-
Fifer
Sory że psuję świąteczną atmosferę, ale mam pytanie do organizatorów ( jak rozumiem oczywiście retoryczne ).
Może banalne, ale dla mnie ważne.
Otóż, co szanowni państwo zrobili z tymi kilogramami pożywienia, które kazaliście zostawiać przed wejściem?
Chciałbym wierzyć, że zaspokoiło potrzeby głodnych ludzi lub choćby zwierząt. Ale trudno się łudzić. Jedzenie, które przebywało przez kilka godzin w pełnym słońcu nie nadaje się do niczego.
I w czym ta nieszczęsna kanapka z serem, lub batonik czekoladowy ( jak w moim przypadku ) zagraża nieszczęsnemu organizatorowi. Rozumiem reguły. Ale nie popadajmy w absurd przy ich przestrzeganiu, dla kilku nędznych złociszy.
Być może nikogo to nie obchodzi, ale na tym świecie ( ba nawet w tym kraju ) jest wiele osób które głodują, i wyrzucanie lub marnowanie jedzenia jest po prostu obrzydliwe. -
~HRyPa~
kapitalizm rządzi się swoimi prawami;jeżeli są stoiska ze strawą to dziwić się nie ma co że nie będzie pozwolenia na własne żarcie -
Anonim
jak sądzę, tą drogą raczej się z organizatorami nie skontaktujesz. na dole openerowej strony jest link do formularza kontaktowego.
imho - reguły były jasno ustalone i nie powinno być to dla Ciebie zaskoczeniem, że zabrali Ci batonika. zwłaszcza, że napisałeś że reguły rozumiesz. -
Fifer
Po pierwsze primo - nie sprowadzaj sprawy do mojego batonika
Po drugie primo - pytanie retoryczne ma to do siebie, że nie oczekuje sie tak naprawdę odpowiedzi pragnie się poruszyć natomiast jakiś ważki temat. -
-
Fifer
Poza tym z tym jasnym ustaleniem reguł to bym nie przesadzał. Ani na bilecie, ani w regulaminie z festiwalowej książeczki nie ma nic o zakazie wnoszenia jedzenia. -
ela
>Fifer napisał
>Poza tym z tym jasnym ustaleniem reguł to bym nie
>przesadzał. Ani na bilecie, ani w regulaminie z
>festiwalowej książeczki nie ma nic o zakazie wnoszenia
>jedzenia.
dokładnie- gdzie była mowa o zakazie wnoszenia jedzenia? bo nie kojarzę i nie wiem w jakim stopniu jedzenie zagraża uczestnikom imprezy na polu namiotowym. Już bardziej zagraża brak odpowiedniej ilości pryszniców i lodowata pod nimi woda.
a co do dotarcia do organizatorów- na pewno prowadzą monitoring for internetowych więc bez obaw -
Anonim
a nie skminili Wy ze oprocz kapitalizmu i zasad organizatorzy zawsze mysla ze w "batonikach" mozna wnosic na teren festivalu dragi ?
ktore pewnie i tak tam były... -
Anonim
>.:aguuu:. napisała:
>nie wiem w jakim stopniu jedzenie zagraża
>uczestnikom imprezy na polu namiotowym.
Na pole namiotowe można było wnosić, jedynie na teren festiwalu nie. Mówili o tym w Trójce. A w regulaminie pisało tak:
16. Uczestnicy Imprezy oraz wszystkie inne osoby, które znajdują się na Terenie Imprezy zobowiązane są stosować się do poleceń Służb Porządkowych, w tym kierownika do spraw bezpieczeństwa. Odmowa zastosowania się do tych poleceń może wynikać wyłącznie z uwagi na ich sprzeczność z powszechnie obowiązującymi przepisami prawa. Osoby małoletnie uczestniczą w Imprezie na wyłączną odpowiedzialność osób, które sprawują nad nimi pieczę.
Zawsze można skorzystać też z prawa do reklamacji:
35. Wszelkie reklamacje można składać w formie pisemnej najpóźniej w terminie 14 dni od dnia zakończenia Imprezy na następujący adres korespondencyjny Organizatora:
ALTER ART FESTIVAL SP. Z O.O.
Ul. Malczewskiego 24
02-612 Warszawa.
-
ela
tu nie chodzi o same ustanowienie przepisów i odwoływanie się od nich skargami ale ich bezsensowność.
z tym że na pole można było wnosić to i tak i nie- mi się udało wnieść co tylko chciałam, ale widziałam jak konfiskowano ludziom wody mineralne... i tu właśnie jest niedookreślenie kompetencji tej "Służby Porządkowej"- nie można wybiórczo stosować się do przepisów.
ja w każdym razie za pole w przyszłym roku podziękuję, przede wszystkim przez wielkie problemy z higieną. -
kRupka
a to ja podziękuję organizatorom i sponsorowi w tym miejscu za obrzydliwe piwo. Jeszcze tak nie miałam, żebym chciała się napić, mogła, piwa w koło jak u ruskich rakiet, a ja bym miała taki od niego odrzut. Po dwóch piwach pierwszego dnia, zero wyczucia procentów za to atrakcje wymiotne. Także za resztę podziękowałam. Nie pomagał fakt, że przez kilka dni stało to w słońcu na europaletach. Także Heinekena jednego znów napiję się może za rok -
Radas
dziś wracałem do domu z kolegą, który przy wejściu sprawdzał opaski. z tego co mówił wszystkie łupy wrzucali do kosza i na koniec dnia ochrona dzieliła między siebie to co się jeszcze nadawało (czekolady, redbulle itp.) -
Słonina
Nawet długopis mi wyrzucili... Co do jedzenia - koncert Gentlemana we Wrocławiu pokazał, że można pozwalać wnosić jedzenie i picie, a jednocześnie robić dobry interes - w Hali Ludowej była masa stoisk z dobrym, tanim jedzeniem do których były spore kolejki. -
Ines
Organizatorzy powinni cos zrobic z slabym naglosnieniem polskich zespolow na Głównej Scenie. Taki wielki festiwal,a nasze zespoly tracą na jakości np: CKOD. -
Anonim
Ines --> Każdy zespół ma chyba swojego dźwiękowca, ale głowy to nie dam. -
tomek
>Ines napisała:
>Organizatorzy powinni cos zrobic z slabym naglosnieniem
>polskich zespolow na Głównej Scenie. Taki wielki
>festiwal,a nasze zespoly tracą na jakości np: CKOD.
CKOD nigdy nie beda grali z dobra jakoscia, bo grac nie potrafia :D
to bylo bardzo dobra zamiana erykah na miejsce CKOD -
Radas
tak podobno było, tzn. to że było słabe nagłośnienie to nie wina sprzętu ale akustyków zespołów -
Ines
>Mateusz napisał
>Ines --> Każdy zespół ma chyba swojego dźwiękowca, ale
>głowy to nie dam.
Chyba masz racje. Czy polskie zespoly dorobna zagranicznymi gwiazdami muzyki.??!! -
Ines
>CKOD nigdy nie beda grali z dobra jakoscia, bo grac nie
>potrafia :D
>to bylo bardzo dobra zamiana erykah na miejsce CKOD
Nie zgodze sie z Toba. Potrafia grac. ALe o gustach nie bede dyskutowac.; > -
Lucky Looser with no luck
>justice napisał
>CKOD nigdy nie beda grali z dobra jakoscia, bo grac nie
>potrafia :D
>to bylo bardzo dobra zamiana erykah na miejsce CKOD
i paradoksalnie czyni ich to jednym z najlepszych zespołów (o ile nie najlepszym) ) w Polsce, jeśli chodzi o muzykę gitarową.
owszem to była bardzo dobra zamiana, bo po sex pistols nie nadawalem sie juz na zaden koncert i z czystym sumieniem moglem udac sie na spoczynek :) -
- Przeglądaj grona w kategorii Muzyka i Taniec
- Przeglądaj grona w okolicy Gdynia - Babie Doły
- Załóż własne grono tematyczne