Parapsychologia [2324]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • So Gut Wie Blut

poszukuje informacji na temat:

Białopole - nawiedzony kościół
    Buśno- również nawiedzony kościół [podobno straszy w piwnicach]
    ruiny w Klemensowie

proszę piszcie co wiecie na temat tych obiektów, a także mile widziane nowe nawiedzone miejsca :) wasze opisy i recenzje do nich. pozdrawiam
  • Atrida

Gugle prawdę ci powie :P ... Ewentualnie ludzie na gronach czy forach z tamtej okolicy...
  • Nathanael Bar Tholomai

dupa dupa dupa
    tutaj pisac
    tez chcialem zalozyc ten temat :P
  • So Gut Wie Blut

nom, ja hmm pomagam moim znajomym którzy prowadza własnie taki kącik o nawiedzonych miejscach, najpierw zbierają pomocne informacje a później tam jada, rozmawiają z ludźmi, robią fotki a później umieszczają to w internecie. hmm dostali jakiś cynk o tych miejscach, ale niestety nic nie moge znaleźć... mam nadzieje ze ktoś tutaj będzie coś wiedział a no i może wiecie coś o Izbicy? mam juz o niej sporo informacji, ale kazda nowa się przyda
  • So Gut Wie Blut

a gugle wiedzą jeszcze mniej niż my :) tu trzeba opowieści rodziców babciów wujków i dziadków :PP a nie guglów
  • So Gut Wie Blut

zapomniałam jeszcze napisać bo mi konkretnie nie chodzi koniecznie o wyżej wymienione miejscowości, one tylko tak na marginesie gdyby ktoś coś wiedział. ale ogólnie chciałam się dowiedzieć jak to jest z wami czy są jakieś podobno ' nawiedzone miejsca' w pobliżu waszego domu zameldowania, co o nich słyszeliście od rodziców, czego baliście się w nich będąc dziećmi i jak je spostrzegacie teraz, po iluś tam latach obcowania z nimi, może już jako dorośli ludzie.. co będziecie opowiadać o nich swoim dzieciom?
  • Nathanael Bar Tholomai

oj ja w swoich okolicach znam apre takich miejsc...

na woli kawałek od dworca zachodniego w warszawie sa 3 nawiedzone miejsca potencjalnie ze soba powiazane...
    1. stara 150 letnia opuszczona gazownia
    2. obok niej jest spalony dom... wyglada conajmniej dziwnie.. jest w nim jakby sala ze stolowka itd... siedzi w num wesoy pan spalony ktory moze opetac czlowieka tak jak zrobil to z moja ex =="

ow pan spalony moze wyjsc na pobliski skwer obok tego miejsca i przechadzac sie tam... dziwna tam jest atmosfera... twarz jego wyglada jak taki wzorek zebow kosciotrupa.. taka czarna drabinka na bialym tle... tylko ze na cala glowe zamiast twarzy...

3 obok tego calego mijsca znajduje sie szpital wolski z instytutem matki i dziecka ..
    sklada sie z wielu pawionow a jeden z nich jest opuszczony od wielu lat z nieznanych mi przyczyn... tez cos sie tam kreci ale nie wiadomo co... bo prostu jest tam dziwnie...

dalej w warszawie na wlochach trudno opisac to miejsce bo jest strasznie na uboczu musialbym sam pokazac albo jakos na google earth zaznaczyc :P pojawia sie w kazdym razie duzo czegosiow... czyli takich cieni sylwetek ludzi...
  • Nathanael Bar Tholomai

park szczesiwicki... w noce kiedy jest bardzo gesta mgła doslowne mleko czesto widac zarysy we mgle ludzi ktorych nie ma. Wystarczy wejsc na gorke szczesliwicka i przechadzac sie sciezkami poniej.

tunel przy rondzie zeslancow syberyjskich w warszawie. Dawniej byly tam komory gazowe... teraz po wejsciu do tego tunelu ogarnia cie dziwna atmosfera i masz wrazenie jakby cos cie sledzilo lub gonilo. kiedy z niego wychodze ciagle mam wrazenie ze widze jakby czarne macki ktore do mnie ciagle siegaja...

lasy w warszawskiej wesołej i granicy warszawy z sulejowkiem.. łaka o nazwie szkopówka. wieczorami zawsze zbiera sie tam gesta polna mgla w ktorej zawsze mozna wyczóć czyjas obecnosc a czasem zobaczyc jakby cienie ludzi. Czasem nawet w ciagu dnia widac tam dziwne swiatla i blyski z lasow..
    skladaja sie jakby z trojkatow i innych ksztaltow i nie wywoluja zadnych odblaskow ani nic nie oswietlaja.. po prostu pojawiaja sie na ulamek sekundy i znikaja...
  • Bad Saηta

Hmmm, to te cienie?; )
    Zrób fotke jak da rade.
    W ogóle to cała Warszawa po powstaniu jest nawiedzona :]
    Ja mieszkam w przedwojennym domu, zniszczonym przez bombe i odbudowanym.Cegły uzyte do zbudowania tego budynku pochodziły z rozebranego fortu nalezącego do jednego z otaczających Cytadelę Warszawską(tak budowali Zoliborz)
    ...real Spooky :P
  • Nathanael Bar Tholomai

a poza warszawa to caly lsztyn jest jak w kislu energetycznym... a w wydminach jakies 20 kilometrow na wschod od gizycka znajduje sie bagno w ktorym okolo 150-200 lat temu jezeli nie dawniej zapadl sie kosciol w calosci. podobno wieczorami lub w nocy z ponad powiezchnie wody wystaje sam czubek wiezyczi z dzwonem ktory cicho dzwoni ae slychac go w calej miejscowosci... nigdy nie sprawdzalem.. zobaczym w te wakacje :P
  • Nathanael Bar Tholomai

nigdy nie udalo mi sie zrobic zdjęcia czegosiowi...

• So Gut Wie Blut

Dybuk hmm ciekawe rzeczy opowiadasz a z tym kościółkiem hmm kiedyś słyszałam ze takie cuś często się zdarza i ktoś nawet napisał ksiązke na ten temat..
  • Nathanael Bar Tholomai

ze koscioly razem z ludzmi podczas mszy ida na dno bagniska ?

podobno kryje sie za tym jakas legenda ale to musze babci tam popytac ^^
  • So Gut Wie Blut

o popytaj popytaj. no niekoniecznie z ludźmi ja znam podobna ze jakiś kościół się zapadł na dno morza, bo był na wyspie i teraz czasami można usłyszeć bicie jego dzwonów, tylko trzeba się dobrze wsłuchać ... oj no wiesz :) ale lepiej popytaj babcie :D i mi dasz znać bedzie dobry temat do artykułu a tak w ogóle to ja podam wam stronę na której moi znajomi beda umieszczac te artykuły :):)

http://www.upiornibracia.prv.pl/
  • Nathanael Bar Tholomai

jaka mila stronka
    moze kiedys cos dopisze jak uda mi sie wyjsc na jakas wyrawe
    ale to raczej jak znajde chetne osoby albo sam jak pojde kiedy bedie cieplo
  • So Gut Wie Blut

no ja w sumie też tych braci osobiście nie znam ale tak sobie pomyślałam ze mają chłopaki pomysł :) teraz tylko odpowiednie wykonanie i hmm może być niezły materialik nie ?:d a wiec dlatego im pomagam...
  • Anonim

Ja proponuję wysłać Para-gronową ekspedycję w celu odwiedzenia tych miejsc wyżej wymienionych przez kolegę Dybuka; D Weźmiemy ze sobą aparaty (znaczy się kto ma) i będziemy szukać duchów ,a nóż się przynajmniej jakiś zabłąkany orbs trafi :)
  • Gajowy Marucha

>Ja. napisał
    >Ja proponuję wysłać Para-gronową ekspedycję w celu
    >odwiedzenia tych miejsc wyżej wymienionych przez kolegę
    >Dybuka; D Weźmiemy ze sobą aparaty (znaczy się kto ma) i
    >będziemy szukać duchów ,a nóż się przynajmniej jakiś
    >zabłąkany orbs trafi :)

A jak się nic nie trafi, to wyznaczymy delikwenta, który przebierze się w prześcieradło i będzie wyć "Przebacz mi Brunhildo" :)
  • Anonim

właśnie; ] Trzeba sobie jakoś radzić w życiu - w razie potrzeby będziemy improwizować :P Zrobimy Projekt Wiedźmy z eee Starej Gazowni :O a potem pójdziemy do jakiegoś producenta filmowego i powiemy że znaleźliśmy na ulicy :D
  • So Gut Wie Blut

bardzo smieszne :PP
| |

Parapsychologia - zjawy, duchy, wiara, mistycyzm ,cuda, spirytyzm, miejsca straszne, wrózenie, sny,...

Fotki