OLYMPIQUE de MARSEILLE [79]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Kuba

Besiktas , Liverpool, Porto, wg mnie grupa gdzie każdy może wygrac z każdym, chyba na papierze The Reds i Smoki najsilniejsi, i mimo wszystko OM z obecną formą obawiam się ze moze miec problem.
  • AvanGaard

no zgadzam się z kolegą, będzie cięzko :/
  • mystique è

ależ ależ.
    nie oszukujmy się, że oczekiwan raczej nie ma wielkich - iz tym tez liczą się w klubie. grunt, ze wreszcie wracamy do elity. a brak presji moze nam tylko pomóc. reasumując - witaj przygodo!
    ALLEZ l'OM!
  • Kuba

Obyśmy się do UEFA zakwalifikowali w najgorszym razie :)
  • mystique è

OM w końcu zwycięża !

źródło: OM.net

pierwszym meczu fazy grupowej Ligi Mistrzów sezonu 2007/08, podopieczni Alberta Emon'a - piłkarze Olympique Marsylii pokonują turecki Besiktas Stambuł 2:0 ! Bramki został zdobyte w drugiej części gry, w pierwszej połowie padł bezbramkowy wynik. Na listę strzelców wpisali się Julien Rodriguez i Djibril Cissé.

Wygrana OM nie tylko poprawiła humory, ale i niezaprzeczalnie morale w drużynie się poprawiły. Poza tym to dobra wiadomość dla obecnego trenera Marsylii, ponieważ gdyby klub z Lazurowego Wybrzeża nie osiągnął pozytywnego rezultatu w tym spotkaniu - prawdopodobnie ów szkoleniowiec pożegnałby się z posadą.

Na stade Vélodrome inauguracyjny mecz OM udany; kolejna potyczka będzie miała miejsce w Anglii, gdzie francuska ekipa podejmie FC Liverpool. Owa konfrontacja odbędzie się 3. października.

Olympique Marsylia - Besiktas Stambuł 2 : 0
    [1-0] Rodriguez '76
    [2-0] D. Cissé '90

Olympique Marsylia:
    Mandanda - Bonnart, Faty, Rodriguez, Taiwo - Cana (k) - Ziani, Nasri (88. M'Bami), Zenden (75. Valbuena) - D. Cissé, Niang (86. Gragnic)

Besiktas Stambuł:
    Arikan - Kurtulus (25. Kas), Diatta, Toraman, İbrahim Üzülmez - E. Cisse, Delgado (74. F. Higuain), Ricardinho (45. Avci), Özkan - Bobo, Tello

Żółte kartki: Cissé, Faty, Nasri, Rodriguez, Valbuena (OM); Avci, Kas (BJK)

Sędzia gł.: M. Trefoloni
    Publiczność: 45.000
  • Łela

!!!!!! Ekstra !!!!!! No to teraz 3 punkciki na Anfield Road; ]
  • Serafin

Teraz OM powinien przenieść dyspozycję z LM do L1, jeden mecz niczego nie przesądza ale ważne są zwłaszcza punkty z drużynami z którymi OM będzie walczyć o 2 miejsce (1 raczej zarezerwowane dla L'poolu).
  • BigMike

WOW po prostu WOW, kto by sie spodziewał.....
  • Łela

niesamowite, to była dopiero sensacja tej kolejki, a może nawet całej fazy grupowej... oby tak dalej!!!
  • Anonim

Liga Mistrzów za bardzo odbija nam się w Ligue 1. Musimy się jakoś dzwignąc. Brakuje mi bardzo Riberiego..

Niedługo bo 24 mecz z Smokami i nie wiem w co mam wierzyc ...
  • Kuba

nie oglądałem, ale sam wynik niezły, nie przypuszczałem, że po pierwszej rundzie bedziemy miec 7 pkt.
  • mystique è

skazywali OM na zjedzenie, a tu prosze... teraz to racze LFC musi sie martwic :]

ale, zeby sie za bardzo nie cieszyc, to w ligue1 idzie nam fatalnie:/
  • Serafin

Koszmar jaki swego czasu zafundowała swoim kibicom np. Celta która grając w LM spadła z ligi raczej nam nie grozi, ale z taką dyspozycją w L1 o zakwalifikowaniu się do pucharów trzeba będzie zapomnieć. Niech Gerets czym prędzej poskłada wszystko do kupy, bo oglądanie OM w rejonach strefy spadkowej nie jest budujące.
  • Kuba

zwyciezca LM ma awans bez eliminacji; )
  • mystique è

zatem: droit au but!
    juz wiemy, w co celuje OM w tym sezonie :D
  • Serafin

>Kuba napisał
    >zwyciezca LM ma awans bez eliminacji; )

Bądźmy poważni :)
  • Anonim

>Bądźmy poważni :)

No to już mamy zapewnione miejsce w LM w sezonie 2008/09; p
  • Kuba

no po tym meczu nasza sytuacja sie troszke skomplikowała i warto zwrócić uwage na wynik Liverpoolu konretnie rozjechali Turków.
  • krakus

...a bylo tak pieknie:Niang na 1:1 i juz bylo ok ale niestety nie dali rady utrzymac wyniku do konca:(Oby z Besiktasem poszlo lepiej:)Teraz ciezki mecz z Lyonem w lidze:(
  • Anonim

JEDZIESZ MARSYLIA.!!!
  • 1
  • 2
| |

ALLEZ l'OM !!!! :D kibice najlepszego we Francji klubu!!!! pokażcie, że na gronie nas nie brakuje...

Miejsca grona (0)