-
Kaczi
-
Anonim
-
Raf. auuu
tak jak napisał użytkownik "parasol" rap nie musi być ambitny i to nie jest z założenia, żadna ambitna muzyka, więc nie rozumiem tutaj tych wywodów o jakichś ambitnych wykonwcach i ocenianiu artystów z tej sceny przez pryzmat "ambitności", szczególnie jeżeli ktoś tu wymienia takie osobistości jak 2Pac czy Puff Daddy haha. Nawet Kweli mowił, że rap jest muzyką tworzoną dla czystej zabawy. Owszem są na scenie rapsowej wykonawcy odbiegający od standardów, z ciekawymi pomysłami, czerpiącymi z różnych gatunków muzycznych (patrz Roots Manuva, właśnie Common, Mos Def, Kweli, czy Gift Of Gab) i można bardziej sympatyzować z ich twórczością, ale nie wiem jak można mówić, że dany raper jest lepszy, dlatego, że jest "ambitniejszy". Taki Jay ma na pewno lepsze flow od Taliba, aczkolwiek ten drugi wygrywa wg. mnei tekstami, a oboje razem się szanują i propsują w swoich tekstach, więc nie kumam problemu. -
spotless mind
z tym flow u Taliba nie byłbym taki pewny; ] tak samo jak z tekstami u Jaya ^ -
-
spotless mind
>parasol napisał
>>agoolec napisała:
>>Ambitny amerykanski hip hop?????Byl chyba 20-30 lat
>>temu.Ciesze sie, chociaz jeszcze nie mam karnetu,moze ma
>>ktos na zbyciu?:>
>
>20-30 lat temu ? w czasach gdy mc zabawial ludzi a dj
>puszczal brejki ? to gdzie byla ta ambitnosc ? w zabawie i
>tancu ? albo cos jest dobre albo cos jest slabe, bo czegos
>takiego jak ambitny rap nie ma...no chyba ze ktos odwazy sie
>nazwac rap dla masochistow ambitnym (mam na mysli aesop
>rocka i reszte kwadratowych offbitowcow).
Aesop Rock! własnie, Def Jux, Rhymesayers, Anticon, Rawkus, to jest ambitny hiphop; ]
-
paraSOLE_ADDICT
oczami wyobrazni widze te ciaganace sie od sceny po horyzont tlumy, bujajace glowa pod aesopa, sole i atmosphere...no ale taki blockhead bez zadnych rymujacych kolegow moglby wpasc :) -
Anonim
Ja bym tam chciał MF Dooma na przykład... Nie musi być nawet na głównej scenie. A Jay-Z jest o tyle dobry dla organizatorów, że lepiej znany i przyciągnie więcej chętnych. Ale festiwal już chyba w tym roku nie bardzo pasuje do szufladki "alternatywne granie"... -
Anonim
tak patrząc na inne gwiazdy tego typu to w ogóle nigdy nie był alternatywny i po co w ogóle go szufladkować od razu? -
paraSOLE_ADDICT
>Papa Dziurson Smooth napisał
>Ja bym tam chciał MF Dooma na przykład... Nie musi być
>nawet na głównej scenie. A Jay-Z jest o tyle dobry dla
>organizatorów, że lepiej znany i przyciągnie więcej
>chętnych. Ale festiwal już chyba w tym roku nie bardzo
>pasuje do szufladki "alternatywne granie"...
rozumiem, ze przez hove nie pasuje ? a jak byl snoop, pharell, kanye west, cypress hill albo pink to wszystko pasowalo ?
-
Anonim
No według mnie Snoop jest o tyle bardziej godny zainteresowania z uwagi na jego ostatnie wycieczki w stronę innych gatunków, które mnie osobiście bardzo cieszą...
Jay-Z jest moim zdaniem osobistością wpisującą się w mainstream tak idealnie, że bardziej już się chyba nie da (przemilczę jego przygodę z Linkin' Park, która mnie się nie podobała)... Bardzo solidne rzemiosło, ale nic poza tym.
A co do "alternatywności" tego festivalu, to przyznaję rację, w tym segmencie rzeczywiście raczej nie podąża on tym śladem.
Co do szufladkowania, to nie jestem jego zwolennikiem, ale czy nie taki był przypadkiem zamiar organizatorów? Czy AA nie stąd wzięło swoją nazwę przypadkiem? -
spotless mind
no Snoop tekstami na pewno z Jiggą nie wygra, a Atmosphere mogłoby wpaść, przynajmniej do namiotu; ] -
paraSOLE_ADDICT
>Papa Dziurson Smooth napisał
Bardzo solidne rzemiosło, ale nic poza tym.
no to w takim raziej jakies 90% dzisiejszych raperow jest na poziomie recznego lepienia glinianych misek jesli jay jest solidnym rzemieslnikiem.
poza tym jesli snoop jest dzis godny uwagi to cos jest nie tak...sam w wywiadach mowi, ze dzis jest wypalony i cienki jak nigdy dotad, a ostatnia plyte pisali mu ghostwriterzy. wycieczki w inne gatunki ? fajnie, ale zamiast sluchac sexual eruption ala roger troutman, lepiej posluchac samego rogera
-
Freon
Snoop w 2005 dał radę niesamowicie, ale Jay-Z uważam ma też siłę, tyle że trzeba go lubić.
Np tutaj:
http://grono.net/multimedia/videos/... -
Anonim
-
Performance od rana
Drugiego. Godzina nie jest podana, ale według zdrowego rozsądku będzie o 23. -
##
-
Hellena
Skoro jest projekt, zeby spiewac Sto lat dla Rosini, to moze na jay-z zczniemy krzyczec, zeby zaspiewal Wonderwall? -
Leif Erikson
>Hellena napisała:
>Skoro jest projekt, zeby spiewac Sto lat dla Rosini, to moze
>na jay-z zczniemy krzyczec, zeby zaspiewal Wonderwall?
a zdziwiłby się :)
- Przeglądaj grona w kategorii Muzyka i Taniec
- Przeglądaj grona w okolicy Gdynia - Babie Doły
- Załóż własne grono tematyczne