Parapsychologia [2324]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • ピョトル

Chciałbym się w krótce wybrać do nawiedzonego domu na ulicy tulipanowej. Zainteresowało mnie teraz, jakie tam są aktywności paranormalne?

Żeby nie było że taki wątek byl:
    Szukałem na pierwszych 4 stronach, ale nie mogłem znaleśc. Potem zwalił mi sie komputer i już nie chciałem dalej jechać. :P
  • Nathanael Bar Tholomai

Już się tak nie tłumacz leniu patentowany bo wystarczyło wpisać w "szukaj" i znalazłoby ci na poczekaniu.

Kiedy my tam się wybraliśmy, na poczekaniu wyładowały nam się baterie w ponad połowie sprzętu (w tym w telefonach). Jeden znajomy miał dziwne niepokojące odczucia i w zasadzie chyba tyle... ze względu na awarię sprzętu nic nam nie udało się uchwycić.
  • eee tam

Trzeba było naładować baterie przed wyprawą :P coś koloryzujesz chyba...
  • ピョトル

Mimo wszystko i tak wezme aparat i telefon. Jeszcze latarka jakby w piwnicy było ciemno. ^^ Jeżeli padnie któryś ze sprzętów to mam nadzieje że tylko telefon albo aparat. xD
  • ピョトル

Hmmm.... Dom cały zabity dechami, oprócz wejścia.

Podobno w piwnicy się jeden koleś powiesił, ale jakoś w to wątpie, skoro piwnica ma ok. 1.70cm.
    Zdjęcia są tylko z zewnątrz, bo w środku zrobiłem tylko jedno, i ja na nim jestem i nie pokaże.; p
    Wszystko działało sprawnie, chociaż jak kolega był ostatnio to podobno miał problemy z aparatem i latarką.

PS. Mgła na zdjęciach to nie jest dym. nic nie było, i nic nie było czuć... Mam jeszcze kilka fotek ale max 7 moge dodać.; p

• Nathanael Bar Tholomai

ta mgła na pierwszych dwóch zdjęciach to para wodna. Bo o ile dobrze się domyślam zdjęcia były robione w przeciągu ostatniego tygodnia. Kiedy jest bardzo chłodno tak jak teraz, para wodna nie unosi się tak szybko do góry żeby formować chmury ze względu na proste zjawisko: zimne powietrze zawsze opada.

Więc przy gruncie jest więcej pary, a z flaszem z aparatu staje się widoczna. A na pozostałych nie widzę nic ciekawego niestety. :(
  • ピョトル

dopiero mi sie przypomniało, że miałem je tu wkleić.. xd

http://img81.imageshack.us/img81/60...

zdjęcie tego samego dnia co tamte, tylko sie nie zmieściło żeby dodać. xd

Chodzi o to po lewej. Mgła wychodzi zawsze przy obiektywie, a to jest z boku. No i jeszcze jest bardziej niebieskie od reszty mgieł.
  • Eurt

Gdzie to jest? Byłem właśnie na Tulipanowej i Różanej. Przeszedłem w to i spowrotem i nic nie znalazłem podejrzanego/opuszczonego.
  • ピョトル

Jeżeli idziesz od skrzyżowania Bronisława Czecha i Michała Kajki to idziesz ul. Kajki, potem skręcasz w lewo w Krawiecką. Idziesz prosto aż wejdziesz do lasu. To jest w tym lesie. Powinieneś zauważyć.
  • Eurt

Póki co nie mam ochoty tam wracać, bo niezbyt miłe towarzystwo nakłoniło mnie, by jak najszybciej wsiąść do pierwszego lepszego (nawet jadącego w złą stronę) autobusu :P

...
    Czyli to była zła Tulipanowa (na Ząbkach). Teraz trafię na tą dobrą; >
  • Adriana Włostowska

Mieszkam na Tulipanowej i nie znam nawiedzonego domu;]
    Może napiszczie chociaż numer domu;)
  • Eurt

Opuszczony dom w lesie. Jeśli nie mieszkasz na Ząbkach, to pewnie Twoją ulicę nawiedzałem wcześniej :P
  • Cześć , Tęcza jestem

Ja Wam polecam strone http://www.forgotten.pl tam znajdziecie link opuszczonych miejsc i opis domu na Tulipanowej.
  • Anonim

Tulipanowa 12
  • Kinga.

Byłam tam. Nie jest jakoś przerażająco,ale lekkiego stracha miałam. A do piwnicy nie zeszłam,mimo że byli ze mną koledzy.
  • ピョトル

Podczas mojej drugiej wizyty też do piwnicy nie zszedłem. Pewnie dlatego że to tam sie RZEKOMO powiesili (chociaż i tak to byłoby trudne), i nieco sie bałem. :P
  • Wiedźma

wbije tam niedlugo i porobie zdjecia. jak cos ciekawego mnie tam spotkam to opisze :)
    cos mi sie nie chce wierzyc ze tam cos moze byc
  • Śośenka

Powiesić się można i klamce. Jeżeli komuś zależy.
  • dede dede

koleś zbankrutował powiesił żone i dzieci na końcu siebie