-
nei.
Najlepiej przyjechac na Opener dzień wcześniej żeby zająć miejsce na polu namiotowym. Kolejki sa gigantyczne. Czeka sie po 2-3h. Ale jak już wejdziesz łatwo znaleźć miejsce. W tym roku sa wyznaczone w zeszlym nie byly. Z tego co slyszalam.
Nie bierz nowych dobrych butów-> zazwyczaj wiele z nich nie zostaje. Jak stoisz pod scena ludzie potrafia Cie zadeptac. W przykazaniach Openera pisze zeby nie przepychac sie pod scena-niestety tego nie ma w rzeczywistosci :P raz chlopak udawał ze wymiotuje zeby dostac sie przed scene i wiecie co? udalo mu sie xD
jak zalezy Ci zeby byc pod sama scena na jakims koncercie przyjdz 2 godziny albo 2,5 h wczesniej bo pozniej sie nie dostaniesz. Ja przyszlam raz godzine przed na Bjork i to byl koszmar zeby sie przepchac. Bylam jakies 2-3 metry od sceny;] Ogolnie strasznie ludzie sie pchaja pod scena. Stoi sie wtedy w strasznym ścisku.
Najlepiej jest przywiezc wlasne jedzenie(takie ktore wytrzyma bez lodówki i sie nie zepsuje) bo inaczej umrzesz z glodu. Mozesz cos tam zjesc tylko wszystko jest zajebiscie drogie. Za żetony. WYmieniasz kase na żetony jeden kosztuje 6 zł i np frytki jeden żeton, kebab 2-3 żetony itp. Ale wierz mi na slowo-bankructwo :P Chyba ze idziesz do miasta tam tez nie jest tanio. Ale po wyjsciu z autobusu w Gdyni jest fajna knajpka chińska;] Sprzedaja makaron robiony na tysiac sposobów.
Nie wolno tylko wnosic na teren Openera swojego piwa, bo to wiesz Haineken Festival i oni uznaja tylko piwo ktore tam kupujesz w plastikowych kubkach za 6 zl :P Raz tylko widzialam jak kolesiowi udalo sie wniesc piwo w czapce haha;] Ale obmacują torby i sprawdzają bagaże. Zawsze pełno ludzi siedzi pod bramkami i pije piwo albo je odsprzedaje, bardzo tanio mozna kupic :) Czesto maja całe zgrzewki.
Nie ma gdzie zostawic cennych rzeczy. Po prostu wszystko zostawiasz w namiocie. Pomysl w ten sposob ze jesli ktos jedzie na Opener to nie jest jakos szczegolnie biedny bo to sporo kasy kosztuje i w zeszlym roku nie slyszalam o zadnym przypadku kradzieży. My zostawialismy na polu doslownie wszystko i nic nie zginelo. Mozna to nosic z sobą oczywiście.
A aparat bierz, co najwyzej zostawisz na polu namiotowym. Najlepiej jak chcesz bardzo zabrac aparat ktory jest neidozwolony(dopiero sprawdzaja na bramkach jak wchodzisz na pole koncertowe) to pod bluzke albo daj kolezance-facetow 5 razy czesciej sprawdzaja :)
Często obmacuja torby wiec im mniejszy tym lepszy :P jak sa teraz takie malutkie plaskie to je bardzo latwo przeniesc:)
Ważna rada:Chodzi o komórki :) siadaja srednio po 2 dniach, a tam kolejka do prądu żeby sie podlaczyc do przedłużacza jest ogromna. Stoi sie minimum pół godziny.
Wiec lepiej przed wyjazdem dobrze ja podladuj i oszczędzaj baterie :)
A z prysznica najczęściej rezygnujesz jak widzisz tamte kolejki. Stoi sie po kilka godzin nawet. Po powrocie z Openera nie mozesz wyjsc z lazienki; ] I pamiętam, że mozna sie przekonac bez jak wielu rzeczy mozna zyc.
Polecam zabranie husteczek takich nasączanych do mycia sie-niesamowicie sie przydaja. Wszelkie mleczka kosmetyczne, toniki itp.
Ludzie sa strasznie otwarci, i jest chyba więcej obcokrajowców niż polaków.
Aa, przydają sie też karty :P
Pozdrawiam i życze wam świetnej zabawy! :D -
Anonim
Hm... ale to są informacje, które każdy praktycznie zna lub były wspominane :) chociaż nie spotkałem się w ciągu ostatnich edycji z żetonami za 6 zł... -
˙·٠•● Marcin ●•·
Była o tym mowa już...aczkolwiek topic PORADY dla nowych przydałby się. Nie ma żetonów tylko są bony lub alterkarta...bon kosztuje oczywiście 3zł
Może dzięki temu info, że bony są 2x tańsze pojedziesz jednak na Openera; ) -
wuszu
są wyznaczone? no co wy pierdolicie. ja chcę być obok znajomych!
na muse przyszedłem w trakcie. byłem pod sceną. na sonikach wyszedłem ubrać kurtkę. wróciłem - byłem pod sceną. pojechałem w nowych butach - wrociły całe. bywa różnie; p -
-
Aur!nko
No to skoro już tutaj zaczęliśmy dywagować na takie tematy, to prośba jest:
Te, Panie Moderator, zmień Pan nazwę tego wątku na coś w stylu "Dla debiutantów/nowicjuszy" czy co tam intuicja wrodzona i kreatywność Szanownemu Modowi podpowie :D
Dziękuję za uwagę :D I za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby... :P -
jacek
Kompilacja informacji jakiej szukałem jakiś czas temu, dla swieżaków bardzo przydatna... Merci! -
Mademoiselle Pommes Frites
> Nie wolno tylko wnosic na teren Openera swojego piwa, bo to
>wiesz Haineken Festival i oni uznaja tylko piwo ktore tam
>kupujesz w plastikowych kubkach za 6 zl :P Raz tylko
>widzialam jak kolesiowi udalo sie wniesc piwo w czapce
>haha;] Ale obmacują torby i sprawdzają bagaże. Zawsze
>pełno ludzi siedzi pod bramkami i pije piwo albo je
>odsprzedaje, bardzo tanio mozna kupic :) Czesto maja całe
>zgrzewki.
No ze alkoholu wnosic nie wolno to oczywiste,a co ze swoja woda czy innymi napojami? mozna czy nie mozna bo inni mowie ze tak inni ze nie?
-
gabIIIIIIII
Nie chodzi o to, że nie można swojego piwa "bo Heineken..." tylko o to, że nie można wnosić butelek, puszek itd, którymi możnaby dorzucić do sceny i zrobić krzywdę artyście. Wszystkie napoje jakie kupujesz na terenie festiwalu przelewane są do plastikowych kubeczków, ktore daleko nie polecą:)
Myślę, że mały kartonik soku wniesiesz bez problemu, gorzej może być z 1,5 litrową butelką wody czy 2litrową orenżady. -
nei.
może ceny żetonów się faktycznie zmieniły albo ja źle pamiętam;]
w każdym razie bardziej na zakupy np jakis koralikow albo pamiatek lepiej jechać do Gdyni i iść nad morze, tam jest pełno alejek ze straganami i ceny sa normalne :) -
Mαrα
żetony... 'żetony' jednoznacznie kojarzą mi się ze starymi budkami telefonicznymi. zmylasz ludzi, którzy pomyślą, że będą musieli nosić worek złomu.
ja myślałam, że jeździ się tam dla muzyki a nie wystruganych afrykańskich kobiet. -
back to reality.
kurde
co do browarów to 2 kartony heinekenów, i jeden karton tatry bez problemów wnieslismy dzień przed, a i troche w trakcie open'era wnosiliśmy. nie krylismy sie z tym zbytnio.
moja rada jesli jedziecie gdzieś z centrum polski to przy trasie na gd macie makro i zróbcie tam zakupy.
no i weźcie mały składany stolik, przydaje się; D
co do ładowania komórek, gruba przesada, ja mialem stara komórke, 2 razy ładowałem, kolejek za duzych nie było, co najwyżej 10min czekałem, a jak widzą, że masz czajnik to jeszcze przepuszczą, żeby troche wrzatku użyczyć; p
szkoda, ze w tym roku nie jade; / -
gabIIIIIIII
Istnieje również możlwość pozostawienia wartościowych rzeczy w depozycie jeżeli istnieje taka potrzeba.
A co do ladowania komórek to słyszałam ,że w zeszłym roku punkt ładowania stał się świetnym miejscem do grania w głuchy telefon :)))) -
Aur!nko
Ha ha ha ha ha!! <lol2> Głuchy telefon w kolejce :D :D Jaki wypaaaaas :P
Normalnie ja już się nie mogę doczekaaaaać :D :) -
Gretchen Ross
>nei. napisała:
>Nie bierz nowych dobrych butów-> zazwyczaj wiele z nich nie
>zostaje. Jak stoisz pod scena ludzie potrafia Cie zadeptac.
A to przeciez jest logiczne, kto w nowych butach na koncerty sie pcha? Chyba tylko ten, ktorego stac na wyrzucenie ich po.
>jak zalezy Ci zeby byc pod sama scena na jakims koncercie
>przyjdz 2 godziny albo 2,5 h wczesniej bo pozniej sie nie
>dostaniesz. Ja przyszlam raz godzine przed na Bjork i to byl
>koszmar zeby sie przepchac.
Stalam na Bjork pod scena, doszlam tam na 10-15min ( maks ) przed rozpoczeciem koncertu. Nie przepychalam sie na chama. Nie ma co dramatyzowac.
> Ale wierz mi na slowo-bankructwo :P Chyba ze idziesz do
>miasta tam tez nie jest tanio.
Jak wszedzie.
A po 2, mi np. 2 lata temu uplynelo z portfela na terenie festiwalowym 30zl. Jak ktos nie zre jak swinia to cale 3 dni z piciem moze sobie zamknac np w 150zl.
>w zeszlym roku nie slyszalam o zadnym
>przypadku kradzieży.
Ale wyjatek tylko potwierdza regułę. Nie ma co stawiac na pewnik - zawsze znajdzie sie w tlumie jakas czarna owca.
>A aparat bierz, co najwyzej zostawisz na polu namiotowym.
Juz chyba wolalabym depozyt.
>Najlepiej jak chcesz bardzo zabrac aparat ktory jest
>neidozwolony(dopiero sprawdzaja na bramkach jak wchodzisz na
>pole koncertowe) to pod bluzke albo daj kolezance-facetow 5
>razy czesciej sprawdzaja :)
Owszem, czesciej - ale jak masz spora cyfre to jak wniesiesz pod bluzka ? No chyba ze w rozmiarze XXL;)
>Często obmacuja torby wiec im mniejszy tym lepszy :P jak sa
>teraz takie malutkie plaskie to je bardzo latwo przeniesc:)
anwet w gaciach;P
>Ważna rada:Chodzi o komórki :) siadaja srednio po 2
>dniach, a tam kolejka do prądu żeby sie podlaczyc do
>przedłużacza jest ogromna. Stoi sie minimum pół
>godziny.
>Wiec lepiej przed wyjazdem dobrze ja podladuj i oszczędzaj
>baterie :)
Nie da sie zaladowac baterii ponad jej pojemnosc.
>A z prysznica najczęściej rezygnujesz jak widzisz tamte
>kolejki. Stoi sie po kilka godzin nawet.
Albo kilkanascie;)Po powrocie z
Wszelkie mleczka kosmetyczne,
>Ludzie sa strasznie otwarci, i jest chyba więcej
>obcokrajowców niż polaków.
NA pewno, na sto procent, w koncu to europejski festiwal; P
>Aa, przydają sie też karty :P
Jakie karty ? Do pokera ? Czy moze do bankomatu ?;)
>Pozdrawiam i życze wam świetnej zabawy! :D
Doooobrej !:) -
Gretchen Ross
>cholera jasna napisała:
>żetony... 'żetony' jednoznacznie kojarzą mi się ze
>starymi budkami telefonicznymi. zmylasz ludzi, którzy
>pomyślą, że będą musieli nosić worek złomu.
Znalazlam wczoraj, mam ich chyba z 6, myslicie, ze moge je wziac? -
Hellena
Co do kradziezy na polu, to slyszalam, ze sa tacy ludzie, ktorzy jezdza po takich drogich festivalach tylko po to, zeby okradac puste namioty w czasie koncertow... Cale szczescie nie widzialam tego i nie doswiadczylam. -
czibo...powtórz.
>Hellena napisała:
>Co do kradziezy na polu, to slyszalam, ze sa tacy ludzie,
>ktorzy jezdza po takich drogich festivalach tylko po to,
>zeby okradac puste namioty w czasie koncertow... Cale
>szczescie nie widzialam tego i nie doswiadczylam.
brrr.; / -
wuszu
rok temu kolesiowi zajebali adasie i popierdalał w sandałach. o 4 rano było nieciekawie. -
˙·٠•● Marcin ●•·
-
Hellena
- Przeglądaj grona w kategorii Muzyka i Taniec
- Przeglądaj grona w okolicy Gdynia - Babie Doły
- Załóż własne grono tematyczne