-
wiem że Nie wiem
Witam kupiłem tą tabliczkę i zastanawiam się czy użyć są ostrzeżenie o niej że to ma wciągnąć w pułapkę itp czy ktoś wie o niej lub ją używał ?? proszę o szybką odp -
Skoro kupiłeś to użyj... przecież i tak to zrobisz.
Ale poproszę o sprawozdanie. x3
-
The Astral Walker
Witam.
Na twoim miejscu nie babrał bym się spirytyzmem , bo nie mając o tym żadnej wiedzy możesz narobić sobie więcej szkód niż myślisz. Rytuały spirytystyczne polegają na otwarciu się medium na odrębne wymiary, rzeczywistości, przez co ciało osoby wywołującej byty z owych wymiarów staje się swoistym łącznikiem pomiędzy nimi. Jest jak narzędzie. Dotyczy się to nie tylko ludzi którzy dają duszom swoje ciało przez ktore mogą one porozumiewać się z osobami trzecimi, ale i tych którzy, tak jak Ty, chcą je wywołać aby z nimi porozmawiać. Jest to jednak napewno mniej ryzykowne niż ten, nazwijmy to, Mediumizm Właściwy.
Sęk w tym że nie zawsze wywołasz osobę jaką chcesz. A jeśli nie zamierzasz wywoływac konkretnej, zmarłej oczywiście, osoby tylko przypadkową istotę, ot tak żeby zobaczyć czy się uda czy też dla zwykłej zabawy to jest to de facto jeszcze bardziej niebezpieczne. Już wyjaśniam na czym polega niebezpieczeństwo.
Jak mówiłem , rytuały spirytystyczne to otwarcie się na inne wymiary. Robiąc to stwarzasz możliwość bytom z tych rzeczywistości na kontakt z tobą, z twoim wymiarem. Jesteś więc otwarty na istoty zarówno te dobre, pozytywne, jak i te negatywne, złe. W pierwszym wypadku rytuał przebiegnie pomyślnie i będzie to miła przygoda. Jednak w drugim wypadku istota ta może nawiedzać osobę wywołującą ją, może też nawiedzać miejsce. Możliwe jest również, choć mało prawdopodobne że u osoby wywołującej narodzi się Podwójna osobowość, czyli, po prostu, dwie osobowości w jednym ciele. Nie jest to jednak opętanie.
Jeśli rzeczywiście chcesz spróbować to przed całym rytuałem polecam modlitwę. Jeśli zaś nie jesteś osobą wierzącą wystarczy że uświadomisz sobie , wmówisz sobie że nic Ci się nie stanie, cały "obrzęd" przebiegnie spokojnie, bez żadnych nieprzyjemności. Z takim nastawieniem, wykorzystując potęgę podświadomości cały zabieg przebiegnie po Twojej myśli.
Mam nadzieję że pomogłem. W razie jakichkolwiek pytań, proszę śmiało pisać : )
Pozdrawiam. -
To teraz tak może bez zbędnego moralizatorstwa, które jest plagą tego grona. Użyj i zdaj sprawozdanie.
O krzywdzie spowodowanej przez duchy słyszałem jedynie z horrorów i opowieści niepewnej treści.
Sam doświadczyłem wielu nawiedzeń, odwiedziłem wiele takich miejsc, brałem udział w opentaniach i egzorcyzmach i szczerze mówiąc nigdy nikomu nic się nie stało.
A to opcje o rozdwojeniu jaźni słyszę pierwszy raz. -
-
wiem że Nie wiem
Co do tej tabliczki my się nie udało chyba nic przywołać po za tym używałem jej na cmentarzu albo źle albo po prostu się nie udało wiadomo bardziej polecam używać tradycyjnych sposobów są skuteczniejsze ale to nie że widzisz ducha itp tylko jest potrzebna do tego wahadełko itp . -
Widać, że tabliczka uszkodziła ci zdolności motoryczne odpowiedzialne za korzystanie z klawiatury na równi ze zdolnością normalnego formułowania zdań... ale jestem dobry i wybaczam.
Wytłumacz mi tylko po cholerę robiłeś to na cmentarzu i co wahadełko ma do tabliczki Ouija? Bo sensu nie widzę. -
eee tam
Ja w ogóle nie widzę sensu w korzystaniu z takich przedmiotów. Może z 10 lat temu w formie zabawy to by przeszło ale teraz jesteś już chyba za stary. Nie zagracaj sobie chałupy i wyrzuć ten bubel. Albo lepiej sprzedaj jakimś dzieciom to może coś zarobisz. To byłby z tego jedyny pożytek. -
wiem że Nie wiem
czy za stary to nie wiem ale ok co do wahadełka.
Gdy posiadasz wahadełko możesz do kupić tablice taką okrągło ale nazwy nie pamiętam. Działa na podobnej zasadzie co tablica ouija nawet gdy nie wywołasz ducha to i tak masz jakieś wyrazy zdania itp . -
Gadżety domena każdego hobbysty.
Każdą z tych tabliczek możecie sobie sami zrobić. Kasy oszczędzicie na pierdoły. Wahadełko najlepsze też lepiej zrobić samemu niż kupować bryłkę metalu przypominająca fikuśny korek analny, bo na pewno wtedy będzie mieć wyjątkowe właściwości. (jeśli kształt odlanej bryłki metalu ma wpływ na rejestrację zjawisk paranormalnych to ja nie chce wiedzieć ile razy szatan przewija się przez nasze komputery samochody, i miliard innych zabawek) -
wiem że Nie wiem
tak dla ciebie wahadełko to kawałek metalu dla mnie ozdoba po zatym wahadełek nie robi się z metali a minerałów co do mojego wahadełka ręcznie robione -
eee tam
-