- 1
- 2
-
bless U
Jeżeli dałoby się zmniejszyć Ziemię do rozmiarów wioski, którą zamieszkuje
dokładnie stu mieszkańców, zachowując proporcje, mieszkałoby tam mniej
więcej:
* 57 Azjatów
* 21 Europejczyków
* 14 osób z zachodniej półkuli (południowej i północnej)
* 8 Afrykańczyków
* 52 kobiety
* 48 mężczyzn
* 70 nie-białych
* 30 białych
* 70 nie-chrześcijan
* 30 chrześcijan
* 89 heteroseksualistów
* 11 homoseksualistów
* 6 osób posiadałoby 59% bogactwa całego świata i wszystkie 6 byłoby ze Stanów Zjednoczonych
* 80 osób żyłoby poniżej standardu
* 70 osób nie umiałoby czytać
* 50 osób cierpiałoby z powodu niedożywienia
* 1 osoba byłaby bliska śmierci
* 1 osoba byłaby bliska narodzin
* 1 (tak, tylko jedna) miałaby wyższe wykształcenie
* 1 osoba posiadałaby komputer
Kiedy spojrzy się na świat z takiej perspektywy, potrzeba akceptacji,
zrozumienia i edukacji staje się bardzo wyraźna.
Godne uwagi jest również, co następuje...
* Jeżeli dzisiaj rano wstałeś z łóżka raczej zdrowy niż chory... masz większe szczęście niż milion ludzi, którzy nie przeżyją tego tygodnia.
* Jeżeli nigdy nie doświadczyłeś niebezpieczeństw wojny, samotności
więzienia, tortur ani głodu, jesteś w lepszym położeniu, niż 500 milionów ludzi na świecie.
* Jeżeli możesz chodzić do kościoła bez strachu, nie obawiając się aresztowania, tortur lub śmierci, jesteś szczęśliwszy niż miliard ludzi na tym świecie.
* Jeżeli masz dach nad głową, ubranie na grzbiecie, jedzenie w lodówce I
masz gdzie spać, jesteś bogatszy niż 75% ludzi.
* Jeżeli masz pieniądze w banku i trochę drobnych w portfelu, jesteś
wśród 8% światowych bogaczy.
* Jeżeli Twoi rodzice żyją i ciągle są małżeństwem... jesteś wyjątkową rzadkością.
* Jeżeli możesz przeczytać tą wiadomość, otrzymałeś podwójne błogosławieństwo: ktoś o Tobie myśli, a co więcej, jesteś szczęśliwszy niż dwa miliardy ludzi, które w ogóle nie umieją czytać.
* Pracuj, jakbyś nie potrzebował pieniędzy.
* Kochaj, jakby nikt cię nigdy nie zranił.
* Tańcz, jakby nikt nie patrzył.
* Śpiewaj, jakby nikt nie słuchał.
* Żyj, jakby to było niebo na Ziemi.
-
Anonim
-
Peque :D
Tak jest!!!!!!
Tańcz, jakby nikt nie patrzył:)))
I śpiewaj, jakby nikt nie słuchał:))
Uwielbiam takie teksty!!!!!:))) -
bless U
-
-
Grono.Net
http://grono.net/user/forum-show.js... - nowe<może nie tak bardzo;) > forum-moze ktos dołączy?jak jesteś optymistą ? zapraszam -
juz kiedys czytałam ten tekst. ktoś mi go przesłał na maila. jest zajebisty, budujący i dzięki niemu mozna zauwazyc druga strone medalu. nie warto sie zamartwiać, tracic czasu. warto zyc odważnie i przełamywać swoje ograniczenie tylko ze czasem z pozoru proste do zrobienia rzeczy w danej sytuacji moga byc nieosiągalne. ja codziennie zyje tak zeby przelamywać swoje ograniczenia choc nie zawsze sie udaje ale ciesze sie nawet z tych malych kroczków i zawsze staram sie skupiać na tym co mam choc z drugiej strony czesto mi czegos brakuje...zakręcone to-jak ja:)
pozdrawiam wszystkich członków grona -
Anonim
"Kochaj jakby nikt cię nigdy nie zranił.."- cięzko:(
Ale co do pozostałych to się zgadzam :)))
"Zyj tak, jakby każdy dzien miałbyc dla Ciebie ostatni!!';))))))))))) -
Shannow
No tylko z tym kochaniem cieżko. Milosc latwo rani. moze lepiej sie nie zakochiwac? warto podejmowac ryzyko? -
Peque :D
no jasne, że warto!!!
człowiek bez miłości, nie jest człowiekiem w pełni!!!! -
Ala
no właśnie! i nie pozwólmy, żeby dopiero jakieś choróbsko pozwoliło nam zobaczyć jak wiele mamy i jak wiele cudownych rzeczy nas spotyka! -
angie
ja się cieszę każdą chwilą.... i każdym drobiazgiem, ale czasem musze popłakać. bo wtedy robi mi się lżej na duszy.... i od razu świat jest piękniejszy!! -
Pawełek
-
Anonim
Jeśli chodzi o moje zdanie :
To ja cały czas powtarzałam sobie,że nie, że się już nie zakocham ..a miłośc..przychodziła ...nagle .. i nie mogłam już nic zrobić ..:( -
Gosia
Juz to czytalam ale ten tekst ma duze przeslanie. Cieszmy sie z zycia:) -
Olga
Świetny jest ten tekst!!!
chwała autorom!!!
podpisuję się pod nim obiema rękoma:) -
bless U
-
Aneta :P
-
Panna Zuzanna
mm.. zegar słoneczny.. ciekawe rozwiązanie. Żyjmy tylko radosnymi chwilami, których przecież tyle jest w naszym życiu.. uśmiechajmy się, nawet przez łzy. -
Grono.Net
-
Anonim
- 1
- 2