Heineken Open'er Festival 2012 [8033]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • wuszu

powód jest prosty: opene`er przegrał z innymi festiwalami walkę o gwiazdy z najwyższej półki (np. RATM, Radiohead, Interpol, Smashing Pumpkins, R.E.M) nie dlatego, że nie miał na nie kasy, ale dlatego, że organizuje festiwal w tak zjebanym terminie i zespołom po prostu nie pasowało jechać do Polski, woleli zaklepać 3 większe festiwale w Niemczech. prowincja śmierdzi. i dlatego AA zmuszony był posiłkowaniem się:

a) starymi, zgrzybiałymi zespołami (sex pistols)
    b) takimi, które wszyscy już widzieli (massive, chemicals, goldfrapp, cocorosie)
    c) młodymi gwiazdeczkami (mia, beiurt, cribs)
    d) odgrzewanym kotletem (racounters, sex pistols, goldfrapp, massive, chemicals)
    e) gównem (gentleman)
  • Kolego, skoro nie pasuje Ci line-up, to może jedź sobie na jeden z tych niemieckich festiwali i wszystko będzie cacy?
    co do
    a) starych, zgrzybiałych zespołów - mimo wszystko chętnie zobaczę, nie miałam nigdy okazji w latach świetności, z prostej przyczyny - nawet mnie w planach nie było.
    b) Jednak nie wszyscy, wyobraź sobie, że są osoby które nie widziały tych zespołów!
    c) Czasem odgrzany kotlet lepszy od nowości, którą określić można słowem bryndza.
    d) Nie przesadzasz?

Nie mieli kasy, organizują w zjebanym terminie, cokolwiek - naprawdę, nikt Ci nie zmusza do wyjazdu na ten festiwal. Fakt, fajnie byłoby zobaczyć Radiohead, Interpol czy R.E.M, nie przeczę, ale po raz kolejny powtórzę: jechać nie musisz.

Pozdrawiam i mniej żółci życzę :)
  • Gretchen Ross

No wlasnie! Ja tez:)

Jeszcze nie widzialam MA i Goldrapp na zywo i chetnie zobacze.
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

Mam dla wszystkich zajebistą informację!
    1 zwykły bilet na The Chemical Brothers - 125zł
    1 zwykły bilet na Massive Attack - 125zł
    1 zwykły bilet na...........

Zaraz już jest 250zł...o ku**a zwróciło mi się!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Wniosek - wyluzujcie!
  • maja

jak tak Ci się nie podoba to nie jedź i zorganizuj sam, lepszy festiwal.
  • Jula

jestem tego samego zdania co Marcin

po pierwsze dla Ciebie może ten line up jest beznadziejny ktoś inny będzie zachwycony - o gustach sie nie dyskutuje
    moim zdaniem muszą jeszcze odpalić jakaś bombę , ale i tak nie ma co na co narzekać!
    zresztą nie wszyscy widzieli te zespoły na żywo !

Lepiej zachowaj swój krytykę na po festiwalu , bo dopiero wtedy będziesz mógł stwierdzić czy line up był naprawdę taki beznadziejny;]
  • Anonim

>wuszu napisał
    >d) odgrzewanym kotletem (racounters, sex pistols, goldfrapp,
    >massive, chemicals)

żartujesz? zdefiniuj odgrzewanego kotleta.

mimo wszystko cały czas po cichu wierzę w interpol i ratm
  • agata

>e) gównem (gentleman)

moje uczucia zostały obrażone;p
  • sebastian

Dla mnie też ten line-up jest chujowy i jak na razie nie jadę (chociaż mam bilet). Jeżeli dalej będą takie 'gwiazdeczki' to będzie trzeba się pożegnać z tegoroczną edycją :/
  • jsnpncz

Hehe, tego typu posty pojawiłyby się przy każdym możliwym lajnapie, np:

>prowincja śmierdzi. i dlatego AA zmuszony był
    >posiłkowaniem się:

a) starymi, zgrzybiałymi zespołami (RATM)
    b) takimi, które wszyscy już widzieli (REM)
    c) młodymi gwiazdeczkami (Interpol)
    d) odgrzewanym kotletem (Smashing Pumpkins)
    e) gównem (Radiohead)

Nikomu nie dogodzi... Sam chciałbym te wszystkie zespoły zobaczyć, ale cóż, życie. A i tak 7 lipca forum będzie zasypane zachwytami nad fajnością tegorocznej edycji :)
  • megazord wśród buców.

i tak wiekszosc bedzie siedziala w ogrodku i pila piwo wiec fsumie ich malo co obchodzi co bedze grane.

spoko, sa entuzjasci takiego lajnapu ale nie broncie ludziom ponarzekać tym bardziej ze podstawy suma sumarum są i to niemałe.

mamy tylko ochy i achy glosic.
    nie no tak. zawsze warto jechac dla samej opaski.
  • Kuba

dużo w tym prawdy wuszu, ale ja jadę tak czy inaczej po to żeby się dobrze bawić ze znajomymi, przy dobrej (chociaż niekoniecznie może mojej ulubionej) muzyce i z puszką zielonego w ręku (: peace out!
  • kaś

ja się własnie zastanawiam czy nie jechać właśnie przede wszystkim z ww. powodu :)

jedyne, czego żałuję, to że nie mogłam jechać w 2006 i 2007, kiedy lineupem (a przynajmniej jego częścią) byłabym zachwycona. liczyłam, że w tym roku naturalną koleją rzeczy też tak będzie i dlatego już dawno kupiłam bilet; p tymczasem jest tylko 'ok' i nic więcej. ale jeszcze nie wszystko stracone :>
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

Poczekajmy z sadami do soboty :)
  • wuszu

>turn on the bright lights napisał
    >dużo w tym prawdy wuszu, ale ja jadę tak czy inaczej po to
    >żeby się dobrze bawić ze znajomymi, przy dobrej (chociaż
    >niekoniecznie może mojej ulubionej) muzyce i z puszką
    >zielonego w ręku (: peace out!

a nie lepiej radjo przed dom, trawka, słonko, a nie błoto i kałuże, zielone w łapę, znajomi? i nie trzeba 300 zł płacić; p nie no zartuje, ja i tak jade, ale gorycz pozostaje. rok temu trafili w moje gusta idealnie. teraz jest średnio. poczekamy do soboty.
  • karola

no właśnie, na razie jest tylko OK, co już jest spadkiem formy w porównaniu do zeszłych edycji ...
    w tym roku wyjątkowo dużo jest jakichś niszowych zespołów, ja np. o niektórych nigdy wcześniej nie słyszałam (->cribs) :P

to czego moim zdaniem brakuje, to jakiejś czarnej muzyki! poza tym rock... rockowe niby jakieśtam gwiazdki są, ale tez jakieś takie nie tego.... (nie mówię tu o sex pistols)

szczęka nie opada, a dotychczas opadała.
  • hikikomori

całkowicie zgadzam się co do beznadziejności dotychczasowego line'upu i wątpię, zeby coś się jeszcze zmieniło na lepsze (zaraz rzucą jakims hiphopem).
    myślę, że poprostu nie chciało im się za bardzo wysilać i sięgneli po swoje dawne kontakty;p albo nie mieli wyjścia jak co lepsze zespoły im poodmawiały jak w tym samym czasie miały do wyboru Roskilde/Werchter/...
    a wiadomo, jest to impreza masowa i większość i tak będzie zadowolona, szczególnie jak przyjeżdża głownie w celach towarzysko-konsumpcyjnych;)

no, przynajmniej zaoszczędzi się kasę/siły na atak na Berlin, 8 lipca;))
  • Cóż, jak widać rzecz przekłada się tutaj na gusta, bo ja większość zespołów grających w tym roku lubię i to bardzo i nie miałam okazji wcześniej zobaczyć, a w tamtym było - IMO - średnio (bijcie, ale np. takich Beastie Boys nie jestem w stanie znieść).
  • Anonim

JaK dla mnie muzyka to tylko mała część Openera. Jakby tylko to było ważne to bym siedział w domu i słuchał tego co lubię, a nie tarabanił się 300 km. ze stolycy. I tyle, o!
  • Achttamar

Może i mała, ale jednak niezwykle istotna, szczególnie jeśli to właśnie wykonawcy mają kogoś skusić na zakup karnetu. Ale jakby nie było i kogo by nie było to i tak warto jechać dla tej całej atmosfery i klimatu festiwalowego :)
| |

Heineken Open'er Festival 2012, Gdynia Babie Doły! Dotychczas występowali, m.in. : Coldplay, ...

Fotki