XXIV LO im. C.K. Norwida w Wawie [2021]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

no, to wpisujemy proszę państwa
  • Anonim

proszę państwa
  • Don Simon

Hura wreszcie topic o Jasiu !! :] (nie pamietam czemu go tak przezwalismy... chyba od jasia fasoli) Z innych przezwisk ciekawych to jeszcze pamietam "pan meduza" co sie odnosilo do jego flegmatycznych ruchow.
    Zaczne od takiej anegdoty. Kolega Łukasz K. poza spaniem na lekcjach historii mial takie hobby. Mianowicie liczyl ile razy w trakcie lekcji p. Ciążela powie "proszę państwa", "właśnie" oraz "poprostu". Przez pewien czas prowadzil ranking i zdecydowanie wygrało słowo "właśnie" ale po jednym sezonie chyba mu się znudziło i niestety ranking przepadl :/
  • Grono.Net

Szymus, ja do tej pory mam straszna polewke z tego:

kartka z Twoim imieniem i nazwiskiem, na Twoich plecach
    i ten uroczy, cudnie brzmiacy glos Jasia:
    "Panie Zadruski, prosze to zdjac! Nie bedziemy Pana nigdzie wysylac..."
  • Grono.Net

troche mi smutno, ze nie pamietam teraz wiecej tekstow Jasia :(
    a przeciez to byl MISTRZ w tej dziedzinie...
  • Anonim

do konca zycia nie zapomne jak kolezance powiedzial "z tyłu wygląda pani jak michael jackson, jak grupa arabskich kobiet" albo druga opcja jak kolezanka bujala sie na krzesle a on tak nad nia stanal, pokiwal glowa i z tym swoim bezczelnym usmieszkiem powiedzial "a czy zna pani bajke o pimpusiu sadełko?" do dzis nie wiem do czego on pił wtedy, ale pimpus sadełko chyba nie bujal sie na krzesłach:D
  • Owca

MOJE ULUBIONE TEKSTY

Druga lekcja historii w pierwszej klasie:
    "A teraz niech państwo sobie wyobrażą, że stawaiamy w rogu sali mamuta, albo woła - wół mniejszy...jak tego nie upchamy do lodowki to nam się popsuje..."

Pan ów stanąwszy nad kolegą rzekł:
    "Jaki śliczny rysuneczek...to słoń czy ośmiornica???"

Albo do mnie...patząc się na moje dzieła nabazgrane w zeszycie:
    "Ma pani schizofrenię?"

Do kolegi:
    "Czy poczuwa się pan do bycia żabą?"

Do klasy:
    "Jak was tak słucham i słucham to czuję jak ta agresja we mnie narasta"

A liczył ktoś ile razy Ciążela mówił "a więc" w ciągu godziny lekcyjnej??
    Rekord padł jak mielismy 3 godziny historii w jednym dniu: 124 razy w ciągu kwadransa:)

• Anonim

ja pamietam uwagi Andrzejka (coś mi świta , że juz o tym pisalam gdzies :)
    "na lekcji historii Krzysztof zjada swój zeszyt"

nigdy nie zapomne tez tych łez na ostatniej lekcji historii, tuz przed jego odejściem. specyficzny chłopak był, nie da się ukryć. i kochany :)
  • JW

hehe text ktory mnie urzekl...:
    "Panie K. czy pan chce dolaczyc do ludzi wypisujacych na murach <<Ciazela do gazu>>?"
  • JW

aaa noj zapomnialem:
    "macie panstwo kulture buraka"
  • Anonim

ze tak powiem nie p.ciazela, lecz dr Andrzej Ciązela
  • Anonim

Anka .. a pamiętasz... "Pani ***** mówi że ma robaki :)"
  • Anonim

no ba;) dopisal jeszcze ze prosi o kontakt z lekarzem;)
    jeszcze jak do Radka walnal "panie Radowidzie, nerwica?" jak on sobie wyrywal kartki z zeszytu;)

a Ciążela byl doktorem jak nas uczyl? chyba nieeee
  • Anonim

Przez ostatni rok, zanim odszedł, już tytuł miał. Więc wygląda na to, że Ciebie uczył jeszcze jako mgr A. Ciążela, zwany Profesorem :)
  • Anonim

a, to takie buty! ladnie ladnie! ale jemu akurat sie nalezalo! wiedze mial niesamowita, coby nie mowic! chociaz jak kiedys bral udzial w "1 z 10" to dal ciala;)
  • Anonim

Bo się człowiek stresuje niesamowicie...
    Ponoć przez wakacje, w życiu bezstersowym chudnie i robi się z niego szczupaczek; ) a w ciągu roku szkolnego/akademickiego tyje po prostu z nerwów...
  • ..........

ja pamietam jak Andrew byl przebrany za elvisa na dzien 1 kwietnia czy 21 - :)))) mam fote jego w ZW sie pojawila :D

...a wiec :D pamietam jeszcze jak ciazela nie chcial nas wpuszcac na lekcje :D jak trzeba bylo identyfikator nosic chyba w 2 klasie :)
    chodzil i wolal:
    "Gdzie pan/pani ma identyfikator co?" ze swoja tonacja charakterystyczna
    ja na znak protestu spreparowalem identyfikator ze zdjeciem Stalina a ziuzia mial chyba Gomułke :D
    ciazela wymiekl wtedy :)

"musimy wyjaśnić kilka wyjaśnień"
    "musimy dociągnąć kilka niedociągnięc"

:)))
  • Anonim

Ciążela: "Proszę sobie zapisać, twierdze w okolicach Warszawy... Była Twierdza w Modlinie.... Twierdza wŁaśnie".... Wszyscy mieli zapisane "Łasno"...; )
  • Ju .

hehehe Ciążek (MR.BEAN) to mój idol - bez 2zdań!!!
    "mhhh...no to może pani Gołdych nam powie.."
    "a może sąsiadka???..." oj! nie raz się zdarzyło stać przez całe 45min
    Maz, zgadzam sie, kochany chopak z Ciążka był! I jusz!
  • Anonim

Andrew to był mistrz!!! Pamiętam jak na jednej z klasówek, przechadzał się po sali w poszukiwaniu ściągawek wtedy podszedl do mnie i powiedział: "A czy pan nie chce przypadkiem dostać jedynki za zbyt dużą ilość kieszeni w spodniach???"
  • 1
  • 2
| |

Grono uczniów i absolwentów placówki oświatowej przy ul. Obozowej 60 UWAGA! Wszelkie ogłoszeni...

XXIV LICEUM OGÓLNOKSZTAŁCĄCE IM. CYPRIANA NORWIDA

• do

Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)