-
So Gut Wie Blut
poszukuje informacji na temat:
Białopole - nawiedzony kościół
Buśno- również nawiedzony kościół [podobno straszy w piwnicach]
ruiny w Klemensowie
proszę piszcie co wiecie na temat tych obiektów, a także mile widziane nowe nawiedzone miejsca :) wasze opisy i recenzje do nich. pozdrawiam
-
Atrida
Gugle prawdę ci powie :P ... Ewentualnie ludzie na gronach czy forach z tamtej okolicy... -
-
So Gut Wie Blut
nom, ja hmm pomagam moim znajomym którzy prowadza własnie taki kącik o nawiedzonych miejscach, najpierw zbierają pomocne informacje a później tam jada, rozmawiają z ludźmi, robią fotki a później umieszczają to w internecie. hmm dostali jakiś cynk o tych miejscach, ale niestety nic nie moge znaleźć... mam nadzieje ze ktoś tutaj będzie coś wiedział a no i może wiecie coś o Izbicy? mam juz o niej sporo informacji, ale kazda nowa się przyda -
-
So Gut Wie Blut
a gugle wiedzą jeszcze mniej niż my :) tu trzeba opowieści rodziców babciów wujków i dziadków :PP a nie guglów -
So Gut Wie Blut
zapomniałam jeszcze napisać bo mi konkretnie nie chodzi koniecznie o wyżej wymienione miejscowości, one tylko tak na marginesie gdyby ktoś coś wiedział. ale ogólnie chciałam się dowiedzieć jak to jest z wami czy są jakieś podobno ' nawiedzone miejsca' w pobliżu waszego domu zameldowania, co o nich słyszeliście od rodziców, czego baliście się w nich będąc dziećmi i jak je spostrzegacie teraz, po iluś tam latach obcowania z nimi, może już jako dorośli ludzie.. co będziecie opowiadać o nich swoim dzieciom? -
oj ja w swoich okolicach znam apre takich miejsc...
na woli kawałek od dworca zachodniego w warszawie sa 3 nawiedzone miejsca potencjalnie ze soba powiazane...
1. stara 150 letnia opuszczona gazownia
2. obok niej jest spalony dom... wyglada conajmniej dziwnie.. jest w nim jakby sala ze stolowka itd... siedzi w num wesoy pan spalony ktory moze opetac czlowieka tak jak zrobil to z moja ex =="
ow pan spalony moze wyjsc na pobliski skwer obok tego miejsca i przechadzac sie tam... dziwna tam jest atmosfera... twarz jego wyglada jak taki wzorek zebow kosciotrupa.. taka czarna drabinka na bialym tle... tylko ze na cala glowe zamiast twarzy...
3 obok tego calego mijsca znajduje sie szpital wolski z instytutem matki i dziecka ..
sklada sie z wielu pawionow a jeden z nich jest opuszczony od wielu lat z nieznanych mi przyczyn... tez cos sie tam kreci ale nie wiadomo co... bo prostu jest tam dziwnie...
dalej w warszawie na wlochach trudno opisac to miejsce bo jest strasznie na uboczu musialbym sam pokazac albo jakos na google earth zaznaczyc :P pojawia sie w kazdym razie duzo czegosiow... czyli takich cieni sylwetek ludzi...
-
park szczesiwicki... w noce kiedy jest bardzo gesta mgła doslowne mleko czesto widac zarysy we mgle ludzi ktorych nie ma. Wystarczy wejsc na gorke szczesliwicka i przechadzac sie sciezkami poniej.
tunel przy rondzie zeslancow syberyjskich w warszawie. Dawniej byly tam komory gazowe... teraz po wejsciu do tego tunelu ogarnia cie dziwna atmosfera i masz wrazenie jakby cos cie sledzilo lub gonilo. kiedy z niego wychodze ciagle mam wrazenie ze widze jakby czarne macki ktore do mnie ciagle siegaja...
lasy w warszawskiej wesołej i granicy warszawy z sulejowkiem.. łaka o nazwie szkopówka. wieczorami zawsze zbiera sie tam gesta polna mgla w ktorej zawsze mozna wyczóć czyjas obecnosc a czasem zobaczyc jakby cienie ludzi. Czasem nawet w ciagu dnia widac tam dziwne swiatla i blyski z lasow..
skladaja sie jakby z trojkatow i innych ksztaltow i nie wywoluja zadnych odblaskow ani nic nie oswietlaja.. po prostu pojawiaja sie na ulamek sekundy i znikaja...
-
Hmmm, to te cienie?; )
Zrób fotke jak da rade.
W ogóle to cała Warszawa po powstaniu jest nawiedzona :]
Ja mieszkam w przedwojennym domu, zniszczonym przez bombe i odbudowanym.Cegły uzyte do zbudowania tego budynku pochodziły z rozebranego fortu nalezącego do jednego z otaczających Cytadelę Warszawską(tak budowali Zoliborz)
...real Spooky :P -
a poza warszawa to caly lsztyn jest jak w kislu energetycznym... a w wydminach jakies 20 kilometrow na wschod od gizycka znajduje sie bagno w ktorym okolo 150-200 lat temu jezeli nie dawniej zapadl sie kosciol w calosci. podobno wieczorami lub w nocy z ponad powiezchnie wody wystaje sam czubek wiezyczi z dzwonem ktory cicho dzwoni ae slychac go w calej miejscowosci... nigdy nie sprawdzalem.. zobaczym w te wakacje :P
-
-
So Gut Wie Blut
Dybuk hmm ciekawe rzeczy opowiadasz a z tym kościółkiem hmm kiedyś słyszałam ze takie cuś często się zdarza i ktoś nawet napisał ksiązke na ten temat.. -
ze koscioly razem z ludzmi podczas mszy ida na dno bagniska ?
podobno kryje sie za tym jakas legenda ale to musze babci tam popytac ^^ -
So Gut Wie Blut
o popytaj popytaj. no niekoniecznie z ludźmi ja znam podobna ze jakiś kościół się zapadł na dno morza, bo był na wyspie i teraz czasami można usłyszeć bicie jego dzwonów, tylko trzeba się dobrze wsłuchać ... oj no wiesz :) ale lepiej popytaj babcie :D i mi dasz znać bedzie dobry temat do artykułu a tak w ogóle to ja podam wam stronę na której moi znajomi beda umieszczac te artykuły :):)
http://www.upiornibracia.prv.pl/ -
jaka mila stronka
moze kiedys cos dopisze jak uda mi sie wyjsc na jakas wyrawe
ale to raczej jak znajde chetne osoby albo sam jak pojde kiedy bedie cieplo
-
So Gut Wie Blut
no ja w sumie też tych braci osobiście nie znam ale tak sobie pomyślałam ze mają chłopaki pomysł :) teraz tylko odpowiednie wykonanie i hmm może być niezły materialik nie ?:d a wiec dlatego im pomagam... -
Anonim
Ja proponuję wysłać Para-gronową ekspedycję w celu odwiedzenia tych miejsc wyżej wymienionych przez kolegę Dybuka; D Weźmiemy ze sobą aparaty (znaczy się kto ma) i będziemy szukać duchów ,a nóż się przynajmniej jakiś zabłąkany orbs trafi :) -
Gajowy Marucha
>Ja. napisał
>Ja proponuję wysłać Para-gronową ekspedycję w celu
>odwiedzenia tych miejsc wyżej wymienionych przez kolegę
>Dybuka; D Weźmiemy ze sobą aparaty (znaczy się kto ma) i
>będziemy szukać duchów ,a nóż się przynajmniej jakiś
>zabłąkany orbs trafi :)
A jak się nic nie trafi, to wyznaczymy delikwenta, który przebierze się w prześcieradło i będzie wyć "Przebacz mi Brunhildo" :) -
Anonim
właśnie; ] Trzeba sobie jakoś radzić w życiu - w razie potrzeby będziemy improwizować :P Zrobimy Projekt Wiedźmy z eee Starej Gazowni :O a potem pójdziemy do jakiegoś producenta filmowego i powiemy że znaleźliśmy na ulicy :D -
So Gut Wie Blut