OLYMPIQUE de MARSEILLE [79]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • mystique è

O.M. - Young Boys Berno (Szwajcaria)
  • Mooooooojaaaaaaaaaa...;]

PROSTE DROIT AU BUT :) Marseille wygra 2-0 i 1-0 :)
  • Serafin

Young Boys Berno - Olympique Marsylia 3:3 (1:2)
    0:1 Zubar 18'
    1:1 Yakin 19'
    1:2 Niang 44'
    2:2 Joao Paulo 49'
    2:3 Niang 57'
    3:3 dos Santos 73'
    Czerwone kartki: Taiwo, Zubar (Marsylia)

Biorąc po uwagę że był to mecz wyjazdowy wynik jest znośny, szkoda tylko że OM straciło tyle bramek + 2 zawodników. Mam nadzieję że limit czerwonych kartek już został wyczerpany. Oby za 2 tyg. nie przegrać (remis wyższy niż w tym meczu to byłoby przegięcie) i możemy cieszyć się z awansu do 1 rundy PUEFA.
  • Łela

No i jesteśmy w następnej rundzie!!! Remis u siebie w rewanżu 0:0 (niezły dreszczowiec był, ale szczęśiwie się zakończył). Natępnym rywalem będzie FK Mlada Boleslav (Czechy). Chyba nienajgorzej trafiliśmy...
  • mystique è

Olympique Marsylia wygrała na Stade Velodrome z czeskim zespołem Mlada Boleslav 1:0 (1:0) w pierwszym meczu pierwszej rundy piłkarskiego Pucharu UEFA.

Jedyna bramka tego spotkania padła w 30 minucie, kiedy to Sabri Lamouchi znakomicie zagrał za plecy czeskich obrońców do wychodzącego Habiba Bamogo a ten strzałem z lewej nogi nie dał szans bramkarzowi gości, Miller'owi.

Od 78 minuty goście musieli grać w osłabieniu. Frantisek Sevinsky będąc ostatnim obrońcą faulował szarżującego Franck'a Ribéry i sędzia ukarał piłkarza czerwoną kartką.

Rewanż za dwa tygodnie w Czechach.

Olympique Marsylia - Mlada Boleslav 1:0 (1:0)

30' [1 - 0] Habib Bamogo
    78' Frantisek Sevinsky (Mlada) - czerwona kartka

Widzów: 24.436
    Sędzia: Espen Berntsen (Norwegia)

Marsylia: Cédric Carrasso - Habib Beye (Cap.), Alain Cantareil, Bostjan Cesar, Renato Civelli - Sabri Lamouchi, Samir Nasri (Lorik Cana 46'), Wilson Oruma - Habib Bamogo (Mamadou Niang 64'), Toifilou Maoulida (Franck Ribéry 74'), Mickaël Pagis

Boleslav: Miroslav Miller - Milos Brezinsky (Jaromir Smerda 12'), Marian Palat, Adrian Rolko, Frantisek Sevinsky, Marek Matejovsky, Lubos Pecka, Tomas Polacek (Jiri Vit 82'), Jan Rajnoch, Lukas Vaculik (Tomas Sedlacek 67'), Marek Kulic

• mystique è

4-2...
    "forma" na pocz sezonu w ligue 1 to byl po prostu 'wyapdek przy pracy', PSG bylo ultraslabe...
    OM nie umie w tym sezonie grac nawet z przewaga jednego zawodnika (nantes)
    merde:/
  • Marta

Kurcze, a tak w nia wierzylam :( :( :(
  • Łela

Na razie to "tylko" dwie porażki, może w L1 się trochę zmobilizują... A poza tym niedługo wraca Cisse!!!
  • Tuni Tuniziano Tunis'son

ja pierdole juz zaczynamy przegrywac. Allez L'OM. pokazcie jaja !!
    mouillez le maillot !!!!!!!!!!!!!
| |

ALLEZ l'OM !!!! :D kibice najlepszego we Francji klubu!!!! pokażcie, że na gronie nas nie brakuje...

Miejsca grona (0)