OSA - ASC UW [478]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Drian

Już za chwilę rusza rejestracja na kursy OSA. :)

Poniżej umieszczam harmonogram rejestracji oraz linki do instrukcji.

Zadawajcie tu pytania jeśli czegoś nie będziecie pewni.

Harmonogram:
    I tura - 28.12.09 - 11.01.10 (Wszyscy)
    II tura - 25.01.10 - 08.02.10 (Wszyscy)
    III tura - 15.02.10 - 19.02.10 - Studenci stacjonarni oraz niestacjonarni (wieczorowi)
    25.02.10 - 03.03.2010 - Studenci niestacjonarni (zaoczni)

Instrukcja:
    http://www.asc.uw.edu.pl/studies/re...

Pamiętajcie że rejestracja NIE JEST w trybie "kto pierwszy ten lepszy". Dzień dokonania wyborów kursów nie odgrywa żadnego znaczenia w ostatecznym ich przydzielaniu. Najważniejszy jest semestr studiów oraz kolejność w której się ustali swoje wybory.

OG UN:

Trwa nadal rejestracja na przedmioty OG UN. Obecnie pula jest dość ograniczona, gdyż sporo jest przedmiotów zamkniętych dla nas. Ale może ktoś sobie coś znajdzie.
    Spróbujcie korzystać z giełdy, po raz pierwszy coś takiego jest możliwe, i może być dość pomocne w pozytywnym wyniku rejestracji :)

Harmonogram:
    I tura, od: 2009-12-07 21:00:00, do: 2009-12-31 23:59:00, limit wydanych żetonów: 90xOG , tura przeznaczona dla grup dedykowanych , tura z giełdą
    II tura, od: 2010-02-03 21:00:00, do: 2010-02-28 23:59:00, limit wydanych żetonów: 700xOG , tura z giełdą
  • *NEFERTARI*

oki do 11 stycznia trwa pierwsza tura a kiedy jej wynik będzie znany?? jak mam napisane ze ogun jest za 6 punktów to wystarczy tylko jeden tak?? szczesliwego noowego!!
  • Anonim

pierwszoroczni musza wybrac dokladnie 7 kursow czy moze byc mniej?
  • Drian

>*NEFERTARI* napisała:
    >oki do 11 stycznia trwa pierwsza tura a kiedy jej wynik
    >będzie znany?? jak mam napisane ze ogun jest za 6
    >punktów to wystarczy tylko jeden tak?? szczesliwego
    >noowego!!

Wystarczy jeden za 6 pkt. :)
  • Drian

>natalia napisała:
    >pierwszoroczni musza wybrac dokladnie 7 kursow czy moze byc
    >mniej?

Może być mniej, ale wtedy istnieje możliwość że nie dostaniesz się w pierwszej turze na 4 wymagane kursy. Bo nie chodzisz oczywiście na wszystkie 7.
  • Anonim

dzięki!
  • Anonim

hej:)

Mam pytanie, chciałam się zapisać na zajęcia, ale zapomniałam hasła do IRK więc wystąpiłam o zmiane hasła Usos, okazało się, że by tej zmiany dokonać, muszę osobiście udać się do dziekanatu, pomijając fakt, że pracuję i nie miłałabym jak tam pojechać, dziekanat i tak jest podczas przerwy świątecznej zamknięty. Ale rozumiem, że w wypadku za dużej ilości chętnych na dany kurs studenci będą wybierani losowo, a nie według kolejności zarejestrowania, czy mam rację?? Może czegoś nie doczytałam? Ponieważ bardzo się stresuję, że nic dla mnie nie zostanie;((

Z góry dzięki za odp,
    pozdr., Karo
  • *NEFERTARI*

a widomo kiedy wyniki rejestracji? z tego co pamietam 2 roku musi wybrac juz tylko 4 przedmiotu jesli idzie sie planowo? plus seminarium i ogónu ale wyboru sa 4?)
  • Hubert

Jako, ze jestem srednio zorientowany - moze mi, ktos powiedziec, czy mamy obowiazek wyrobic jakas konkretna liczbe godzin OGUNow, czy tylko zajecia OSA?
  • Abaddon 696

Mamy zrobić 90 godzin ogunów w ciągu dwóch lat. Nie wiem natomiast, czy możemy zrobić je w dowolnym momencie, czy też mamy na pierwszym roku jakiś zaliczyć.
  • szoy

>Abaddon 696 napisał
    >Mamy zrobić 90 godzin ogunów w ciągu dwóch lat. Nie wiem
    >natomiast, czy możemy zrobić je w dowolnym momencie, czy
    >też mamy na pierwszym roku jakiś zaliczyć.

No chyba nie do końca, bo jak popatrzysz do programu studiów ( http://osa.uw.edu.pl/studies/course... to zobaczysz, że jest napisane tylko, że za oguny mamy mieć 6 punktów ECTS, a nie ma nic o liczbie godzin, przedmiotów czy poszczególnych semestrach na jakich mamy to zrobić. Ergo ECTS to jedyne wymaganie. Pomyliło ci się z 2 kierunkiem :)
  • Abaddon 696

>szoy napisał
    >No chyba nie do końca, bo jak popatrzysz do programu
    >studiów
    >( http://osa.uw.edu.pl/studies/course...
    >to zobaczysz, że jest napisane tylko, że za oguny mamy
    >mieć 6 punktów ECTS, a nie ma nic o liczbie godzin,
    >przedmiotów czy poszczególnych semestrach na jakich mamy
    >to zrobić. Ergo ECTS to jedyne wymaganie. Pomyliło ci się
    >z 2 kierunkiem :)

No fakt:)
    Ale znaczna część OGUNów warta jest właśnie 2 punkty ECTS (przynajmniej ja tak miałem dotychczas), więc wówczas i tak wyjdzie te 90 godzin.
  • raziel

A gdzie jest w ogóle rejestracja na OGUN-y?
  • Drian

Na OG UNy rejestrujemy się na http://rejestracja.usos.uw.edu.pl

I tak - musimy wyrobić OG UNy za 6 ECTS nieważne ile godzin (są takie że i 30h wystarczy).

Wyniki rejestracji na kursy OSA są z reguły 2-3 dni po zakończeniu danego etapu rejestracji.

Kolejność nie ma żadnego znaczenia, nawet jeśli zarejestrujecie się ostatniego dnia to nie wpłynie to na wynik.
  • raziel

Dzięki za odpowiedź. Mam jeszcze jedno pytanie: w tym semestrze zarejestrowałem się na jeden kurs do wyboru, czy to oznacza, że teraz zostaną mi przydzielone maks. 2 kursy do wyboru czy też mogę ten dodatkowy kurs "przenieść" na kolejne semestry?
  • Anonim

dziekuję:))
  • Drian

I tura rejestracji została zakończona. Wyniki będą dostępne na waszych kontach w USOSweb 14 stycznia.

Czy były jakieś problemy, komplikacje? Jeśli tak to piszcie na adres michal.goszczynski@samorzad.uw .edu.pl
  • makelele

A orientuje się ktoś do kiedy można się rejestrować na OGUNy? Jeżeli w ogóle jeszcze można... ale chyba ma być jeszcze jedna tura?
  • Hubert

Rejestracja na przedmioty ogólnouniwersyteckie w semestrze letnim 2009/10 odbędzie się w dwóch turach.
    I tura : 07.12.2009 godz. 21:00 - 31.12.2009 godz. 23:59 (tura dedykowana), można „wydać” 90 żetonów typu OG
    II tura : 03.02.2010 godz. 21:00 - 28.02.2010 godz. 23:59, można wykorzystać pozostałe żetony typu OG, do wyczerpania limitu.
  • Anonim

tak, tyle czy to nie jest tak że dopiero na 2 roku można zapisać się na OGUNy?
  • 1
  • 2
| |

America! America! God shed His grace on thee:)) Dla wszystkich zainteresowanych...moze uda nam sie...

Ośrodek Studiów Amerykańskich

• do
Grona tematyczne:

Dołącz grono

Fotki

Miejsca grona (2)