-
Anna
oaza przede wszystkim uczy mnie relacji miłosci do innych ludzi, a to nie jest łatwe.
a tak, Pan Bóg nieustannie działa, właśnie widzę to we wspólnocie, bo przecież On uwielbia działać przez innych ludzi.
-
miro_elektronik
dzięki Oazie jestem innym człowiekiem. ona nauczyła mnie dobrej rozmowy z Bogiem, a nie tylko klepanki.
dziś Oaza jest dla mnie naprawdę ważna -
Ewelina _
Oaza zmienila moje życie zdecydowanie na plus.
Pierwsze spotkania formacyjne, agapy,pierwsze oazowe msze ,śpiewanie w scholi i wreście rekolekcje...;]
To wszystko było nie tylko niesamowitym przeżyciem bogatym w doświadczenia ale także i dziś widzę"owoce" tamtych lat, lat przeżytych we wspólnocie oazowej.
Jako 13 letnia dziewczynka szukałam akceptacji, poczucia bezpieczeństwa, przyjaciół, chciałam odnaleźć siebie ,otworzyć się na ludzi i wyższe wartości, chciałam poznać coś innego niż tylko szary codzienny świat obowiązków szkolnych, chiałam w coś się zaangażować...i wreszcie chciałam pogodzić się z jedna Koleżanka z klasy ,dlatego razem postanowiłyśmy poszukać jakiejś wspólnoty .Poszukiwania doprowadziły nas do parafialnej scholki młodzieżowej a potem prosto na oazę.
Co mi dała oaza? Oaza dala mi pięknie przeżyte lata, nowe spojrzenie na świat wiary, kilku przyjaciół i sporo znajomych, poznałam tam wspaniałego chłopaka z którym jestem do dziś[prawie 10 rok], Poznałam ludzi , zachowania ich spontaniczność , odwagę w wyznawaniu tego w co tak naprawdę wierzą, te wszystkie świadectwa do dziś są dla mnie przykładem, oaza pomogła mi rozwinąć się duchowo i osobiście wzmocniła mnie ..hmm dzięki oazie byłam w górach poraz pierwszy;pv za to wszstko Chwała Panu;]
pozdrawiam wszystkich Oazowiczów