Ruch Światło - Życie - oficjalna grupa na Gronie [2890]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Paweł i jak?
    pozdrawiam
  • Karol

Proszę o modlitwę w intencji ciężko chorego ojca mojej przyjaciółki z ruchu i całej ich rodziny. Dziękuje.
    Ps. poproszono mnie bym się dowiedział o możliwość składania intencji w których pomodli się papież - czy wiecie gdzie co i jak? proszę o jakieś informacje
  • Bardzo Wyjątkowa Osoba!!!

Prosze o modlitwe o pomyslnie zdane egzminy przez Pawla!
    Wiem ze mmodlitwa moze zdzialac cuda!
    Jak wspolnota modlila sie zebym zdala w sierpniu niemiecki to az 3 mi wymodlili! :)
    Wiec bardzo was prosze teraz o odlite za jego egz!!
  • Ash.

Bardzo proszę o modlitwę w intencji rozwiązania bardzo ważnego problemu.
    osoba wyżej ma racje. modlitwa może zdziałać cuda. w tym przypadku pomoże tylko modlitwa.
    obiecuje modlitwę w intencji ludzi którzy będą modlić się o rozwiązanie mojego problemu.
    pozdrawiam.
  • Kokaina

Prosze o modlitwe w wytrwaniu w bardzo waznym dla mnie postanowieniu.
  • Anonim

Dominik ma 7 lat i ma nowotwór mózgu. Pochodzi z rodziny wierzącej,
    Jego rodzice jak i on sam ufają Bożej woli.
    Rodzice Dominika niedawno byli na modlitwie o uzdrowienie i dostali wiadomość od charyzmatyków, że jest nadzieja, że Dominik może być zdrowy tylko potrzebna jest duża ilość Komunii w jego intencji.
    i dlatego proszę w imieniu chłopca, rodziców i swoim właśnie o Komunię w tej intencji. oczywiście w miarę możliwości.

pozdrawiam,
    z Panem Bogiem!
    Monika
  • Anonim

Proszę was o modlitwę w mojej intencji abym wytrwał w powołaniu do kapłaństwa.

Z góry wam dziękuje.

pozdrawiam
    Kleryk Mario Lindner
    Szczęść Boże
  • Anonim

Prosze o modlitwe o pojednanie w rodzinie
  • Camillo :)

Witajcie !
    Bardzo was proszę o modlitwę wykryto u mnie poważną chorobę kręgosłupa która może mi utrudniać dalsze życie proszę was o modlitwę za mnie o wyleczenie z tej choroby to dla mnie bardzo ważne .
  • edzia.

proszę o modlitwę za Marzenę i jej nienarodzone jeszcze dziecko, ponieważ pojawiły się pewne komplikacje..
  • Ania Szwejk

Witam Wszystkich. Chciałam się podzielić radosną nowiną. W sierpniu wychodzę za mąż, za mężczyznę którego bardzo kocham, jednak mamy jeden problem. Prawdopodobnie na chwilę obecną bank nam odmówi przydzielenia kredytu mieszkaniowego. Co oznacza, że po ślubie tak jak i w okresie narzeczeństwa bodziemy mieszkali oddaleni od siebie o 400 km. Nawet jeśli zostanie nam przydzielony kredyt, to zobowiązania finansowe mojego przyszłego męża i nasze ewentualne pensje nie pozwolą nam godnie żyć. Proszę o modlitwę, by zdarzył się cud i byśmy mogli tworzyć nasze szczęśliwe życie bezpośrednio po pobraniu się. Jaki ten cud ma być nie wiem. Wiem tylko tyle, że skoro Bóg nam dał tak niewyobrażalnie wielką miłość, to nie zostawi nas sierotami. Modlę się o ten cud codziennie. Jednakże jeżeli ktoś mi pomoże w tej modlitwie Bóg mnie wysłucha. Proszę o pomoc, gdyż obecnie nie mogę się w pełni cieszyć moim narzeczeństwem.
  • Anonim

Proszę o modlitwę w intencji moich przyjaciół: Patrycji, Ali, Majki i Justyny.
  • obóz zerowy 28.08-06.09

Proszę o modlitwę w intencji Akademickiego Stowarzyszenia Katolickiego Soli Deo działającego w Warszawie
  • Anonim

Witaj!

Od trzech dni rozwija się nasze modlitewne dzieło ewangelizacyjne związane z
    modlitwą różańcową. Powstaje październikowy oazowy "żywy różaniec", którym
    ogarniemy, jako oaza, ważne sprawy dla nas i dla Kościoła. Zaproszenie
    skierowane jest do osób, które są obecnie we wspólnotach i do oazowych
    "dinozaurów", którzy noszą w sercu oazę, choć nie angażują się w nią jak
    kiedyś.
    Idea polega na tym, by wciągnąć - przez osobiste zapraszanie - jak najwięcej
    osób, które podjęłyby się jednej dziesiątki różańca w wybranym dniu
    października.

Po pierwsze byłoby to uwrażliwienie na fakt, że praktyka codziennego
    odmawiania dziesiątki różańca jest częścią duchowości Ruchu Światło-Życie,
    nieraz zapomnianą czy niedocenioną.

Po drugie będzie to wielkie wołanie o łaskę Bożą dla wspólnot oazowych i w
    potrzebach Kościoła - a modlitwa ta jest bardzo potrzebna. To Bóg dokonuje
    wielkich rzeczy i nie wystarczą tylko nasze ludzkie wysiłki.

Po trzecie jest to bardzo prosta i dostępna forma modlitwy, która ożywia
    życie duchowe każdego kto zechce się jej podjąć.

Po czwarte to dobra okazja zaangażowania ewangelizacyjnego. Na dzień
    dzisiejszy naszym założeniem jest to, by nie brać na siebie więcej niż jedną
    dziesiątkę. Chodzi o to, by móc raczej zaprosić do tego różańca innych. Już
    teraz pojawiają się zgłoszenia nawet spoza Ruchu (trochę za sprawą
    oazowiczów, trochę za sprawą naszego serwisu) z prośbą o przyłączenie się do
    tej modlitwy.

Po piąte będzie to nasz duchowy dar ołtarza na pielgrzymce 11 listopada.

Liczę na Twoje przyłączenie się do tego dzieła - przede wszystkim w
    modlitwie i w informowaniu o nim we wspólnotach, swoich środowiskach. W ten
    sposób każdego dnia października odmawiany będzie cały różaniec (wszystkie 4
    części), co daje możliwość zaangażowania nawet 620 osób. Zróbmy przez to
    także prezent samej Matce Bożej :)

Pozdrawiam u początku roku formacyjnego.
    ks. Zbigniew Woźniak

tutaj można się zgłaszać: http://www.koszalin.oaza.pl/?akcja=...
    i obserwować, które dni są wolne itd ..
  • Anonim

moze nie w temacie ale ważne:
    SOBOTA - 27 LISTOPADA

MODLITWA Z OJCEM ŚWIĘTYM BENEDYKTEM XVI

W INTENCJI

KAŻDEGO POCZYNAJĄCEGO SIĘ LUDZKIEGO ŻYCIA
    OSOBISTA DEKLARACJA MODLITWY I PODZIĘKOWANIE

27 listopada podczas liturgii rozpoczynającej Adwent - czas radosnego oczekiwania na narodzenie Chrystusa - Ojciec Święty Benedykt XVI rozpocznie modlitewne czuwanie w Bazylice św. Piotra na Watykanie w intencji każdego poczynającego się ludzkiego życia. Papież po raz pierwszy wzywa cały Kościół do przyłączenia się do tej modlitwy.

Modlitwa w intencji obrony poczętego życia w jedności Kościoła jest naszym obowiązkiem i budzi wielką nadzieję, że z Bożą pomocą zwycięży cywilizacja życia i miłości.

Osobistą deklarację przyłączenia się do tej modlitwy oraz podziękowanie Ojcu Świętemu Benedyktowi XVI można złożyć na stronie internetowej

http://www.tak-dla-benedykta.pl/

w innych językach niż polski - http://www.yes-for-benedict.net

List z deklaracją modlitwy oraz podziękowaniem z załączoną imienną listą osób, które go podpisały, zostanie przekazany do rąk Ojca Świętego Benedykta XVI.

Jest to wspólna inicjatywa międzynarodowych ruchów pro-life, prowadzona przez Human Life International. Obecnie deklarację można podpisać w następujących językach: polski, angielski, niemiecki, francuski, włoski, portugalski, ukraiński i rosyjski. W przygotowaniu: język hiszpański, litewski, czeski, słowacki i inne.

Bardzo prosimy o przekazywanie tej informacji swoim przyjaciołom na całym świecie.

Ewa H. Kowalewska

Human Life International - Polska

Klub Przyjaciół Ludzkiego Życia
  • Ania Szwejk

Bardzo proszę o modlitwę. Ja i mój ukochany nie mamy własnego domu. Staramy się o kredyt mieszkaniowy. Proszę o modlitwę, by nam go przyznano i byśmy bardzo szybko znaleźli wymarzone mieszkanie, gdzie będziemy mogli spokojnie budować naszą rodzinę.
  • Mysza

Proszę o modlitwę za mnie, żebym pokochała moje życie i nie chciała go stracić...