Heineken Open'er Festival 2012 [8033]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Aur!nko

Usłyszałam ostatnio pewnego polskiego artystę i skojarzyłam sobie jego styl właśnie z Beirutem. Skoro Mistrza nie będzie na Openerze, to może taka alternatywa w jakimś stopniu zaspokoiłaby pragnienia fanów Beirutowej muzyki?? :P Piszę to tutaj, bo jeśli pomysł się przyjmie, to możnaby wystosować odpowiednie pismo do odpowiednich ludzi :)

Oto próbka :)
    http://youtube.com/watch?v=qHqTTSjW...

I jak?? Podoba się?? :)
  • L'esprit électronique

Alter Art zajmie się zastępstwem na powstały w wyniku rozpadu koncertowego teamu Beiruta wakat na scenie world, zupełnie niezależnie od naszych sugestii, zwłaszcza takich, więc... uznajmy to za promocję tego pana. Zresztą całkiem fajna rzecz.
  • Gretchen Ross

Czasem wydaje mi się, że świergoczący Czesław to tylko coś dla zdziery..

Przyznam się, że cudownie byloby zobaczyc Devendrę Banharta... ale cos w to nie wierzE:)
  • Aur!nko

> Alter Art zajmie się zastępstwem (...) Beiruta (...) na scenie world.

Ale Czesław Śpiewa zagrałby raczej na scenie polskiej, bo to polski artysta. Jeśli nie znajdą na world kogoś w stylu Beiruta, to możnaby ponegocjować z Alter Art o sprowadzenie Pana Czesia na polską scenę :) IMHO przynajmnie :) :P

Tylko czy jest sens im zawracać głowę, bo jeśli się Wam nie spodoba... Chciałabym poznać Waszą opinię :)
  • ~ataxia

nie zawracaj głowy, szkoda czasu.
  • x∂vier ♫

>Gretchen Ross napisała:
    >Czasem wydaje mi się, że świergoczący Czesław to tylko
    >coś dla zdziery..
    >
    >Przyznam się, że cudownie byloby zobaczyc Devendrę
    >Banharta... ale cos w to nie wierzE:)

devendra z zespolem - lajw - superrrr! sa swietni ale powiem szczerze ze nie pasuja do openera; )
  • Kuba

Nie znam się na Beirucie ani na Czesławie, ale co powiedzielibyście na to? http://youtube.com/watch?v=6V41qkhU...
  • xxJolekxx

Arcade Fire:] jestem za jak najbardziej,inne to od Beiruta całkowicie ale na pokrzepienie serca idealnie:)świetne wykonanie tak czy inaczej,oby choc pogoda taka sama była:P
  • L'esprit électronique

Jak mają padać tak absurdalne propozycje, to nie wiem, po co ten wątek. Abstrahując od tego, że Arcade Fire nie koncertują tego lata.
  • Gretchen Ross

>♫xavier ♫ napisała:
    >>Gretchen Ross napisała:
    >>Czasem wydaje mi się, że świergoczący Czesław to
    >tylko
    >>coś dla zdziery..
    >>
    >>Przyznam się, że cudownie byloby zobaczyc Devendrę
    >>Banharta... ale cos w to nie wierzE:)
    >
    >devendra z zespolem - lajw - superrrr! sa swietni ale powiem
    >szczerze ze nie pasuja do openera; )

Hmm czemu? Bo mi pasuja. Skoro Sigur Ros ( zmula nuda ble jak to moi znajomi twierdza ) bylo cudownym przezyciem, to czemu nie Devendra?
  • Anonim

>Aur!nko napisała:
    >> Alter Art zajmie się zastępstwem (...) Beiruta (...) na
    >scenie world.
    >
    >Ale Czesław Śpiewa zagrałby raczej na scenie polskiej, bo
    >to polski artysta. Jeśli nie znajdą na world kogoś w
    >stylu Beiruta, to możnaby ponegocjować z Alter Art o
    >sprowadzenie Pana Czesia na polską scenę :) IMHO
    >przynajmnie :) :P
    >
    >Tylko czy jest sens im zawracać głowę, bo jeśli się Wam
    >nie spodoba... Chciałabym poznać Waszą opinię :)

Jeśli chodzi o Czesia to nie da rady stwierdzić czy się podoba na podstawie jego teledysku (który oczywiście jak i piosenka jest super). Chodzi mi o to, że Czesław na żywo jest czymś wspaniałym. Naprawdę ciężko mi sobie wyobrazić, że ktoś po jego koncercie mógłby go nie pokochać;) Więc jak najbardziej Czesława na łopen era.
    http://www.myspace.com/czeslawspiew...
    polecam jego koncerty. Właśnie jest w trasie tak więc możecie sobie sprawdzić kim jest Czesław:) Nie pożałujecie
  • Gretchen Ross

Nie mowie nie, ale chyba odmowilabym stawiania go w jednym rzadku z Beirutem. Aczkowliek chetnie sie przekonam czy Czeslaw to jest takie zwierze sceniczne jak piszesz:) Tylko moze na polskiej scenie a nie na World:)
  • L'esprit électronique

>Gretchen Ross napisała:
    >Nie mowie nie, ale chyba odmowilabym stawiania go w jednym
    >rzadku z Beirutem. Aczkowliek chetnie sie przekonam czy
    >Czeslaw to jest takie zwierze sceniczne jak piszesz:) Tylko
    >moze na polskiej scenie a nie na World:)

Na scenie world będą przecież występować też polscy artyści. Zgadzam się oczywiście co do pierwszego zdania... co wyraziłem już w pierwszym swoim poście w tym temacie, hehe.
  • Anonim

>Gretchen Ross napisała:
    >Nie mowie nie, ale chyba odmowilabym stawiania go w jednym
    >rzadku z Beirutem. Aczkowliek chetnie sie przekonam czy
    >Czeslaw to jest takie zwierze sceniczne jak piszesz:) Tylko
    >moze na polskiej scenie a nie na World:)

:)Wrocław 24.IV i to dwa razy. Wybieram się na oba więc do zobaczenia. "CZEŚĆ I SŁAWA DLA CZESŁAWA" :)
    W jednym rządku z Beirutem chyba nikt go tu nie stawia. Czesław jest nad Beirutem;P
  • Karina

tak tak Czesio na ołpenera koniecznie!!!!
    Koncertowe mistrzostwo i nagrania zadne nie oddadza nawet w polowie tego

cytujac artyste
    "CZESLAW SLODKI, NIE DROGI, SZCZERY I PRZY DOBRYM CHUMORZE"
  • Anonim

Czesław jest czarujący heh a co do Beiruta ach .... powinni kiedyś wystąpić razem Czesław z Beirutem :p
  • Anonim

>Aur!nko napisała:

>Ale Czesław Śpiewa zagrałby raczej na scenie polskiej, bo
    >to polski artysta

Ale żyje i tworzy w Danii. Z resztą ma na swoim koncie już występ na Roskilde Festival (zauważmy, że Radiohead wybrało występ właśnie na nim, niż na openerze). Nie jest to zatem jakiś tam anonimowy artysta, tylko postać kojarzona i z pewną renomą, ale niekoniecznie na scenie polskiej.
  • Tomas

ja bym chętnie usłyszał sufjana stevensa
  • Leif Erikson

http://youtube.com/watch?v=vJXzsAyu... nie wiem czy alternatywa, ale chcialbym ich uslyszec na żywo :D
  • BWBWBW

Tyle, ze Noir Desir jest już od ładnych kilku lat w zawieszeniu - wokalista siedzi w więzieniu.
  • 1
  • 2
| |

Heineken Open'er Festival 2012, Gdynia Babie Doły! Dotychczas występowali, m.in. : Coldplay, ...

Fotki