- 1
- 2
-
Ewelina
W imieniu ZSS OSA chciałabym poinformować,że w dniu 4.11 w godzinach od 10;00 do 14:00 odbędą się wybory do Samorządu naszej jednostki. Wybory do OSA połączone będą z wyborami do Samorządu UKKNJN także urna wyborcza będzie dostępna na parterze.
Przypominam listę kandydatów:
Kandydaci do ZSS OSA:
Ewelina Hryniewiecka
Anna Kubiak
Dagmara Bratek
Anna Stępień
Anna Barbarewicz
Kandydaci do Rady Wydziału:
Anna Barbarewicz
Anna Stępień
Kandydat do Parlamentu UW:
Ewelina Hryniewiecka
Serdecznie zachęcam do głosowania.
Pozdrawiam
Przewodnicząca ZSS OSA
Ewelina H. -
Szymak
No coz, Ewelinko, przepraszam ze Ci serce lamie, ale postanowilem urozmaicic liste kandydatow do Parlamentu Studentow UW swoim nazwiskiem;) nie robmy z OSA Bialorusi - nie mozesz miec 100% poparcia:P
takze mala poprawka, na karcie z Kandydatami do Parlamentu Studentow UW znajda sie dwa nazwiska:
Ewelina Hryniewiecka
Michał Szymański
Pamietajcie, ze w tak malej jednostce jak OSA kazdy glos jest na wage zlota:)
Pozdrawiam,
Michal S.
-
Ewelina
Serca mi nie łamiesz, konkurencja to podstawa!!
Chciałam się tylko zapytać czy masz doświadczenie udzielania się w Samorządzie?
Dlaczego akurat zdecydowałeś się na kandydowanie do Parlamentu a nie do Zarządu Samorządu Studentów? Bo jakoś niespodziewanie zdecydowałeś się na Parlament.
-
Nie ukrywam, że też jestem tym zainteresowany.
Michale, chcesz startować jedynie do Parlamentu Studentów UW, gdzie z założenia powinny być osoby doświadczone w działalności Samorządowej, które mogą coś wnieść do pracy Samorządu na poziomie uczelni.
Dlaczego więc nie chciałeś się angażować w pracę samorządu OSA w ostatnim roku? Było ku temu wiele okazji, a nigdy jakoś nie widziałem chęci współpracy. Im więcej osób tym więcej udałoby się zrobić (choć i tak sporo się działo w ciągu ostatnich 12 miesięcy na naszej małej jednostce, a Ewelina jako Przewodnicząca podjęła się kontynuacji cyklicznych wydarzeń).
Ewelina Hryniewiecka i Ania Kubiak, które były członkami mojego zarządu wniosły bardzo wiele w pracę naszego zespołu. Wykonywały wszystko co do nich należy i zdobyły niezbędne doświadczenie.
Ewelina chce to doświadczenie wykorzystać na wyższym poziomie Samorządu, z czego się bardzo cieszę. Liczę, że będzie dobrze kontynuowała to co robiłem jako przedstawiciel OSA przez ostatnie 2 lata, jak również pracę mojego poprzednika Maćka Józefowicza. -
-
makelele
Moje dzieło, mój zarząd, mój poprzednik, itd.;) Niech wybory zweryfikują kto będzie reprezentował nasz wydział i tyle. Pozdro, mój głos:D -
Szymak
Hey Moi Mili,
mysle ze korzystnym zabiegiem dla przejrzystosci mojej wypowiedzi bedzie podzielenie jej na konkretne punkty, w ktorych odniose sie do stawianych mi zarzutow:)
1. Krótko o mnie:
Imie: Michał
Nazwisko: Szymanski
Wymiary: 193/78kg
Stan cywilny: kawaler;]
Co lubie: Ojciec Chrzestny, Ogniem i Mieczem, Czerwony Sztorm....
hmmm, pewnie nie o cos takiego chodzilo, wiec tych, ktorzy naprawde chca zobaczyc co soba reprezentuje, co skonczylem, co wygralem, co przegralem, gdzie bylem i co robilem, gdzie sie lenilem, w jakiej organizacji cos nabroilem, zapraszam na:
http://www.goldenline.pl/michal-szy...
2. Motywy: sa dwa, oba w pelni demokratyczne:
nie podoba mi sie polityka jedno stanowisko - jeden kandydat (lansowany przez osobe dotychczas sprawujaca), jest to co najmniej malo amerykanskie;
chęć startu nie wyszła ode mnie, poproszono mnie o to, gdyz ponoc jestem odpowiednim kandydatem, czlowiekiem z którym mozna o wszystkim porozmawiac i znalezc rozwiazanie problemu
3. Co do spuscizny Twojej i Twojego poprzednika:
wiem jak wiele osiagnales i wiem jak bardzo byles zaangazowany - bardzo sie to chwali;
mam nadzieje, ze za rok kolejni kandydaci rowniez docenia to co Ewelina badz ja zrobimy przez nasza kadencje
4. Jestem oczywiscie otwarty na kazda dyskusje:)
Ze studenckim pozdrowieniem,
Michał Szymański
(wszystkie dane teleadresowe sa tutaj lub na fb)
P.S. nie bylbym soba, gdybym jednak nie wbil jednej szpili: kto podjal decyzje o opublikowaniu nieoficjalnej listy kandydatow i podpisaniu tego jako ZSS OSA? bo oczywiscie to, ze moje nazwisko na tej liscie sie nie znalazlo (mimo tego, ze Ewelinka o mojej kandydaturze zostala poinformowana w pierwszym tygodniu zajec, zanim jeszcze podjeliscie decyzje o jej starcie;]) jest niefortunnym zrzadzeniem losu -
Ja tam się zawszę cieszę z przejawów działalności studenckiej. No bo w końcu o to chodzi w tym całym interesie.
Zastanawiałem się jedynie nad czystością motywów.
Miło że podałeś trochę więcej informacji o sobie, chwali się.
-
Anonim
http://www.goldenline.pl/michal-szy...
>
>2. Motywy: sa dwa, oba w pelni demokratyczne:
>
>nie podoba mi sie polityka jedno stanowisko - jeden kandydat
>(lansowany przez osobe dotychczas sprawujaca), jest to co
>najmniej malo amerykanskie;
>
>chęć startu nie wyszła ode mnie, poproszono mnie o to,
>gdyz ponoc jestem odpowiednim kandydatem, czlowiekiem z
>którym mozna o wszystkim porozmawiac i znalezc rozwiazanie
>problemu
>
>P.S. nie bylbym soba, gdybym jednak nie wbil jednej szpili:
>kto podjal decyzje o opublikowaniu nieoficjalnej listy
>kandydatow i podpisaniu tego jako ZSS OSA? bo oczywiscie to,
>ze moje nazwisko na tej liscie sie nie znalazlo (mimo tego,
>ze Ewelinka o mojej kandydaturze zostala poinformowana w
>pierwszym tygodniu zajec, zanim jeszcze podjeliscie decyzje
>o jej starcie;]) jest niefortunnym zrzadzeniem losu
Nie wiem kto i czy rzeczywiście poprosił cię o wzięciu udziału w wyborach do Parlamentu, ale bardzo dobrze się stało że ich nie wygrałeś. Po pierwsze nie umiesz się zachować - nie ma tu żadnej polityki jedno stanowisko - jeden kandydat, jeśli nie było więcej odpowiednich kandydatów to wyszło, że był jeden, tak się zdarza, zwłaszcza że mamy dość mały wydział. Poza tym w życiu nie słyszałam żeby ktoś serio liczył na dostanie się do Parlamentu jeśli wcześniej nie był w Samorządzie. Chyba ci się w głowie poprzewracało. Po trzecie, nie nadajesz się na to stanowisko i najwyraźniej nie wiesz na czym ono polega. Tobie nie można powierzyć zorganizowania imprezy pomiędzy znajomymi, wszystko odwalał do tej pory 'za ciebie' (że coś tam sobie wymyśliłeś się nie liczy, każdy sobie może powiedzieć to chodźmy tam czy siam) Hubert lub ktoś inny, a twoje 'osiągnięcia' przedstawione na goldenline mają się nijak do stanowiska które chcesz podjąć w Parlamencie. Nie mówiąc już o tym, że zrobiłeś z tego wielką aferę, jak już ktoś powiedział, jakbyś starał się o prezydenturę, a obecny rząd ci to uniemożliwiał z powodów które sam sobie wymyśliłeś. Więc po prosrtu zamiast oczerniać Ewelinę i obecny zarząd może byś wrzucił wreszcie na luz. :) -
szoy
Jak czytam ten temat to mi się wydaje że studiuję na Wydziale Megalomanii i Braku Kontaktu z Rzeczywistością. Nie wiem, jakie kompleksy wy wszyscy sobie rekompensujecie tak wielkim zaangażowaniem w ośrodkową "politykę", ale to po angielsku określa się słowem "creepy". I nie, żadne z was, obojętnie czy ma Moje-Wielkie-Osiągnięcia i Moich-Wielkich-Poprzedników, czy też nie ma, nie jest przez to ani troszkę ważniejsze czy fajniejsze, wręcz przeciwnie. Chyba że w krainie fantazji. Get real guys. Odechciewa się głosowania na kogokolwiek. -
Szymak
No i znowu, nie bylbym soba gdybym chamstwo puscil plazem i nie odpowiedzial.. ale ok, chcesz sie Malwinko powydurniac publicznie? ok, sie powydurniajmy... jest sobotnia noc, ja akurat nie mam nic lepszego do roboty, wiec sie powydurniajmy:)
1. Na luz to wrzucilem dawno dawno temu, ok 2006 roku, takze teraz realizuje polityke "rilaks, tejk it izi". Zarowno Ewelinka, jak i wszyscy bezposrednio zainteresowani, wiedza, iz bylem pierwsza osoba, ktora jej pogratulowala wyniku - dobrze sie stalo, ze to Ewelina wygrala, ale o tym za chwile;) mam nadzieje, ze to Ewelinka potwierdzi, ale oboje mamy takie samo zdanie dotyczace calej tej wyborczej atmosfery; dla mnie to wszystko jest troche dziwne, ale chcemy sie wydurniac? ok, mi tam pasuje:) a ze wytknalem jeden maly blad? no coz, wszyscy znajomi wiedza, ze jestem zlosliwy:) takze nie bylo to "oczernianie" a po prostu szpila z mojej strony;)
2. Czy dobrze sie stalo ze nie wygralem? coz, ciagle rozwazam zlozenie protestu wyborczego dotyczacego niewydania niektorym osobom kart do glosowania jak i niedopuszczenia do wyborow niektorych osob. Bylo to kolejny raz conajmniej kontrowersyjne, ale wiem, ze dzialo sie to z poszanowaniem ordynacji wyborczej UW, dlatego tez z przyjemnoscia zapoznam sie z pisemnym uzasadnieniem komisji wyborczej:)
3. Po raz kolejny: czy dobrze sie stalo, ze nie wygralem? chyba dobrze, zainteresowani wiedza, ze mialem brac udzial w malym coup d'état, nie udalo sie, trudno;) Ewelina jest protegowana zasluzonego studenta OSA, bedzie godnie OSe reprezentowac:)
4. A teraz to co tygryski lubia najbardziej: czesc osobista:) czy sie nie nadaje na to stanowisko? coz, kolejny raz widze Malwinko, ze chodzimy w innych galaktykach; jakos zawsze mi sie wydawalo, ze absolwent dwoch renomowanych publicznych uczelni, podwojny olimpijczyk i laureat kilku akademickich konkursow, z bogatym doswiadczeniem zarowno w dzialalnosci studenckiej jak i zawodowej, autor publikacji akademickich a do tego zabojczo wygladajacy pod krawatem, to jednak mimo wszystki przynajmniej przyzwoity kandydat do Parlamentu Studentow - coz Ty jestes innego zdania, 13 osob jest innego - vox populi, vox Dei
5. Co do tych motywow: Kandydaci do ZSS: 5 miejsc - 5 kandydatow, Rada Wydzialu: 2 miejsca - 2 kandydatow - sorry, z moja matematyka zawsze bylo slabo, ale jak dla mnie to jest jednak 1 miejsce - jeden kandydat (mozemy porownac wyniki, jesli twierdzisz, ze matematyka nie jest uniwersalna; dla podpowiedzi: w pierwszym wypadku dzielimy przez 5, w drugim przez 2, wtedy wynik jest bardziej widoczny).. zeby byc bardziej dla Ciebie zrozumialym moglbym odpowiedziec: "czemu startujesz? bo TAK";)
6. Faktycznie, widze niezwykle silna korelacja pomiedzy organizowaniem imprez dla znajomych a dzialalnoscia w Parlamencie UW... ale ok, rozgryzlas mnie, ja mialem byc jedynie figurantem, za mna stal tak naprawde zlowrogi Hubert, ktory mial tam wszystko za mnie robic
7. W glowie mi sie poprzewracalo? faktycznie, jak na studentke kulturoznawstwa bylo to iscie brawurowe kulturowo sformulowanie;]
8. Na koniec do postu Piotrka: jak zwykle celnie i dosadnie:) pachnie cala dyskusja tak jakos hmmm Wiejska, co?:P -
szoy
Ano Wiejską i to na kilometr, nie chciałem być aż tak wulgarny, ale skoro sam to napisałeś pozostaje mi się zgodzić :) -
Anonim
>szoy napisał
>Jak czytam ten temat to mi się wydaje że studiuję na
>Wydziale Megalomanii i Braku Kontaktu z Rzeczywistością.
>Nie wiem, jakie kompleksy wy wszyscy sobie rekompensujecie
>tak wielkim zaangażowaniem w ośrodkową "politykę", ale
>to po angielsku określa się słowem "creepy". I nie,
>żadne z was, obojętnie czy ma Moje-Wielkie-Osiągnięcia i
>Moich-Wielkich-Poprzedników, czy też nie ma, nie jest
>przez to ani troszkę ważniejsze czy fajniejsze, wręcz
>przeciwnie. Chyba że w krainie fantazji. Get real guys.
>Odechciewa się głosowania na kogokolwiek.
ja proponuję ci żebyś jednak zajrzał do słownika i sprawdził znacznie słowa CREEPY, wszystko jedno czy w slangu... -
Anonim
Gdyby to była Wiejska to bym zwracała się do ciebie per MichałKU albo używała różnych mniej lub bardziej wymyślnych metafor i epitetów, i próbowała jechać po twojej inteligencji - sorry ale to że masz 2 licencjaty a ja jeden nie czynią cię lepszym/inteligentniejszym/mąd rzejszym/itd..
I nie bądź śmieszny. Że niby ty jesteś mega kulturalny? Najwyraźniej 'lekko' się zdenerwowałeś tym co napisałam, cóż widać nie możesz znieść prawdy. Nie wiem po co ten pkt. 5 - ja mówiłam wyłącznie o głosowaniu do Parlamentu, do którego, btw, jak się szybko okazało nie byłeś uprawniony. Nie wiem czemu Hubert miałby być złowrogi itd., to są twoje słowa i jakaś meganadinterpretacja nie wiem czego. Ja nie widzę dalej (i ty nie przedstawiłeś żadnych argumentów za swoją teorią) czemu to że wygrałeś ileś tam lat temu jakąś tam olimpiadę czy kilka itd. ma być argumentem za twoją kandydaturą. Już nie mówiąc o wzmiance jak to niby wyglądasz w garniaku - co to ma do sprawy? Najwyraźniej większosć osób było jednak mojego zdania skoro Ewelina wygrała. Nie mam pojęcia do czego tak naprawdę pijesz w punkcie 2gim - ciągle węszysz jakiś spisek czy co? A to że pogratulowałeś Ewelinie to niby do czego ma mnie/nas przekonać? Nie sądzę żeby Ewelina miała takie samo zdanie jak ty w tej sprawie, ale może się mylę, może zaraz poprze ciebie, ale jak to mówią nie uwierzę dopóki nie zobaczę. Nie ważne czy nazwie się to zwykłym buractwem, chamstwem, złośliwością czy owijając w bawełnę wbijaniem szpili - tak czy siak takie stwierdzenia świadczą o tobie. -
szoy
>Malwina Zdroik napisała:
>(...)
Wiesz, pierdnij sobie tak zdrowo żeby zeszło z ciebie trochę powietrza. -
Fiolnir
Doskonałe :) Kontynuujcie :D Swoją drogą bardzo mnie zastanawia jakim cudem tak dobrze wykształcone osoby są w stanie tak nie ogarniać zasad prowadzenia polityki będąc na dodatek, co jest samo w sobie dość paradne, częścią jakiejś polityki.
Pozdrowienia od podziemia; ) -
Szymak
>Malwina Zdroik napisała:
>Gdyby to była Wiejska to bym zwracała się do ciebie per
>MichałKU albo używała różnych mniej lub bardziej
>wymyślnych metafor i epitetów, i próbowała jechać po
>twojej inteligencji - sorry ale to że masz 2 licencjaty a
>ja jeden nie czynią cię
>lepszym/inteligentniejszym/mą drzejszym/itd..
nie czynia, a kto tak twierdzi? czyzby jakis maly kompleksik? taki tyci tyci?:)
>
>I nie bądź śmieszny. Że niby ty jesteś mega kulturalny?
nie mega kulturalny, ale i tak w innej lidze niz Ty:)
>Najwyraźniej 'lekko' się zdenerwowałeś tym co
>napisałam, cóż widać nie możesz znieść prawdy.
Jan 8,32 "i poznacie prawde, a prawda was wyzwoli" - ja sie akurat prawdy nie boje:)
Nie
>wiem po co ten pkt. 5 - ja mówiłam wyłącznie o
>głosowaniu do Parlamentu, do którego, btw, jak się szybko
>okazało nie byłeś uprawniony.
Tak samo jak nie bylo uprawnione kilka innych osob, co nie zmienia faktu, ze jest to maly skandal - ktory juz na szczescie zostal wyjasniony:)
Nie wiem czemu Hubert
>miałby być złowrogi itd., to są twoje słowa i jakaś
>meganadinterpretacja nie wiem czego. Ja nie widzę dalej (i
>ty nie przedstawiłeś żadnych argumentów za swoją
>teorią) czemu to że wygrałeś ileś tam lat temu jakąś
>tam olimpiadę czy kilka (wiem, ze to bedzie chamskie wtracenie, ale bardzo lubie ten fragment - "tam olimpiade czy kilka" - masz jakas relewantna odpowiedz na ten fragment? bralas moze w czyms takim udzial? jakis moze tyci sukcesik? bo chyba na studiach czasami chodzi o akademickie sukcesy? to moze chociaz jakis artykulik naukowy? jakas prezentacja w kregach akademickich? cokolwiek?:) itd. ma być argumentem za twoją
>kandydaturą. Już nie mówiąc o wzmiance jak to niby
>wyglądasz w garniaku - co to ma do sprawy?
Lapiesz czasami jakis dowcip? czy tylko tak "mega" serio wszystko?
Najwyraźniej
>większosć osób było jednak mojego zdania skoro Ewelina
>wygrała.
Twierdzisz, ze wszystkie glosy za Ewelina byly przeciwko mnie? no coz, to niezbyt pochlebne na temat Twojej kolezanki:(
Nie mam pojęcia do czego tak naprawdę pijesz w
>punkcie 2gim - ciągle węszysz jakiś spisek czy co? A to
>że pogratulowałeś Ewelinie to niby do czego ma mnie/nas
>przekonać? Nie sądzę żeby Ewelina miała takie samo
>zdanie jak ty w tej sprawie, ale może się mylę, może
>zaraz poprze ciebie, ale jak to mówią nie uwierzę dopóki
>nie zobaczę.
Jan 20,29 - "Blogoslawieni, ktorzy nie widzieli, a uwierzyli":)
Nie ważne czy nazwie się to zwykłym
>buractwem, chamstwem, złośliwością czy owijając w
>bawełnę wbijaniem szpili - tak czy siak takie stwierdzenia
>świadczą o tobie.
To co? robimy jakas sonde na II roku, ktore z nas jest wiekszym burakiem? bo nie wiem, czy chcialabys opublikowac takie wyniki:P
Buzka,
M. -
Szymak
>Fiolnir napisał
>Doskonałe :) Kontynuujcie :D
ja tam zamierzam kontynuowac, bo swietnie sie bawie:d -
raziel
-
Ewelina
No comments.
Nie wiedziałam,że aż tak się sprawa wyborów rozdmuchała!
Nie widzę powodu żeby kontynuować tę dyskusję bo niczego to nie zmieni, jedynie może pogorszyć koleżeńską atmosferę.
Każdy ma swoje zdanie na ten temat i nie widzę potrzeby żeby jakkolwiek "dogryzać" sobie, zwłaszcza na gronie... -
makelele
Na gronie jest łatwiej pisać o czym się myśli. A poza tym to nie wiem o jakiem 'cooleżeńskiej' atmosferze mówisz? U nas na wydziale takowa? Nie zauważyłem:)
- 1
- 2