OLYMPIQUE de MARSEILLE [79]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

kto waszym zdaniem zasluzyl na miano najwiekszej legendy OM? Jak dla mnie to jest jeden kandydat, oczywiscie slynny "J.P.P"
  • Anonim

jakby ktos nie znal tego francuskiego skrotu, to chodzi o Jean-Pierre Papin
  • mystique è

podwojna korona 72
    i swieta trojca wtedy:
    jairzinho, magnussona, skoblar....
  • Serafin

Papin oczywiście że on !!
  • Grono.Net

Jairzinho przyszedl dopiero w 75 (z Paolo Cesarem), gral tylko rok i nic nie pokazal w Marsylii. Za to Keita "la perle noire" tworzyl swietny duet ze Skoblarem, ktory w sezonie 69/70 strzelil 44 bramki w lidze...
    Lider Marsylii z lat 50, Andersson, no i Waddle...
  • zielu

zdecydowanie bedzie to J.P. Papin!!
  • mystique è

JPP poza konkurencją; )
    natomiast rzeczywiscie, co do jairzinho pomylilem się; z historii juz tak dobry nie jestem; ))
    peace
  • PSZ

A może Christow Dugarry czy jak mu tam?
  • Anonim

on rzeczywiscie byl dobry ale moim zdaniem stracil szacunke u kibicow przez przejscie do bordeaux....moim zdaniem legenda bardziej wspolczesna w OM byl Lorent Blanc
  • emilio_estevez

JPP i tyle
  • j

kibicuję PSG,więc to nie dziwne, że OM też się interesuję. te mecze są po prostu boskie:) ach, czekam na 4 marca...
    i powiem tak:
    dobra, wiadomo kto był naj naj. widziałem nawet z 6 lat temu jakiś turniej halowy na eurosport gdzie JPP w wieku,no powiedzmy emerytalnym:) zrobił na mnie piorunujące wrażenie./ dygresja/
    a co do innych z lat 90? cholera, ludzie a wielka Marsylia z '93 Deschamps, Rudi Völler, Desailly,Boksić
    albo Tigana,czy początki Cantony, rozkwit Pires'a,mój ulubiony F Maurice
    i oczywiśćie dwa nieporozumienia- Pierre Issa i Piotr Świerczewski nasz rodzynek :p

to kawał historii europoejskiej piłki nożnej
  • emilio_estevez

pamietacie brame Piresa którą strzelił od dwóch słupków z prawie zerowego kąta ?
    to jest mistrzostwo :D
  • Playmaker :-)

Dla mnie Papin to cos wiecej ni swietny pilkarz dla ktorego mam szacunek. To moj pierwszy pilkarski idol jak bylem nastolatkiem, te jego przewrotki nazywane Papinadami ech:D Kibicowalem mu i OM, potem Milanowi mimo ze glownie siedzial na lawie, potem Bayernowi mimo ze mial same kontuzje, potem Bordeaux az wreszcie Guingamp. To jeden z tych wspaniałych pilkarzy z wielkim talentem do strzelania bramek z kazdej pozycji. Pamietam jak ogladalem jego pozegnalny mecz Przyjaciele Papina vs FRANCJA, reprezentacja zagrala zbyt powaznie w efekcie J.P.P strzelil jedynie w poprzeczke. Swietny pilkarz, niezastapiony jak dotad w OM, jeden, jedyny w swym rodzaju.
  • Anonim

Był taki obrońca BOLI :-)
  • Anonim

Jak Dugarry mógł stracić szacunek? Normalnie odszedł do jednego z rywali, a przecież Bordeaux to jego rodzinne miasto i pierwszy w karierze klub :-)
  • WSZYSTKO DOBRZE :) EJB x

Numero uno
    *Jean-Pierre Papin

Secondo
    Laurent Blanc

Tercio
    Basil Boli

po czwarte
    Jairzinho

piate
    Roger Magnusson

szostka
    Josip Skoblar

7
    Marcel Desailly

8
    Didier Deschamps

9
    Fabien Barthez

10
    Franka Lebeouf

11. Bernard Tapie (prezydent) za charyzme i wariactwo :)
  • Anonim

Jean-Pierre Papin
  • Tuni Tuniziano Tunis'son

Chris Woddle !! to był dopiero Wariat
  • Michał H.

JPP i Desailly oraz Basile Boli - za bramę z Champions League w finale 1993
  • Tuni Tuniziano Tunis'son

Fabrizio Ravanelli :)
  • 1
  • 2
| |

ALLEZ l'OM !!!! :D kibice najlepszego we Francji klubu!!!! pokażcie, że na gronie nas nie brakuje...

Miejsca grona (0)