Panic At The Disco [718]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Baś

i żaden z członków zespołu również.
    niech to w końcu dotrze.
  • Anonim

członkowie nie mogę być emo, bo emo to muzyka.
    a takowej również nie tworzą.
    matko.
    ale wiesz, że to i tak nie dotrze do niektórych? szkoda gadać.
  • marta

ale niektórzy po przeczytaniu bravo, są przekonani, że to emo xD
  • Dziewczyna Włóczykija

Ostanio koleżanka mi opowiadała, że u niej w szkole jakieś dziewczyny opowiadały nauczycielce o Emo (podobno się znały na tym).
    Portret typowego przedstawiciela tej subkultury przedstawiły za pomocą stereotypów (cięcie się, nikt mnie nie kocha, itp. itd.)
    Następnie przeszły do muzyki.
    Tu jest najlepiej.
    Wg. tych dwóch dziewczyn jeśli słuchasz Fall Out Boy, My Chemical Romance i Panic! At The Disco automatycznie stajesz sie Emo.

Kiedy moja koleżanka mi to opowiedziała myślała, ze na środku chodnika padnę ze śmiechu.
    Te dwie babki uważały sie za takie znawczynie, a chrzaniły głupoty wyciągnięte żywcem z Bravo.......
  • Anonim

proste, że nie jest. jednak niektórzy ubiorą się na czarno, pomalują oczęta czarną kredką to już uważają się za emo tudzież wielkiego punka. shit!

nie wiem czemu pośród FOB i P!ATD umieściłaś MCR. ale ok. nie czepiam się.

bravo jest do dupy i każda z nas to wie.
  • Asia;)

> nie wiem czemu pośród FOB i P!ATD umieściłaś MCR. ale ok. nie czepiam się. -> bo wszedzie gdzie pisza o emo to daja jako przyklad mcr, fob i p!atd? jakby nie mogli napisac czegos innego , np. Motion City Soundtrack albo Jimmy Eat World...
    juz niedlugo cos innego niz emo bedzie modne i zmieni sie to wszystko... tak szybko jak pojawily sie rzesze ludzi uwazajacych sie za przedstawicieli emo, tak szybko tez znikna. Ale trzeba przyznac, ze styl ubierania sie ala emo jest wygodny :p
  • Anonim

no dokladnie pozatym to ich sprawa nietety do niektorych nawet najmniejszy odglos nie dochodzi
  • Dziewczyna Włóczykija

>wredny cham napisała:
    >proste, że nie jest. jednak niektórzy ubiorą się na
    >czarno, pomalują oczęta czarną kredką to już uważają
    >się za emo tudzież wielkiego punka. shit!
    >
    >nie wiem czemu pośród FOB i P!ATD umieściłaś MCR. ale
    >ok. nie czepiam się.
    >
    >bravo jest do dupy i każda z nas to wie.

ale o co chodzi z tymi Chemicami?
    nie załapałam.........

• Anonim

nie pamiętam już o o tak naprawdę mi chodziło;] znaczy pamiętam, ale nie umiem ubrać w słowa;]

w każdym razie dziś jest modne emo, jutro będzie moda na fryzurę a'la Elvis;]
  • Miss Independent

oczywiście, że P!ATD to nie emo, inaczej bym ich nie słuchałaxD Bo emo to gównoxD To np. My Chemical Romance. Koniec;P
  • Anonim

>Sunshine92 napisała:
    >oczywiście, że P!ATD to nie emo, inaczej bym ich nie
    >słuchałaxD Bo emo to gównoxD To np. My Chemical Romance.
    >Koniec;P

miło mi. nie uważam się za emo, ale jak możesz obrażać czyjś styl?
  • Baś

MCR to nie emo. może dwie pierwsze płyty można na siłę zaliczyć do emo, ale na pewno nie ostatnią.
    wkurwia mnie jak ludzie mówią o emo nie wiedząc, co to tak naprawdę jest.
  • DresdentDoll

EJJ wiecei ze w dzisiejszym bravo sa 2 strony z ubraniami EMO?? Ale qwa jak zobaczyłam to w gazecie kolezanki to wpadłam w taki smiech ze to poezja... Az moja pani od chemii sie pytała co mi jest i czy cos brałam... Luuuudzie... Moze my jestesmy EMo ale o tym nie wiemy?? :P Juz nie wiem co mam o tym myslec bo zawsze myslalam ze P! ani FOB ani tym podbne (nie przychoidza mi do głowy teraz inne teamy) nie sa emo i nigdy nie były... ale coz.. wg bravo słuchasz = jestes emo... Ja sie przezucam na pisenki biesiadne albo na muzyke klasyczna...
  • DresdentDoll

nie do konca wyszło mi to, co chciałam ujac ale nie umiem inaczej tego opisac. musicie sie domyslic moich intencji i tyle; P
  • Miss Independent

Ja siebie za emo nie uważam... A jak kogoś obrazilam poprzednim wpisem to sorry, nie chciałam być zbyt krytyczna...Po prostu moje zdanie
  • marta

>(!) Pretty In Punk (!) napisała:
    >EJJ wiecei ze w dzisiejszym bravo sa 2 strony z ubraniami
    >EMO?? Ale qwa jak zobaczyłam to w gazecie kolezanki to
    >wpadłam w taki smiech ze to poezja... Az moja pani od
    >chemii sie pytała co mi jest i czy cos brałam...
    >Luuuudzie... Moze my jestesmy EMo ale o tym nie wiemy?? :P
    >Juz nie wiem co mam o tym myslec bo zawsze myslalam ze P!
    >ani FOB ani tym podbne (nie przychoidza mi do głowy teraz
    >inne teamy) nie sa emo i nigdy nie były... ale coz.. wg
    >bravo słuchasz = jestes emo... Ja sie przezucam na pisenki
    >biesiadne albo na muzyke klasyczna...

"kojarzysz takie kapele jak P!ATD czy MCR? oni są emo, ty też możesz być!" xDDD sorry, że nie dokładne.. pisałam z pamięci.
  • Baś

krzesłem mnie zajebcie.
  • Anonim

>MartuŚ. napisała:
    >"kojarzysz takie kapele jak P!ATD czy MCR? oni są emo, ty
    >też możesz być!" xDDD sorry, że nie dokładne.. pisałam
    >z pamięci.

o kurwa;/
    weźcie nie cytujcie brawo. wiem, że MCR to nie emo, ale dziewczyna napisała, że emo to gówno, no to sorry...
    w ogóle co to za rozmowa o emo. fuck! to co jak ktoś nosi czarne ciuchy, czachy i nie wiem co jeszcze to już jest uważany za emo, tak?
    to kurwa ja, jestem do potęgi 50 emo;/

a miałam nie bluźnić.
  • Dziewczyna Włóczykija

Chyba trzeba rozróżnić trochę Emo (tych należących do subkultury) i tzw. Tró Imoł (zwykli pozerzy działający wg. schematów Bravo).
    Z tego co ja się orientuję to Emo jest subkultura powstała w latach 80-tych i opierającą się głównie na muzyce więc chyba nie za bardzo różniącą się od innych subkultur tylko trochę może bardziej hmm.... specyficzną.
    A z Tró jest tak samo jak z Kinderpunkami i Kindermetalami...
    Znudzi się, albo wyjdzie z mody wtedy wszyscy przedstawiciele gatunku znikną metoda naturalną....

A co do dyskusji o MCR to dwie pierwsze, a zawłaszcza ta najwcześniejsza płyta bardziej podchodzą pod punk.
    "While the band defines their sound as simply "rock", the subgenre of the band's recordings has been a subject of debate among fans and the media." - Emo, nie Emo, każdy uważa inaczej....
  • Anonim

Nie wiem co to emo, więc się nie wypowiadam... xD

A jeśli chodzi o P!ATD, MRC i FOB to uważam, że są to świetne zespoły, dlatego ich słucham i nie obchodzi mnie to co inni mówią o tych grupach. Najważniejsze jest to , że mają badzo fajną muzę i oby tak dalej... :D