- 1
- 2
-
Anonim
Temat na pewno na pierwszy rzut oka wydaje się idiotyczny i śmieszny, ale myślę że ze względu na ilość świadków, mniej lub bardziej wiarygodnych, nie powinno się tego tematu pomijać.
Wiele dzieci widziało krasnoludki, które jak się zorientowały że są obserwowane znikły.
Ja wierzę a raczej wiem z doświadczenia patrząc na historię różnych tworów nieznanych (ośmiornice, wielkie kałamarnice itp.) widać że te opowiadanie miały w 3/4 podstawy takie, że na prawdę istniały.
A co Wy o tym myślicie? -
Anonim
ja np myśle że takie dzieci często mylą sen z jawą. Wiem bo mam 4 letnią siostre. Ale piszcie dalej. Może coś w tym jest? -
Anonim
>Miron napisał
>Temat na pewno na pierwszy rzut oka wydaje się idiotyczny i
>śmieszny,
właśnie :p .. -
klod.
-
-
poczytaj w wikipedii a nie mi tutaj zabawna próbujesz być; P
a jak o krasnoludkach to do mitologii slowianskiej, nordyckiej i germanskiej odwoluję... -
Anonim
Jednym ze słowiańskich demonów opiekuńczych był Domowik... mały krasnoludek który za ciepły kąt i strawę zostawioną po posiłku opiekował się domostwem, odpendzał myszy i inne demony xP
http://izomag.republika.pl/domowik.... -
..::: JA :::..
hehe, "myszy i inne demony" =P, to jest głównie ludzka wiara, dzieci wierzą w krasnoludki, dlatego je widzą=] ot co -
xAngelax
nie dziwie się że nie potraktowali tego poważnie...właśnie z tych opowiadań dzieci wzięły się te bajki typu krasnoludki, elfy i tego typu rzeczy, tych bajek nie wymyślili dorośli ludzie, zrobiły to dzieci, nie one tego nie wymyśliły...dzieci mają większe zdolności paranormalne. Np. mówią "mamo, mamo w tej szafie coś jest" a rodzic zapewnia że nic tam nie jest, a lekarze również mówią że to wyobraźnia. Przez to dziecko przestaje widzieć dziwne rzeczy i poprostu o tym zapomina...pozostaje tylko strach...No cóż, ale ja wiem żę wy tego nie potraktujecie poważnie...no cóż jesteście jedynie ludźmi :] -
eee tam
-
a co z ludzmi ktorzy wierza w krasnoludki i inne rzeczy a ich nie widza ( katolicy, muzółmanie, buddyści, zulu itp)
-
eee tam
-
Amin
Ale niektórzy ponoć widzieli! ..coś tam widzieli! ...jednak!
Hm.
Ale ja jak byłem mały to pamiętam widziałem raz w nocy wielkiego zombie które stało przede mną nieruchome, więc ja szybko schowałem się pod kołdrę i tak zasnąłem. I wszystkim to potem opowiadałem i nikt mi nie wierzył. Krasnoludki i wróżki to głupotki, ale w zombie to ja wierzę! Przecież widziałem! -
Ja tam conieco widziałem wiec wierze... a w sumie wiem
bo wierzy sie w cos czego sie nie zna, a wie sie gdy sie juz widzialo -
Dajcie spokój :D
Już nie rozkminiajcie tematu parapsychologii tak szczegółowo :D -
eee tam
A ja kiedyś widziałem minotaura w budynku w którym kiedyś była pieczarkarnia na podwórku mojego sąsiada ale i tak w nie nie wierzę...
-
xAngelax
-
Lord Lo'koo
1. ośmiornice? no powiem, że to bardzo mitologiczne i w ogóle astralne zwierze (potwór?) o_O
2. sprawy religii która tłumaczy istnienie bóstw zostawcie sobie samemu do przemyślenia lub załóżcie wątek żebym nie musiał na to patrzeć
3. faktycznie wyobraźnia dzieci jest ciekawa, ale bardzo szeroka. Dziecko siedzące przy TV i oglądające filmy piorące mu mózg będzie się budziło i widziało zombie takie jak w filmie. Media zawężają wyobraźnię :)
4. wróżki, krasnale to mitologia północnych ludów. można to poczytać, ale jak mam widzieć zaraz posty typu "czy wierzycie w koboldy/strzyki/nimfy/sccuby/e lfy?" to nie widzę sensu.... polecam szczególnie mitologie skandynawską, celtycką i germańską :)
Miłego dnia -
zbyt oklepane w filmach itd... mitologia slowianska jest duzo ciekawsza... mozna powiedziec ze ma dosyc mroczne oblicze
-
eee tam
...i o niej nie ma żadnych filmów, przynajmniej ja takich nie widziałem -
Lord Lo'koo
oklepana to jest grecka, rzymska i egipska :)
o słowiańskiej zapomniałem :) chyba najmniej ją znam :D ah to chrześcijaństwo
- 1
- 2