- 1
- 2
-
Anonim
kto waszym zdaniem zasluzyl na miano najwiekszej legendy OM? Jak dla mnie to jest jeden kandydat, oczywiscie slynny "J.P.P" -
Anonim
jakby ktos nie znal tego francuskiego skrotu, to chodzi o Jean-Pierre Papin -
podwojna korona 72
i swieta trojca wtedy:
jairzinho, magnussona, skoblar.... -
Serafin
-
-
Grono.Net
Jairzinho przyszedl dopiero w 75 (z Paolo Cesarem), gral tylko rok i nic nie pokazal w Marsylii. Za to Keita "la perle noire" tworzyl swietny duet ze Skoblarem, ktory w sezonie 69/70 strzelil 44 bramki w lidze...
Lider Marsylii z lat 50, Andersson, no i Waddle... -
zielu
-
JPP poza konkurencją; )
natomiast rzeczywiscie, co do jairzinho pomylilem się; z historii juz tak dobry nie jestem; ))
peace -
PSZ
-
Anonim
on rzeczywiscie byl dobry ale moim zdaniem stracil szacunke u kibicow przez przejscie do bordeaux....moim zdaniem legenda bardziej wspolczesna w OM byl Lorent Blanc -
emilio_estevez
-
j
kibicuję PSG,więc to nie dziwne, że OM też się interesuję. te mecze są po prostu boskie:) ach, czekam na 4 marca...
i powiem tak:
dobra, wiadomo kto był naj naj. widziałem nawet z 6 lat temu jakiś turniej halowy na eurosport gdzie JPP w wieku,no powiedzmy emerytalnym:) zrobił na mnie piorunujące wrażenie./ dygresja/
a co do innych z lat 90? cholera, ludzie a wielka Marsylia z '93 Deschamps, Rudi Völler, Desailly,Boksić
albo Tigana,czy początki Cantony, rozkwit Pires'a,mój ulubiony F Maurice
i oczywiśćie dwa nieporozumienia- Pierre Issa i Piotr Świerczewski nasz rodzynek :p
to kawał historii europoejskiej piłki nożnej -
emilio_estevez
pamietacie brame Piresa którą strzelił od dwóch słupków z prawie zerowego kąta ?
to jest mistrzostwo :D -
Playmaker :-)
Dla mnie Papin to cos wiecej ni swietny pilkarz dla ktorego mam szacunek. To moj pierwszy pilkarski idol jak bylem nastolatkiem, te jego przewrotki nazywane Papinadami ech:D Kibicowalem mu i OM, potem Milanowi mimo ze glownie siedzial na lawie, potem Bayernowi mimo ze mial same kontuzje, potem Bordeaux az wreszcie Guingamp. To jeden z tych wspaniałych pilkarzy z wielkim talentem do strzelania bramek z kazdej pozycji. Pamietam jak ogladalem jego pozegnalny mecz Przyjaciele Papina vs FRANCJA, reprezentacja zagrala zbyt powaznie w efekcie J.P.P strzelil jedynie w poprzeczke. Swietny pilkarz, niezastapiony jak dotad w OM, jeden, jedyny w swym rodzaju. -
Anonim
-
Anonim
Jak Dugarry mógł stracić szacunek? Normalnie odszedł do jednego z rywali, a przecież Bordeaux to jego rodzinne miasto i pierwszy w karierze klub :-) -
WSZYSTKO DOBRZE :) EJB x
Numero uno
*Jean-Pierre Papin
Secondo
Laurent Blanc
Tercio
Basil Boli
po czwarte
Jairzinho
piate
Roger Magnusson
szostka