Parapsychologia [2324]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • D.j Rutko

szukam ludzi którzy sie tym interesuja i potrafia rozwijac sie w tym kierunku jesli jest ktoś kto sie na tym zna to prosze pisac bo mam kilka pytan
  • STAMiNA™

http://grono.net/parapsychologia/to...

O to Ci chodzi?
  • D.j Rutko

w sumie tam nikogo nie ma i raczej nic ciekawego nie napisali, ale dzięki i sorki za spama
  • M@trix

Bo tak ciężko wyszukać w google?...

http://chomikuj.pl/Homik89/Czakry/e...
  • Feniks

W necie informacje na ten temat są niepełne, choć jak ktoś koniecznie chce to może od tego zacząć. Zresztą chyba nie zaszkodzi podyskutować skoro już ktoś powołał do istnienia do grono.
    D.j Rutko, napisz jakie masz te pytania -może znajdzie się ktoś kto będzie wiedział coś na ten temat -a w najgorszym razie może skłonisz kogoś do refleksji i poszukiwań :P
  • D.j Rutko

>M@trix napisał
    >Bo tak ciężko wyszukać w google?...
    >
    > http://chomikuj.pl/Homik89/Czakry/e...
    >

w googlu wyskoczy mi z tysiac stron i na kazdej co innego bedzie. Ja wole zapytac kogos kto juz wie o co w tym chodzi, a poza tym jest przyslowie .. kto pyta nie bladzi
  • D.j Rutko

>D.j Rutko, napisz jakie masz te pytania -może znajdzie się
    >ktoś kto będzie wiedział coś na ten temat -a w
    >najgorszym razie może skłonisz kogoś do refleksji i
    >poszukiwań :P

narazie chodzi mi o podstawy bo mniej wiecej wiem co to jest i ze kazdy to ma tylko malo osob dazy do rozwijania ich. zadam kilka pytan moze ktos cosik wie
    1 czy czakry trzeba rozwijac w kolejnosci od podstawy do korony
    2 czy w jednym etapie mozna tylko jedna czy mozna kilka na raz rozwijac
    3 jesli jedna to skad bede wiedzial ze moge zaczac kolejna
    4 oczyszczenie i uziemienie. jak to sie je i takze kiedy wiemy kiedy osiagnelismy to
  • Feniks

1. Myślę, że ważniejsze od tego jest to aby rozwijały się harmonijnie, żeby nie było pomiędzy nimi dużych dysproporcji na zasadzie -jedna wypasiona, reszta szwankująca -bo wtedy człowiek może zaburzyć sobie osobowość albo uszkodzić fizyczne zdrowie. Ja bym zaczęła rozwój od tej która najbardziej niedomaga. Potem możesz trzymać się kolejności od podstawy w górę, ale nie musi być tak, że zaniedbujesz wszystkie wyższe czakry dopóki perfekcyjnie nie podrasujesz pierwszej, gdy nastąpi istotny postęp to możesz przejść dalej. Gdy przejdziesz przez wszystkie znowu wrócić do początku i podrasować wszystkie na nieco wyższym niż uprzednio poziomie. Rozwój duchowy przebiega nie po prostej a po spirali -dlatego często wraca się do punktu wyjścia, ale z większą wiedzą i patrząc z innej wyższej perspektywy. Często jest tak, że trzeba wracać do tego o czym człowiek myślał, że ma to już dawno za sobą.
    2. Możesz rozwijać kilka naraz -najlepiej jednak skupić się w pierwszej kolejności na tym by współgrały ze sobą, zadbać o odpowiedni balans i przepływ energii między nimi a dopiero później zabrać się za powiększanie czakry, jej możliwości czy ilości energii w niej zawartej.
    3. Można to rozpoznać albo energetycznie albo psychologicznie. W pierwszym przypadku bywa tak, że czujesz lub widzisz, że energia przemieszcza Ci się wyżej, bo nie jest już blokowana przez takie czy inne mankamenty niższej czakry. W drugim przypadku -kiedy odczujesz zmianę swojej osobowości w tym obszarze za który odpowiadała dana czakra. Im bardziej trwała to zmiana tym lepiej.
    4. Temat rzeka. Uziemiać się możesz łącząc się energetycznie z Ziemią. Tworzysz coś w rodzaju kanału lub kanałów tak aby sięgały jak najgłębiej. Będziesz wiedział, że to nastąpiło kiedy poczujesz, że jakąś częścią siebie która jest poza Twoim ciałem fizycznym tak jakby wrosłeś w Ziemię i połączyłeś się z nią -najlepiej żeby nie było to tylko mgliste wrażenie lecz coś bardziej namacalnego w odczuciu. Nie chodzi tylko o Ziemię w sensie planety czy gleby, ale też o ziemski wymiar istnienia, to co jest związane z materialnym poczuciem stabilności. Trudno to zwięźle i zrozumiale opisać. Na oczyszczanie jest mnóstwo sposobów.. Możesz np. spuścić syf do Ziemi którymś z kanałów które stworzyłeś, albo zdjąć go eteryczną ręką i również wysłać do Ziemi -o innych patentach wspomniałam trochę na gronie "magia", w temacie "oczyszczanie" -ale to też zdecydowanie nie wszystko. Oczyszczenie bywa różnie odczuwane -może to być np. uczucie świeżości, lekkości i odprężenia w ciele i umyśle.
  • D.j Rutko

dziekuje za odpowiedzi. jak cos bede mial to zapytam;)