-
-
Mooooooojaaaaaaaaaa...;]
-
Serafin
Young Boys Berno - Olympique Marsylia 3:3 (1:2)
0:1 Zubar 18'
1:1 Yakin 19'
1:2 Niang 44'
2:2 Joao Paulo 49'
2:3 Niang 57'
3:3 dos Santos 73'
Czerwone kartki: Taiwo, Zubar (Marsylia)
Biorąc po uwagę że był to mecz wyjazdowy wynik jest znośny, szkoda tylko że OM straciło tyle bramek + 2 zawodników. Mam nadzieję że limit czerwonych kartek już został wyczerpany. Oby za 2 tyg. nie przegrać (remis wyższy niż w tym meczu to byłoby przegięcie) i możemy cieszyć się z awansu do 1 rundy PUEFA. -
Łela
No i jesteśmy w następnej rundzie!!! Remis u siebie w rewanżu 0:0 (niezły dreszczowiec był, ale szczęśiwie się zakończył). Natępnym rywalem będzie FK Mlada Boleslav (Czechy). Chyba nienajgorzej trafiliśmy... -
-
Olympique Marsylia wygrała na Stade Velodrome z czeskim zespołem Mlada Boleslav 1:0 (1:0) w pierwszym meczu pierwszej rundy piłkarskiego Pucharu UEFA.
Jedyna bramka tego spotkania padła w 30 minucie, kiedy to Sabri Lamouchi znakomicie zagrał za plecy czeskich obrońców do wychodzącego Habiba Bamogo a ten strzałem z lewej nogi nie dał szans bramkarzowi gości, Miller'owi.
Od 78 minuty goście musieli grać w osłabieniu. Frantisek Sevinsky będąc ostatnim obrońcą faulował szarżującego Franck'a Ribéry i sędzia ukarał piłkarza czerwoną kartką.
Rewanż za dwa tygodnie w Czechach.
Olympique Marsylia - Mlada Boleslav 1:0 (1:0)
30' [1 - 0] Habib Bamogo
78' Frantisek Sevinsky (Mlada) - czerwona kartka
Widzów: 24.436
Sędzia: Espen Berntsen (Norwegia)
Marsylia: Cédric Carrasso - Habib Beye (Cap.), Alain Cantareil, Bostjan Cesar, Renato Civelli - Sabri Lamouchi, Samir Nasri (Lorik Cana 46'), Wilson Oruma - Habib Bamogo (Mamadou Niang 64'), Toifilou Maoulida (Franck Ribéry 74'), Mickaël Pagis
Boleslav: Miroslav Miller - Milos Brezinsky (Jaromir Smerda 12'), Marian Palat, Adrian Rolko, Frantisek Sevinsky, Marek Matejovsky, Lubos Pecka, Tomas Polacek (Jiri Vit 82'), Jan Rajnoch, Lukas Vaculik (Tomas Sedlacek 67'), Marek Kulic
4-2...
"forma" na pocz sezonu w ligue 1 to byl po prostu 'wyapdek przy pracy', PSG bylo ultraslabe...
OM nie umie w tym sezonie grac nawet z przewaga jednego zawodnika (nantes)
merde:/ -
Marta
-
Łela
Na razie to "tylko" dwie porażki, może w L1 się trochę zmobilizują... A poza tym niedługo wraca Cisse!!! -
Tuni Tuniziano Tunis'son
ja pierdole juz zaczynamy przegrywac. Allez L'OM. pokazcie jaja !!
mouillez le maillot !!!!!!!!!!!!!