Parapsychologia [2324]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Nathanael Bar Tholomai

polowanie na duchy III ... heloł
  • Kyprishadow

mój dom jest nawiedzony, choć nieliczni to zauważają i dom mojej cioci, w którym wcześniej mieszkałam
  • Shinu KG

jedna ze sciezek w izabelinie. nazwana Duchna, starszyzna mowi ze za 2 wojny swiatowej niemcy wieszali na drzewach miejscowe zakonnice.
    teraz powracaja w chmurne noce pod postacia upiorow na drzewach. jedni mowia ze to co widac sa to gazy wydobywajace sie z sciolki, jednak jest to teran piaszczysty i gazy takowe nie maja racji tam bytu:)
    nie sprawdzalem i tego raczej nie sprawdze:) Lasy napawaja mnie nieludzkim strachem i obawa.
  • Nathanael Bar Tholomai

w sumie w gronie pojawila sie opcja MAPA GRONA... mozecie na tej mapie zaznaczać nawiedzone miejsca... oczywiscie bez zasmiecania takimi rzeczami jak wlasne domy itd... od tego jest mapka w waszym profilu; )
  • So Gut Wie Blut

duduś stęskniłeś się za mna??? ohohoh
    a masz coś nowego do tematu?
  • Nathanael Bar Tholomai

stesknilem... poziom tego grona mnie juz poraza a zostalem sam xD
  • So Gut Wie Blut

to teraz jestem i jaaa;p
  • Anonim

u mnie straszy w chacie!! Często u mnie sprzety elektryczne "ożywają" , włańczają się itp.
  • So Gut Wie Blut

łaaa co Ty nie powiesz?
  • ☆Adam.☆

Chciałem nawiązać do domu na ulicy Szeligowskiej , byłem dzisiaj i widziałem...robi wrażenie jeśli ktoś jest zainteresowany to zdjęcia mam w profilu...niestety do środka się wejść nie da...za to dowiedzielismy sie o ciekawej rzeczy od czlowieka ktory sie tym domem opiekuje,on tam czasem pomieszkuje i zdarza sie ze przepedza "turystow" a ta poswiata od telewizora i odglosy z radia to po prostu sa wtedy kiedy on jest w domu...;)
  • ☆Adam.☆

Chętnie bym się również dowiedział o miejscach w wawie albo okolicach które warto odwiedzic i sa "sprawdzone" oraz nie zamkniete na kilka kłódek; )
  • Nathanael Bar Tholomai

wysil sie i przejrzyj inne tematy na tym gronie a znajdziesz miejsc od groma. pozdrawiam
  • Lisa

Duchna - pod taką nazwą znana jest wśród miejscowych droga na obrzeżu Puszczy Kampinoskiej, łącząca Laski z Izabelinem. Droga ta ma być miejscem manifestacji niewyjaśnionych zjawisk:

po zapadnięciu zmroku na drodze i w jej otoczeniu pojawiaja się migoczące, białe światełka. Jest to zjawisko naturalne na obszarach podmokłych, gdzie światełka to płonące gazy bagienne. Ale Duchna leży na suchym, piaszczystym terenie.
    w dwóch miejscach na drodze można poczuć niezidentyfikowany, ale przyjemny zapach; fale zapachowe powtarzają się co kilkadziesiąt sekund.
    w dwóch innych miejscach rosną brzozy o mocno powykręcanych pniach; wg radiestetów świadczy to o występowaniu ujemnego promieniowania ziemskiego.
    tajemnicza radiacja powoduje zniszczenie sprzętu elektronicznego, przez walkie - talkie można odebrać nie wiadomo skąd jakieś sygnały. Zdarza się także prześwietlenie błony fotograficznej w aparacie.
    na drodze można ponoć spotkać po zmroku widmowe postacie: jeźdźców na koniach, żołnierzy, kobietę z wielkim, czarnym psem.

Wyczytałam o tym w internecie. Czy ktoś z was zna to miejsce, był tam, coś niesamowitego miało miejsce?

• Paulina G.

>la poupée napisała:
    >slyszal ktos moze o jakiejs starej opuszczonej kotlowni czy
    >czyms gdzies na ursynowie?? pytanie do osob z wawy?

cos jest takiego ... jak jest ciemno to mozna sie bac, podejrzewam ze i w dzien podobnie wejsc do srodka bym nie chciala osobiscie
  • Alicja

Najpierw wywoływali duchy....
    Latem 1966 roku czterech kilkunastoletnich chłopców wybrało się na górę Wysoki Kamień, leżącą nieopodal miejscowości Bardo, w Górach Bardzkich. O północy zamierzali przeprowadzić na szczycie góry seans spirytystyczny.

Początkowo nic nie zapowiadało żadnych kłopotów, żądni wrażeń młodzieńcy mieli po prostu dobra zabawę. Sytuacja zmieniła się jednak po zakończeniu seansu. Nagle ucichł wiatr, a rześkie, wypełnione dotąd dziesiątkami dźwięków powietrze zamarło w bezruchu.

Rozpalone wcześniej ognisko zgasło w ułamku sekundy, a jedynymi dźwiękami, jakie słyszeli było odtąd bicie ich własnych serc. Coś nieokreślonego zbliżało się do obozowiska. Przerażeni chłopcy rzucili się do ucieczki. Do pobliskiej wsi dotarło tylko dwóch. Byli kompletnie przerażeni.

Gdy opowiedzieli, co ich spotkało, nikt nie chciał im uwierzyć. Nie wiedzieli, co stało się z pozostałą dwójką. Mieszkańcy wsi zawiadomili milicję. Sześć dni dziesiątki funkcjonariuszy przeczesywało całą okolicę. Bezskutecznie, chłopcy nie odnaleźli się nigdy.

Pozostałą dwójkę dręczyły senne koszmary. Śniła im się ich własna śmierć i… przyglądająca się im niewyraźna postać. Jeden z chłopców mówił nawet, że to "coś" ma na imię Aargaroth.

Kilka dni później, osiem dni po feralnej nocy na szczycie góry zniknął kolejny z uczestników seansu. Dwa dni potem ostatni z chłopców również przepadł bez wieści. Żadnego z nich nigdy nie odnaleziono.

Był to jednak dopiero początek tragicznych wypadków związanych z Wysokim Kamieniem. Do dzisiaj naliczono w jego okolicy osiem przypadków zaginięć. I żadnej z zaginionych osób do dzisiaj nie odnaleziono.

W ogóle na ten temat jest fajny artykuł- polecam:
    http://przewodnik.onet.pl/38,1660,1...
  • dede dede

czy ktoś zna takie miejsca w okolicach sławków dabrowa górnicza?
  • dede dede

tak czytalam ciekawe jak i nasz witkowice ,ciekawe czy oprócz legendy czy historii powtarzanej jako atrakcja turystyczna istnieja jakies rzetelne artykuły.ja szukalam ale w odmęcie internetu cięzka sprawa:)
  • dede dede

http://forumzn.katalogi.pl/Co_napra... mi nie wczytało:(:(:(
| |

Parapsychologia - zjawy, duchy, wiara, mistycyzm ,cuda, spirytyzm, miejsca straszne, wrózenie, sny,...

Fotki