Parapsychologia [2324]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • hipek

... grzebiąc w internecie natknąłem sie na taki filmik do którego link zamieszczam tutaj---> http://wp.tv/i,Zjawa-uchwycona-,mid... <---mówiąc szczerze nie wiem czy to prawda czy jakies przedstawienie bo jak wiadomo wyobraźnia i pomysłowość ludzka nie zna granic ....przeanalizujcie sprawe i oceńcie sami
  • MЯó

Wp to kupa kupy tak więc...
  • BmBn

Moim zdaniem fake ale całkiem pomysłowy; )
    Fajny motyw wykorzystany, podobało mi się też "zachowanie" Teresy.
  • Nathanael Bar Tholomai

fake i to stary jak diabli... hiszpanie porobili pelno podobnych filmikow... najpopularniejszy jest taki ze niby upadly aniol w krzakach
  • BmBn

Moim zdaniem ten Upadły był lepiej zrobiony chociaż ta historia jest bardziej "prawdopodobna".

http://www.youtube.com/watch?v=yn0D...

A co z tym filmikiem? Wiecie coś na ten temat? Wpadłem na niego już dawno i moim zdaniem też fake tyle że jakoś tak nie jestem do końca przekonany; )

I oczywiście mój faworyt; ) najlepszy jaki do tej pory widziałem. Moim zdaniem na tak słabej jakości trudno byłoby coś przerobić (ale nie zajmuję się tym więc mogę się mylić; p) a i reakcja ludzi wydaje mi się realistyczna. Co myślicie?

http://www.youtube.com/watch?v=y0x0...
  • hipek

w tym drugim filmie ale ruscy sie musieli poschizowac jak zobaczyli to "coś" na scenie....

a wracając do tematu autostopowiczki znalazłem takie cuś w googlach, na jakiejś paranormalnej stronce:

"Autostopowicze widmo... (Są to duchy, które wykorzystują ogromną ilość energii, dzięki czemu stają się widzialne, ale nigdy nie zdają sobie sprawy z tego, że nie żyją. Najczęściej autostopowicze widmo to ofiary wypadków komunikacyjnych. Nazywamy ich autostopowiczami, gdyż te duchy, czyli ofiary wypadków komunikacyjnych, tak jak zwykli autostopowicze, próbują dostać się do domu austostopem. Gdy kierowca usiłuje porozmawiać z nieznajomą osobą, ta sprawia wrażenie nienaturalnej, małorozmownej, a gdy ten pyta, gdzie mieszka, autostopowicz podaje miejsce zamieszkania. Ale gdy dojeżdża na miejsce, zwykle potem widmo znika. Zdarza się, iż autostopowicze widma ratują życie kierowcom, gdyż może przekazać, np. że niedaleko jest miejsce ciągłych wypadków...
    Duchy wykorzystują znaczną część energii, wysysając przynajmniej 1/12 energii z kamery, przez co powodują lekkie zakłócenia. Gdy kamera nakręciła ducha bez żadnych zakłóceń to znaczy, że to nieprawdziwe. A że były zakłócenia, to mamy prawo twierdzić, że to był prawdopodobnie duch."
  • Lord Lo'koo

Pasuje do filmiku idealnie :D czyli pisane było na podstawie filmiku, który niekoniecznie jest prawdziwy.
    Zastosowany został taki trick psychologiczny :D Podaje się szczegółowe informacje wraz z liczbami. Efekt: Ludzie dają wiarę. Skutek: Dużo podjaranych osobników zabijających czas szukając sensacji.

Hmm ale czy to złe że trochę ludzi zajmuje się takimi rzeczami? Nieee :D Jako śmiertelnicy lubimy adrenalinke pod namiotami albo gdzieś. Więc sobie urozmaicamy rzeczywistość. Ważne jest tylko by więcej było w Twoim życiu racjonalnych przeżyć nić opowiastek, i żeby nie zatrzeć granicy między nimi
  • dede dede

Z TERESĄ FAJNY FILMIK ALE OCZYWISTE ŻE TO ŚCIEMA.JAK SAMA NAKRĘCE TO UWIERZE :):):)
| |

Parapsychologia - zjawy, duchy, wiara, mistycyzm ,cuda, spirytyzm, miejsca straszne, wrózenie, sny,...

Fotki