Parapsychologia [2324]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Blueberry

Czy są tu osoby ,które maja tzw dar przeczuc?czuja,że cos sie zdarzy złego lub dobrego,co na ogól się sprawdza?Piszcie:)
  • Anonim

Pytanie jest , czy jest to faktycznie "dar" jęsli chodzi o mnie przynajmniej ostatnio to przeczucie odzwierciedlało sie w stanie fizycznym : kiedy w sobote wieczorem poczyułem straszna depresję i zimno to okozało się że kilka godzin póżniej w pubie zostałem zaatakowany przez bandziorów;

notomiast odczucie strasznego rozlużnienia mięśni i lekkości ciała wróżyło spotkanie z bardzo ciekawą zauroczoną we mnie dziewczyną .
  • Anonim

albo po prostu Ty łączysz te fakty; ]
  • عاشقة شياطين

możliwe
    każdy chyba ma przeczucia
  • Nathanael Bar Tholomai

ja miewam przeczucia ale orientuje sie ze je mialem dopiero po fakcie zrealizowania sie ich :P

ewentualnie zawsze jak jade swoja winda w bloku to mam wrazenie ze nie zatrzyma sie na moim pietrze tylko dojedzie do szczytu szybu a pote spadnie ze mna :P i jakos nie spada :D
  • Nathanael Bar Tholomai

do czasu o_O
  • Anonim

spróbuj pomóc szczęściu ^^
  • Anonim

przeczucia kojarza mi sie z Decyzjami i Tunelami czasoprzestrzeni : coś takiego jak II wojna światowa i holocaust to też skutek decyzji i tunelu czasoprzestrzeni --- jakąś kobieta gdzięs podjęła decyzję gdzies w Austrii i wyszła za ojca, który spłodził Hitlera itd. Ciekawe jakie ona miała przeczucia jak nosiła ciązę z tym małym diabełkiem ?
  • Anonim

Sugerujesz ,że jego los był z góry naznaczony ?
  • Anonim

tego nie wiem , to jest sprawa do dyskusji , ale sam wiedząc , że często przypadek i błacha decyzja odpowiada na kierunek w tunelu czasoprzestrzeni , kiedys myślałem o tym co robię w wymiarze czasu. Chciałem oszukac przeznaczenie, zwalniałem czynności lub przyspieszałem , licząc że będe miął większe szczeście.
  • Bad Saηta

Ciekawa teoria.
    Ja przed czyms łym co się może wydarzyć czuję jakis dziwny zupełny spokój.Jakby cisza przed burzą.Większość złych rzeczy które się wydarzyły były tym poprzedzone, ja nie miałem na nie zupełnego wpływu w chwili gdy miałem te przeczucie.
  • Anonim

mam przeczucia i to bardzo czesto. przewaznie przed czyms zlym :P masakra. dziwne uczucie
  • Edelweiss

Myślę, że przeczucia są czymś naturalnym w naszym świecie. Weźmy pod uwagę zwierzęta. Jak to jest, że czasem kilka sekund wcześniej antylopa zacznie uciekać zanim lew rozpocznie pogoń? Gorzej jest raczej ze zdefiniowaniem tego fenomenu :)
  • Nathanael Bar Tholomai

nie wiadomo dalczego tak jest ale zostalo potwierdzone naukowo na ludzaich ^^
    wiem bo widzialem na discovery... ( ale jestem fajny) :P

ekhem wiec podlaczyli elektrody do glowy pacjentow na ktorych przeprowadzali testy i mierzyly one naterzenie fal mozgowych podczas gdy pacjent ogladal pokaz zdjec na ekranie monitora.

wyniki badan byly takie ze czlowiek nie mial zadnej rakcji na zwykle zdjecia jak krajobrazy ludzie itd... natomiast na szokujace zdjecia czlowiek reagowal nawet kilkadziesiat milisekund przed ich wyswietleniam. a kolejnosc zdjec byla losowana przez komputer wiec czlowiek nie wiedial kiedy ma sie czego spodziewac...

wiec czy mamy standardowo wbudowany dar jasnowidzenia ?? ^^ i do tego tylko zlych rzeczy ?
  • Martita

Ja czasem tak mam... ale najczęściej łączy się to z jakimś wydarzeniem... Np jak rozleje herbate czy coś, ale nie zawsze:) Więc bywa, że jak coś powiem czy pomyśle to się to spełnia;] Oczywiście w granicach rozsądku;] Bywa, że wyczuje kiedy będę pytana...
  • Anonim

>Dybuk napisał
    >nie wiadomo dalczego tak jest ale zostalo potwierdzone
    >naukowo na ludzaich ^^
    > wiem bo widzialem na discovery... ( ale jestem fajny) :P

Mogę Cię dotknąć ? ^^ Też to widziałem :), ale nie wszystkie te rzeczy na tych zdjęciach na które mocniej reagowano były "złe" :]
  • Anonim

>Tome napisał
    >Pytanie jest , czy jest to faktycznie "dar" jęsli chodzi o
    >mnie przynajmniej ostatnio to przeczucie odzwierciedlało
    >sie w stanie fizycznym : kiedy w sobote wieczorem poczyułem
    >straszna depresję i zimno to okozało się że kilka godzin
    >póżniej w pubie zostałem zaatakowany przez bandziorów;
    >
    >notomiast odczucie strasznego rozlużnienia mięśni i
    >lekkości ciała wróżyło spotkanie z bardzo ciekawą
    >zauroczoną we mnie dziewczyną .

fajne takie:)
    a ja wczoraj napisałam taką 'tró -emo' cierpiącą piosenkę ( nie słucham dojcze disko...:P tak dal zgrywy tak napisałam) i dzisiaj sie to wszystko spełniło co napisałam..;/

• Nathanael Bar Tholomai

dotykaj dotyyyyykaj :P
    pod warunkiem ze jestes sexowna nastolatka :P bo wiesz ja wolny jestem i do wziecia :P
  • Anonim

>Dybuk napisał
    >dotykaj dotyyyyykaj :P
    >pod warunkiem ze jestes sexowna nastolatka :P bo wiesz ja
    >wolny jestem i do wziecia :P

zamkniesz oczy i będzie dobrze :)
  • Anonim

hehe tak zwane deja vu... czy jakoś tak kazdy jest tym obdarzony w wiekszym lub mniejszym st. ludzie starozytni kształcili te talenty i mieli na to sposoby...