- 1
- 2
-
Anonim
Tematy związane z rynkiem muzycznym są dziś często obecne w mediach. Zwykle dyskusja sprowadza się do krytyki zachowań wytwórni lub podziwu dla coraz lepiej organizowanych imprez masowych. Kierowani pasją do muzyki oraz dziennikarską ciekawością uznaliśmy, że warto zbadać głębiej zjawiska związane z rynkiem muzycznym i tak powstał projekt: Konferencja „Muzyka a Biznes” - organizowany przez Niezależny Miesięcznik Studencki Magiel oraz SKN PRiME.
Konferencja, która odbędzie się 30 marca 2007 roku w Szkole Głównej Handlowej, to pionierski projekt mający przybliżyć studentom realia polskiego i światowego rynku muzycznego na różnych płaszczyznach. Plan projektu przedstawia się następująco:
9:50 – Horror czy Show?
Organizacja imprez masowych na przykładzie Open’er Festival.
Mikołaj Ziółkowski – Alter Art
11:40 – Muzyka czy Biznes?
Panel dyskusyjny z udziałem gości: Piotr Metz (Machina), Jacek Szabrański (TCIOF), A.Ślesik i W.Prządka (Kayax)
13:30 – Telewizja w czasach Youtube.
Philipp Eichholzer – Music Manager MTV, VIVA, VH1
15:00 – Audiofilia- pasja czy choroba?
Mateusz Ananicz – Audioklan
16:00 – Bilet? Jedno kliknięcie!
Eventim
17:00 – Muzyka na ekranie
Wspólne oglądanie filmu „The Commitments”.
Serdecznie zapraszamy!
http://www.magiel.waw.pl/mab/ -
Ka.ś
-
Anonim
najwyzszy czas przestac zalowac, ze gdzies Cie nie bedzie, tylko zaczac myslec co zrobic zeby tam trafic.. :P -
maya.
hmm.
interesujące.
ale sgh...blee..:P
no nic może się przełamie i wpadne. -
-
iz
ja może wpadnę tak miedzy 11 a 15 :) a ty kożuszku kiedy sie wybierasz? -
Anonim
od rana do nocy :]
na pewno ide na pierwsze dwa i na film, a jak nie bedzie mi sie chcialo isc na zajecia to i na pozostale tez pojdę. -
radioslav ensky
>.lady of the flowers. napisała:
>hmm.
>interesujące.
>ale sgh...blee..:P
>no nic może się przełamie i wpadne.
so-rry, na esgiehu ludzie tez sie interesują muzyką.
naprawdę. -
Karol(ina)
dzieki za info... gdyby nie grono przegapilabym takie spotaknie.. 1sze dwa - wyklady(?) byly swietne..reszta mniej..ale generelanie bardzo udane przedsiewziecie; )) -
Anonim
>Karol(ina) napisała:
>dzieki za info... gdyby nie grono przegapilabym takie
>spotaknie..
Nie ma za co. Po to bylo ta konferencja, zeby ktos przyszedl, a grono akurat jest nawet dobra forma do propagowania takich inicjatyw.
Rzeczywiscie dwa pierwsze punkty konferencji były świetne. Szkoda tylko, że Metz tak szybko musiał pójść, bo bardzo dobry z niego dziennikarz i bardzo fajnie się go sluchało, tak samo z resztą Ziółkowskiego. Myśle obie częsci mogłyby trwać drugie tyle i nadal mielibyśmy czego słuchać i o czym dyskutować.
Szkoda, że tak mało osób zostało na film, bo też był spoko.
Wszelkie gratulacje oczywiscie postaram się przekazać organizatorom :] -
iz
też byłam na drugim spotkaniu i także bardzo się mi podobało :) szkoda że na inne nie miałam czasu :/ brawo dla organizatorów i aby więcej takich paneli dyskusyjnych! -
Anonim
Głos organizatora:
Witam!
Organizowaliśmy to po raz pierwszy więc było sporo niedociągnięć(niewystarczająca ilość krzeseł itp.), ale myślę że było czego i kogo posłuchać i mam nadzieję, że nikt nie żałował poświęconego czasu. Coś jeszcze wydarzy!
pzdr
SZ -
Anonim
Konferencja: MUZYKA A BIZNES 2.0
Projekt Muzyka a Biznes to coroczna konferencja, która ma na celu przybliżenie studentom (i nie tylko) zagadnień związanych z szeroko rozumianym rynkiem muzycznym. Tematyka spotkań obejmuje szerokie spektrum zagadnień związanych z rynkiem fonograficznym, mediami, organizacją imprez masowych i zjawiskami socjologicznymi. Wspólnym mianownikiem dla dyskusji jest zawsze muzyka. Na naszą konferencję zapraszamy studentów wyższych uczelni oraz dziennikarzy zajmujących się tematyką muzyczną. Naszymi gośćmi w ubiegłym roku byli m.in. Piotr Metz (Machina, Trójka), Mikołaj Ziółkowski (AlterArt), Jacek Szabrański (The Car Is On Fire) czy Phillipp Eichholzer (MTV, VIVA).
Tegoroczna edycja konferencja odbędzie się 11 kwietnia w Szkole Głównej Handlowej
BUDYNEK "C", róg Al. Niepodległości i Madalińskiego. (w połowie drogi między stacjami metra Pole Mokotowskie i Racławicka)
Program projektu przedstawia się następująco:
• 10:30 - Horror czy show? Prezentacja dotycząca organizacji koncertów
Michał Zioło [Good Music Productions]
• 11:30 - Rola mediów w kształtowaniu gustów muzycznych (kiedyś i teraz)
Borys Dejnarowicz [PULP, porcys.com]
Maciej Cieślak [Ścianka]
Piotr „Makak” Szarłacki [AntyRadio]
Andrzej Buda [historyk i badacz zjawisk kultury]
• 13:00 - 13:30 Przerwa na mały poczęstunek
• 13:30 – Promocja! Promocja! Promocja! Spotkanie z managerami polskich zespołów
Maciej Pilarczyk [manager CKOD i Myslovitz]
Mirosław Olszówka [manager Voo Voo]
Tomasz Żyżyk [Shortcut.pl]
• 15:15 – Muzyka na Ekranie – projekcja filmu o tematyce muzycznej
Wszystko gra. Dowiedz się jak, po co i dlaczego!
Serdecznie zapraszamy!
http://www.mab.art.pl
-
Anonim
-
zewlak
-
Anonim
Wstęp wolny i każdy może przyjść.
My stacjonujemy w Warszawie i organizowanie konferencji w innych miastach raczej nie wchodzi w grę. Tzn. My tego nie zrobimy, ale zachęcamy do organizowania podobnych wydarzeń w innych miastach! -
Anonim
Dzisiaj (5.04.08) więcej o konferencji w Radiowym Domu Kultury w Trójce. Sedecznie zapraszam! -
Bartek
chętnie przyjdę, obejrzę, posłucham...ale tylko do godz. 13 heh
dzięki za taką inicjatywę -
Anonim
nie ma za co :]
Polecam zostać na film. Pokażemy dokument o Festiwalu w Glastonbury. Warto porównać swoje Open'erowe doświadczenia z tym obrazem. Genialny obraz! -
Anonim
Pobijam bo konferencja już pojutrze!
Pamiętajcie o lokalizacji - SGH BUDYNEK "C", róg Al. Niepodległości i Madalińskiego.
wszystkie szczegóły na stronie - http://www.mab.art.pl
Zapraszam! -
trzpisowa
- 1
- 2
- Przeglądaj grona w kategorii Muzyka i Taniec
- Przeglądaj grona w okolicy Gdynia - Babie Doły
- Załóż własne grono tematyczne