Heineken Open'er Festival 2012 [8033]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ˙·٠•● Marcin ●•·

1. Heineken Open'er to najlepszy polski festiwal i jeden z najlepszych na świecie. Ludzie na festiwalu to osoby potrafiące świetnie się bawić, wyróżniające się bardzo dobrym gustem muzycznym, kulturą osobistą i dobrze pojmowaną tolerancją.

2. Pamiętaj, że podczas koncertów nie depczemy innych, nie napieramy ludzi do barierek, nie przepychamy się – inni też przyszli na koncert, niektórzy wcześniej aby mieć komfort oglądania artysty z bliska – USZANUJ TO! Oczywiście bycie drętwym też surowo wzbronione...ale bez pogo.
    Nie stosujemy „chamskiej fali”. Gdy podczas koncertu publika skacze niektórym przychodzi do głowy aby przepychać takie grupy do przodu lub na boki (kto był na koncercie The Prodigy w Spodku wie o co chodzi). Nie dopuszczamy do knock outów z łokcia, „główki” (info zwłaszcza do energicznych wyższych osób)

3. Gdy chcemy podejść bliżej sceny: przepraszamy, pytamy czy można przejść. Wpychanie się "na chama" w momencie gdy artysta wchodzi naprawdę może mocno zepsuć ten wyczekiwany moment.

4. Gdy ktoś mdleje (upał, ścisk, szok) umożliwiamy jak najszybsze przemieszczenie osoby do barierek, gdzie czeka ochrona.

5. Gdy widzisz kogoś spragnionego, wyczekującego na koncert poczęstuj wodą . Gdy siedzisz na materacu i czekasz na Sex Pistols a w pobliżu widzisz jakiegoś dziadka lub babcię to ustąp mu miejsca; )

6. Nie daj się sprowokować do bójki. Zawsze znajdzie się jakiś idiota, który za dużo wypije i szuka zaczepki. Takie osoby na Heńku to rzadkość, ale czasami się zdarzają typki które pomyliły imprezy z sunrise.

7. Gdy używasz prysznica myj się jak najszybciej, pamiętaj, że kilkanaście tysięcy ludzi z pola namiotowego też nie chce śmierdzieć. Naprawdę 5 minut pobytu w kabinie wystarczy. Gdy używasz TOIka wyobraź sobie, że od Twojej celności zależy Twoje życie. Wyobraź sobie, że grasz w grę, a Twoim celem jest trafić w dziurę.

8. Jeśli wniesiesz aparat lub kamerę i coś nagrasz - PODZIEL SIĘ!!!

9. Bawmy się jak przystało na europejską młodzież, a nie jak hołota :D

10. Nie będziesz wzywał imienia Pana Mikołaja Ziółkowskiego nadaremnie

Zapisać i zapamiętać. To taki mały suplement do regulaminu; )

• ˙·٠•● Marcin ●•·

Czas odświeżyć na miesiąc przed Heńkiem regulamin praktyczny :)
    Proponuję przykleić.
  • ##

hahaha :D dobre, dobre. nie omieszkam przekazać dalej...
  • Hellena

Dziendobry!
  • L'esprit électronique

>Hellena napisała:
    >Dziendobry!

<jebs> :D:D:D:D:D

@Marcin: widzę, że tym razem od razu uwzględniłeś moje zeszłoroczne wskazówki :D
  • Slawek

niezle niezle, oby jak najwiecej osob chcialo/bylo w stanie zastosowac te zasady w praktyce:)
  • Kuba

Hej ja zamierzam pogować, sry; D Nie wiem czemu większość ludzi interpretuje pogo jako 'taniec śmierci' ale dla mnie to jest po prostu skakanie do muzyki, obijanie się o innych którzy skaczą i tyle (: żadna wielka krzywda więc bez przesady heo heo :D
  • norbie vel Arkadz'ka

Popieram przedmówcę. Pogo jest niezbędnym elementem takich koncertów... Wy chcecie się kiwać do muzyki na Lao Che?; > mh... jasne.. dobre! <błahaha> a na sex pistols to sobie przecież kocyka nie rozłożysz i nie usiądziesz kontemplując muzykę.

i jeszcze jedno - proszę nie mylić pogo z "agressive brutal pogo - krew i łzy" wykonywanym przez liczną grupę nachlanych pseudopunków na koncercie Farben Lehre :> tym rodzajem pogo gardzę.
  • L'esprit électronique

Chodzi o to, żeby nie zmuszać innych ludzi do tego, by bawili się w sposób, którego sobie nie życzą... często bolesny. I bynajmniej nie znaczy to, żeby tylko się bujać w kontemplacji muzy. Rozszaleć się można nieźle bez wpychania się na innych ludzi czy ich uderzania. Bawmy się świetne i szaleńczo, ale pamiętając, że nie jesteśmy na występie sami.

Zresztą, to są przykazania. Tak jak z tymi innymi - żyje się według nich albo nie, ale się z nimi nie dyskutuje :D
  • MaLiN

Hehehe takich ludzi co się stosują do pkt3 nie ma!! Jeszcze nikt nigdy w życiu mnie nie zapytał czy może przejść, a tym bardziej stanąć mi prosto przed oczami :) Jakieś tam "soooory" zazwyczaj poleci ale to raczej po to żeby się po prostu przesunąć . Także jak ktoś przechodzi i idzie sobie dalej spoko (nie musi mnie przepraszać) ale jak staje 10 cm przede mną to wrrrrrrr (oczy powinni ucinać!:))
    Co do pogo...heh też kiedyś lubiłem wskoczyć w kociołek (teraz wole sobie szaleć samemu:)) ale nigdy nie kumałem ludzi, którzy po prostu bez żadnego rytmu ładu, składu i wyczucia muzy uprawiają przepychankę w stylu kto kogo mocniej odepchnie, kto zdoła komu wskoczyć na głowę i jak tu zajebać komuś z łokcia:) no ale cóż...bywa :/
    Na PRODIGY nawet nie próbowałem wchodzić w tłum :) Zresztą nie było mi to potrzebne, ale co to był za koncert, mmmmmmmm!
  • norbie vel Arkadz'ka

>MaLiN napisał
    >Co do pogo...heh też kiedyś lubiłem wskoczyć w kociołek
    >(teraz wole sobie szaleć samemu:)) ale nigdy nie kumałem
    >ludzi, którzy po prostu bez żadnego rytmu ładu, składu i
    >wyczucia muzy uprawiają przepychankę w stylu kto kogo
    >mocniej odepchnie, kto zdoła komu wskoczyć na głowę i
    >jak tu zajebać komuś z łokcia:) no ale cóż...bywa :/

to jest właśnie agressive brutal pogo "krew i łzy"; ) Takiemu pogo mówimy stanowcze NIE !; >

• paraSOLE_ADDICT

tak bedzie a nie zaden pikinik !

http://www.youtube.com/watch?v=T7dn...
  • norbie vel Arkadz'ka

tak to jest jeszcze lajtowo... Nie byliście na Basoviszczach
    http://pl.youtube.com/watch?v=yPN9K...
    http://pl.youtube.com/watch?v=KPAkR...

http://grono.net/forum/21964/0/
    :>

tam jest dopiero pogo... i pełna kultura; )
  • Gretchen Ross

Moje 50kg kości podziękuje za pogo :) Wole sobie subtelnie podygać:)
  • Anonim

>Gretchen Ross napisała:
    >Wole sobie subtelnie podygać:)
    o, o, o! :)

• Hellena

no ja niestety tak schudlam, ze przy tez ok 50 (chociaz pewnie ponizej) tez bym sie w samo zaglebie pogo nie porywala, ale ja poprostu w miejscu nie ustoje!!!!!!!!!!!!!!! Jak bedzie jakas dobra nuta to mnie wyjebie w kosmos, ale poniewaz jestem lekka i DUZYCH butow nie nosze to krzywdy ludziom nie powinnam zrobic.
  • paraSOLE_ADDICT

e tam jakos na basach nigdy mosh napierdalanki nie widzialem, kultura w pogo, ktos pada - podniosa. jak mialem taki wiek 15 lat i pankowalem, to pod scena zadna krzywda mi sie nie dziala, bardziej pod sklepem sie krzywdzilem; ) a przy pozniejszych wizytach tez jakiejs podscenicznej agresji specjalnie nie widzialem. czasami ktos sobie rozwali to reke, to glowe, ale na luzie. za to na byle jakim koncercie hardkorowym nie da sie podejsc pod scene, bo 5 wariatow na krzyz kreci te swoje mlynki :)
  • Radas

>8. Jeśli wniesiesz aparat lub kamerę i coś nagrasz -
    >PODZIEL SIĘ!!!

w takim razie podziele się tym co zrobiłem ja i znajomi:

http://pijaniludzie.pl/galeria/open...
  • Kuba

Pogo jest zazwyczaj tuż tuż pod sceną, rok temu na Sonic Youth było super (: elegancko się skakało żadna krzywda nikomu się stała, a Ci którzy wolą stać i patrzeć to albo idą pod barierki albo po bokach i przed sceną, chociaż Ci pierwsi mają najgorzej; D będzie dobrze!
  • Radas

dorzucę jeszcze kilka filmów. niestety są słabej jakości są bo nagrywane zwykłym aparatem i słychać trzaski

http://www.pijaniludzie.pl/filmy.ht...
| |

Heineken Open'er Festival 2012, Gdynia Babie Doły! Dotychczas występowali, m.in. : Coldplay, ...

Fotki