia do kosciola...; -)

istotna informacja dla osób nowych na naszym gronie:

miejscem spotkań Nocnego Roweru jest dziedziniec biurowca Metropolitan przy placu Piłsudskiego.

spotykamy się tam od listopada 2004, kiedy miał miejsce pierwszy NR. w tym magicznym miejscu rozpoczęło się już kilkaset NR-ów i przewinęło się przez nie już kilka setek miłośników nocnej jazdy. Nocny Rower jest dla nich nierozłącznie związany właśnie z Metropolitanem. te lata startów spod Metropolitana to już całkiem mocna tradycja!

jeżeli dopiero zaczynasz swoją przygodę z Nocnym Rowerem, ta wiedza może Ci się przydać przynajmniej w dwóch przypadkach:
    - często organizatorzy nocnych spotkań nie podają już miejsca startu, bo jest oczywiste,
    - jeżeli chcesz wykazać się inicjatywą i zorganizować NR, nie musisz zastanawiać się nad miejscem, które będzie pasować wszystkim - ono już jest ustalone.

zapraszam pod Metropolitan!

powstało zapotrzebowanie, więc powstaje dopisek:

wątek Zakupy rowerowe! powstał po to, żebyśmy mogli wspólnie kupować części i akcesoria rowerowe, korzystać ze zniżek i oszczędzać na przesyłce. nie służy on umieszczeniu ogłoszeń o szrocie na sprzedaż. takie ogłoszenia będą kasowane przez moderatorów, a uporczywi spamerzy zostaną zbanowani.

ogłoszenia o rowerach, częściach, akcesoriach na sprzedaż można zamieszczać w wątku Kupie/Sprzedam/Zamienie/Oddam. proszę jednak o powstrzymanie się od wielokrotnego umieszczania tego samego ogłoszenia czy linku. takie zachowanie również prosi się o interwencję moderatora - skasowanie spamu, a w skrajnym przypadku zbanowanie jego autora.
| |

Zapraszam wszystkich, którzy lubią jeździć nocą na rowerze. Regularnie urządzam samotne i zbi...

Fotki

Miejsca grona (6)