Parapsychologia [2324]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Женя.

Oczywiście każdy chyba oglądał film pod tytułem "Głosy"

Dla wtajemniczonych.
    EVP (Electronic Voice Phenomena) - określenie dźwięków zarejestrowanych w postaci nagrań, zarówno cyfrowych jak i analogowych, o niezidentyfikowanym źródle i pochodzeniu. Są to mniej lub bardziej zniekształcone głosy ludzkie, wypowiadające pojedyncze słowa lub krótkie frazy. Zdarzały się również przypadki rejestracji dłuższych przekazów.

Jakie jest wasze zdanie na ten temat?
    Według mnie wygląda to tak całkiem dziwnie,
    skoro możemy już złapać kontakt z kimś lub z czymś po za naszym światem to teoria o Bogu upada?

Dam kilka linków

http://www.youtube.com/watch?v=94IK...

http://www.youtube.com/watch?v=rpIh...

http://www.youtube.com/watch?v=GJO3...
  • Anonim

Według mnie to jest ściema. Gdyby to było połączone z jakimś filmem, albo zarejestrowanym pustym pomieszczeniem i te głosy.. to taa. Ale to można zrobić samemu w domu; ) staję przy mikrofonie mówię -"Duchu, czy istniejesz?" A moja kumpela przyduszonym głosem odpowiada-" Uhhaaaa... taakk...poomoocyy..."
    Wszystko.
    Nie jaraj się Żeniuchna; ))
  • Nathanael Bar Tholomai

http://grono.net/parapsychologia/to...

ile jeszcze tematów pozakładacie bez sprawdzenie czy nie ma dokladnie takich samych? =="

A EVP jest prawdziwe... sam kilka razy sprawdzalem, Na zadane pytanie "Czy ktoś tutaj jest?" o godzinie około 2 w nocy w moim pokoju na tym samym nagraniu dostałem odpowiedź " To co jest, to Cię usłyszy."

Odpowiedź raczej bezpośrednia... a że wyszło mi za pierwszym razem, musi to coś oznaczać.

Zamiast od razu być na "nie" radzę złapać mikrofon, odpalić nagrywanie nawet w standardowym rejestratorze dźwieku widnowsa kiedy jest cicho i spróbować coś wyłowić z tych szumów.

Wystarczy mieć podstawowy program do obróbki dźwięku jak np Goldwave.... w nim bez problemu mozemy usuwać szumy, zwiekszać i zmniejszac ilosc tonow niskich, wysokich i srednich... regulowac glosnosc i ciac nagranie na kawalki...

wszystko czego trzeba zeby poprawic jakosc nagrania tak by dokladniej uslyszec glosy
  • Женя.

>Duduś napisał
    > http://grono.net/parapsychologia/to...
    >
    >
    >
    >ile jeszcze tematów pozakładacie bez sprawdzenie czy nie
    >ma dokladnie takich samych? =="
    >
    >
    >A EVP jest prawdziwe... sam kilka razy sprawdzalem, Na
    >zadane pytanie "Czy ktoś tutaj jest?" o godzinie około 2 w
    >nocy w moim pokoju na tym samym nagraniu dostałem
    >odpowiedź " To co jest, to Cię usłyszy."
    >
    >Odpowiedź raczej bezpośrednia... a że wyszło mi za
    >pierwszym razem, musi to coś oznaczać.
    >
    >Zamiast od razu być na "nie" radzę złapać mikrofon,
    >odpalić nagrywanie nawet w standardowym rejestratorze
    >dźwieku widnowsa kiedy jest cicho i spróbować coś
    >wyłowić z tych szumów.
    >
    >Wystarczy mieć podstawowy program do obróbki dźwięku jak
    >np Goldwave.... w nim bez problemu mozemy usuwać szumy,
    >zwiekszać i zmniejszac ilosc tonow niskich, wysokich i
    >srednich... regulowac glosnosc i ciac nagranie na
    >kawalki...
    >
    >wszystko czego trzeba zeby poprawic jakosc nagrania tak by
    >dokladniej uslyszec glosy

Duduś przepraszam...

Wrzuć tutaj jak masz te nagrania jeszcze,
    Bardzo mnie zaciekawiłeś tym. :p

Krótko mówiąc religia upada,
    Powstaje nowa teoria.

Pewnie za 30 lat będziemy mogli normalnie pogadać z Bogiem przez EVP !

• Женя.

A też mnie ciekawi jedno..

Czy EVP jest niebezpieczne? jak pokazano w filmie..

• Anonim

A Wg mnie to prawda. Coraz wiecej faktów mnie do tego przekonuje. Ujmując krótko zawsze zastanawiałam sie co sie dzieje z człowiekiem po smierci ... czy znika tak naprawde i zostawiając na ziemi wszystko tak po prostu znika, psychika ludzka jest bardzo silna .. to nawet nie wyobrazalne i dlatego mysle ze zmarli próbuja sie skontkatowac z naszym swiatem zywych, dają znak że nie zgineli bez pozegnania czy cos podobnego, zalezy od okolicznosci.. chcą nam przekazac cos czego my sami nie jestesmy w stanie sie dowiedziec i domyslec... Zostawiają po sobie ślad, kto wie własnie jak bedzie za kilkanascie lat kiedy technologia jeszcze bardziej pójdzie w góre i jakimi metodami bedziemy mogli z własnej inicjatywy porozumiewac sie z innym swiatem, dotąd nie odkrytym i nie poznanym przez nas. Siła jest w przyszłosci, martwie sie że ja tego nie dożyje, moze skontaktuje sie z innymi własnie w taki sposób. A na tą chwile myśląc chcialabym miec swiadomosc, że po swojej śmierci i tak bede miala konktat z bliskimi. Wydaje sie to dziwne.. ale wierze w to.. naprawdę. i nie ma w tym nic strasznego, ew. przerażający jest fakt że ludzie z umarłych zrobili postac straszną, budzącą obawe itp . Horrory są w porządku, ale bardziej przerażają mnie psychologiczne filmy, bo psychika człowieka własnie zywego budzi we mnie strach. a z tych takich horrorów o duchach własnie najbardziej podoba mi sie "Głosy" . Mam lęk taki własnie, wydawało mi się, bądz nie że takowe własnie slysze.
    pozdrawiam Żenie; *
  • Nathanael Bar Tholomai

obejżyj sobie film MADHOUSE :P

EVP nie jest niebespieczne, tak samo jak wiekszość rzeczy związanych z parapsychologią. A wszystko dlatego, że parapsychologia to stosunkowo od niedawna dziedzina nauki. Wcześniej zajmowała sie tym jedynie grupka opętańców albo naukowców ktorzy jednak nie mieli żadnych przyżądów pomiarowych i do rejestracji czegokolwiek wiec tez tylko wszystko zmyslali.

Zaowocowało to milionami zabobonów, a czy tak na prawde wiadomo o kimś kto faktycznie zginął przez kontakt z duchem? No cóż.. nie.

A filmy zawsze muszą przedstawiać coś "och i ach" bo gdyby nie to kto by je oglądał? :P
  • Anonim

Z tymi filmami się zgaaadzam, no ale EVP muszę sama sprawdzić rzeczywiście bo innym nie uwierzę. Nie uwierzę dopóki nie usłyszę.; )
  • c

Duduś, jak masz te nagrania to wstaw je nam tutaj;]
  • Nathanael Bar Tholomai

już od dawna ich nie ma... wiele formatowań temu je zrobiłem :P
  • c

Aaaaaa spox;]
    To zrób następne;]
  • Nathanael Bar Tholomai

sam sobie zrób. Mikrofonu w domu nie masz? :P
  • c

Nie mam:D
  • Nathanael Bar Tholomai

no to skoro tak ci zalezy na tych nagraniach to leć do sklepu, kup za dychacza mikrofon albo pozycz od kogos dyktafon dobry i idz w jakies nawiedzone miejsce i sprawdz sobie czy cos znajdziesz...
  • Amin

A to duchy same mi do domu nie przyjdą gdy będę nagrywać? O...:(
  • Женя.

>Duduś napisał

>
    >
    >A EVP jest prawdziwe... sam kilka razy sprawdzalem, Na
    >zadane pytanie "Czy ktoś tutaj jest?" o godzinie około 2 w
    >nocy w moim pokoju na tym samym nagraniu dostałem
    >odpowiedź " To co jest, to Cię usłyszy."

Brzmi nie prawdopodobnie,
    Jaka była twoja pierwsza reakcja? :p
  • Nathanael Bar Tholomai

"O, w dupę!!!"
  • Женя.

Moja historia zaczęła się wczoraj o godzinie 22. Dostałem telefon że 3 koleżanki zaczęli wywoływać ducha zmarłej siostry jednej z nich.. Kiedy jednak do nich dotarłem o godzinie 24 one w panice z płaczem mówili że coś się dzieję nie niepokojącego w mieszkaniu. Oczywiście jak to ja, nie uwierzyłem im i chciałem bardziej nastraszyć, po chwili zaproponowałem nagrać evp i sprawdzić czy coś naprawdę jest.
    Po włączeniu nagrania wszyscy usłyszeliśmy kobiecy krzyk, To był szok dla wszystkich, każdemu leciały łzy... Później powiedziałem że mają odwołać to co zrobili. Jednak koleżanki odpowiedziały mi że nie estety ale nie umieją.. Z tego co ja wiem to się ducha przeprasza i mówi się żeby odszedł w spokoju. Powiedziałem im żeby tak zrobili... Sytuacja ucichła o 1-2 Gabi jej chłopak i ja poszliśmy do domu... Kiedy nadeszła godzina 2:30 zadzwoniła do mnie Jedna z koleżanek i strasznie płakała żebym przyszedł do nich bo coś się działo, więc oczywiście bez zastanowienia poszedłem do nich... Kiedy już byłem na miejscu postanowiłem jeszcze raz nagrać EVP i sprawdzić czy nadal coś jest.. Nagraliśmy dosłownie 10 sekund i już było widoczne ze coś jest na ścieżce, kiedy odpaliliśmy wszyscy wpadli w szok, słyszeliśmy szept który mówił jedno imię która miała jedna z naszych koleżanek i która pojechała do domu.. EVP - GABI
    Myślimy że to właśnie była jej siostra, czy to coś znaczy że ona wymówiła jej imię?
    Czy jednak EVP jest nie bezpieczne?

Ja mam złe przeczucie, coś się stanie i to już wkrótce...

Signed,
    Женя.
  • Aneis

az mnie ciary przeszły.juz sobie ide z tego wątku

ale dodam coś jeszcze,zeby nie bylo zupełnie zasmieconego komentarza.czytałam[w"obietnic e parapsychologii,ale rozdzialu nie pamietam]że jesli ludzie słysza jakies głosy to zazwyczaj takie,które sa w stanie zrozumiec.Tz.że na przykład jeśli człiwiek nie zna japonskiego to raczej maloprawdopodobne,żeby własnie w tym jezyku cos usłyszał.

zastanawiam sie tylko czy mozna przeniesc to na nie tyle jęsyk ile Sens wypowiadanych slow,to do kogo sa skierowane

jak sadzicie
  • Til Arethe

Nie zarzucam nikomu kłamu ale z tym nagrywaniem jest tak, że prawie zawsze się coś nagra...bo zawsze coś trzaśnie, pierdnie itd. My kiedyś mieliśmy ducha mówiącego po niemiecku po czym okazało się, że to... lodówka sąsiadów. Radzę przesłuchiwać po paru dniach od nagrania i najlepiej w środku dnia. Siła autosugestii jest jednak ogromna.
| |

Parapsychologia - zjawy, duchy, wiara, mistycyzm ,cuda, spirytyzm, miejsca straszne, wrózenie, sny,...

Fotki