-
,,bo ja jestem czescia..."
ok jest tak bylem wczoraj w szkole i chca zburzyc budynek w ktorym ona sie znajduje wedle pan z STKiE ma to nastapic juz za rok (a moze ze jeszcze jeden rok szkola bedzie tam) podobno szkola znalazla mete na Foksal
ale wg mnie to juz nie bedzie to samo -
pearla
zburzyć? no jak to.. jakoś to mało prawdopodobne mi się wydaje.. ktoś wykupił teren? bez sensu..hm -
bro
szkola na foksal..
na przerwie zamiast do pallady i klifa, beda chodzic do mercers, javy i empiku.. hiieh.. -
-
-
Maria
dzieciakom z podstawówki powiedziano, że szkoła albo sie przenosi na Młynarskiego, albo zostanie jeśli uda się utrzymać umowę...
ale ze zburzeniem budynku to ciekawa sprawa... i co, postawią tam klif2? -
Murrina Eraritjaritjaka
Ja bym byla sceptyczna wobec takich wiadomosci. Strata budynku strasza od poczatku istnienia szkoly (czyli od 11 lat). Sytuacje dramatyczne to specjalnosc Stkie... -
Pau
na foksal...super lokalizacja...i ilu chętnych by mieli...stasiu to i tak nie jest juz to samo, naszej szkoly juz nie ma więc po co się trzymac tego w rzeczywistości tragicznego pięterka na zadupiu??? -
bro
-
-
hanka kaszanka
nie sądze by mieli wyburzyć ten budynek on jest przedwojenny i chyba nie sypie się jakos totalnie... w sumie to te kamienice na foksal są w gorszym stanie. -
Pau
to że przedwojenny nic w tym kraju nie oznacza...dajesz lapóweczkę komu trzeba i jest zgoda...a z foksal to jakas abstrakcja...żadnej szkoly nie stać to by mieścic się w najdroższym kwartale wawy... -
bro
-
Anonim
zgoda na wyburzenie kamieniecy przedwojennej u konserwatora zabytkow kosztuje 5000-8000 zł w lapke.
co im po wyzszym czesnym jak z tego co slyszalem w tej szkole jak po epidemii... no chyba ze czesne podniosa do jakiejs astronomicznej sumy wtedy to moze...
swoja droga pamietam ze od mojego pobytu w 1 lo straszyli przeniesieniem wiec wyglada na to ze sprawa wrocila :]
-
Pau
podobno rzecz jest poważna, od kiedy arkadie zbudowali ceny gruntów w tamtej okolicy szalenie zdrożaly...już cos obok wyburzyli, pod nóż idzie izba wytrzeźwień potem bursa nasza kochana (o przepraszam, moja kochana) a na foksal to juz bylo pewne, ale administracja się zaczela wahać - bo szkola tzn tylko liceum mialyby zajmować poprostu jedno ogromniaste mieszkania w strarej pieknej kamienicy... -
Anonim
Szkola ma sie przeniesc na Foksal do dawnego Instytutu Wloskiego. Prestiz zwiazany z lokalizacja na pewno wzrosnie, czesne podobno nie. Co do wyburzenia... to z tymi lapowkami troche demonizujecie :) Ten budynek jest historyczny, jakis przyczolek Zgrupowania Zoska, czy jakos tak (mozna sprawdzic na wmurowanej tablicy). -
Anonim
Poza tym pod budynkiem bodajże znajdował się siakiś skład mundurów. Na Foksal powiadasz? Nie ma to jak bananowa dzielica; )
Pozdrawiam -
Pau
ma sie przeniesc do kamienicy gdzie kiedys midzy innymi znajdowal się instytut...ale nie bezpośrednio do lokali instytutu...po prostu jedno mieszkania na piętrze a instytut byl na parterze...moim zdaniem super mozliwosć...dużo bym dala żeby chodzic do szkoly w środku miasta i w dodatku w takiej swietnej kamienicy...przejdzcie się tam, to zdaje się numer 15, jak nie to 17...super klatki schodowe tylko troche ruinka -
Anonim
szkola na kwadracie, mega. poprostu mega... moze lepiej niech zdechnie niz robi sobie ryfencje... albo jak kto woli wioche? -
Pau
-
bro
ja zrozumialem to tak, ze na jego kwadracie ulic.. musi, mr bongo mieszka gdzis w poblizu, ajt?