Heineken Open'er Festival 2012 [8033]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • sebastian

Jak już zapewne niektórzy fani Róisín wiedzą, nasza ulubienica kończy 5 lipca 35, khe, 18 lat. Jej koncert zaczyna się o 1:00, zatem już w jej urodziny!

Z tejże to okazji trzeba coś zaśpiewać. A konkretnie oczywiście Happy Birthday! Jeśli ktoś nie zna niezwykle ambitnego tekstu, publikujemy go poniżej:

Happy birthday to you
    Happy birthday to you
    Happy birthday, dear Róisín
    Happy birthday to you

Trzeba będzie tę zwrotkę (refren?) odśpiewać po parokroć, także po to żeby wszyscy chętni zauważyli, że już śpiewamy. Sugeruję luźno trzy razy, a jeśli będzie się dobrze śpiewało, to możemy Róisín śpiewać dalej, jak pójdzie potem “Sto lat”, to już Wasza sprawa. Tłum decyduje!

Teraz KIEDY będziemy śpiewać. Otóż na gronie Moloko i Róisín ustaliliśmy, że najlepszym momentem będzie koniec koncertu, ale tej jego części PRZED bisami. Z setlist, które udało się zebrać, wynika, że PRAWDOPODOBNIE wypadnie to po “Overpowered”, ale że Róisín z różnymi setami ostatnio wyskakuje, to nastawcie się, że chodzi po prostu o koniec głównej części koncertu. Ruszamy zaraz jak tylko przestaną grać i się ukłonią.

Jedna ważna uwaga: imienia Róisín nie czyta się jako “Rojsin”, “Rozin” czy jakkolwiek podobnie, tylko “Rołszin” lub “Roiszin” (drobne szczegóły są nieistotne, i tak 3/4 z nas pewnie nie umie śpiewać, więc nikt nie zauważy różnicy). Poprawną wymowę prezentujemy poniżej w najnowszym klipie Róisín do kawałka “Movie Star” - pada ona na samym początku! Jednocześnie ostrzegamy, że w klipie następuje niezwykle brutalna scena gwałtu, zatem mogą go oglądać jedynie hardkorowi tru fani Róisín!!!

http://www.open-er.pl
  • wojtek!

a mi sie najbajrdziej podobały leginsy jednej z połówek hurku Rosin :) tej z irokezem
  • Luke Hiero

zakochałem sie w Roisin a prawie ryczłem ja słyszłem primitiv
  • Jula

była absolutnie rewelacyjna ! ja z kolei pokochalam ja jeszcze bardziej; )
  • ola oś:)))

potwierdzam!!!!!:)najlepszy koncert na tegorocznym openerze!!!!!!!
  • Emdżej

Niestety nie stalam blisko sceny, nie moglam wiec ryknac dla motywacji Happy Birthday.
    Do tych, ktorzy byli pod scena i chcieli jej zaspiewac: niezle sie to Wam udalo!!!:/
  • Dobrogniewny

jak dla mnie klapa po całości... spodziewałem się dużo więcej energii i się zawiodłem :( a szkoda bo między innymi na nią tam pojechałem!
  • Radas

a ja się nie zawiodłem... bo się na wiele nie nastawiałem; )
| |

Heineken Open'er Festival 2012, Gdynia Babie Doły! Dotychczas występowali, m.in. : Coldplay, ...

Fotki