Parapsychologia [2324]

Zapisz się
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Cruxis

"Mój Boże! Wygląda jakbyśmy wkraczali w białą wodę... jesteśmy kompletnie zgubieni... Nie lećcie za nami... oni wyglądają, jak gdyby przybyli z innego świata..."
    Po tej wiadomości nie udało się przywrócić łacznosci z eskadrą.

Ten komunikat duzo mowi. Mowi o tym co spotkali w tym rejonie.
    UFO czy scisle tajny eksperyment wojskowy?
  • ..:: Lush ::..

>Lacroix napisał
    >"Mój Boże! Wygląda jakbyśmy wkraczali w białą wodę...
    >jesteśmy kompletnie zgubieni... Nie lećcie za nami... oni
    >wyglądają, jak gdyby przybyli z innego świata..."

Termin "biała woda" albo "mgła" bardzo często się pojawia w opisach zdarzeń z Trójkąta Bermudzkiego.

>Po tej wiadomości nie udało się przywrócić łacznosci z
    >eskadrą.

Nie udało, bo...

>
    >Ten komunikat duzo mowi. Mowi o tym co spotkali w tym
    >rejonie.
    >UFO czy scisle tajny eksperyment wojskowy?

A jak sądzisz? :)

• Cruxis

Nie udalo sie bo eskadra przepadla. TAk samo jak samolot ktory wyruszyl na poszukiwania.
    Sadze ze UFO.

>Lacroix napisał
    >Nie udalo sie bo eskadra przepadla. TAk samo jak samolot
    >ktory wyruszyl na poszukiwania.
    >Sadze ze UFO.

Ciekawe, co by było, gdyby dokładnie zbadać dno atlantyku w tamtym rejonie. Zwłaszcza w okolicach Bimini-Road i ok 500 km na pd od wysp bermuda.

• Anonim

a co spodziewałbyś się zobaczyć/odnaleźć etc?
  • Gajowy Marucha

>Ayreon napisał
    >a co spodziewałbyś się zobaczyć/odnaleźć etc?

Zależy, jakiej teorii jest zwolennikiem :)
    Jedna z teorii naukowych mówi o złożach gazu pod dnem morskim, którym czasem wyrwie się "bąk" rozrzedzający wodę i powodujący utratę pływalności statku znajdującego się blisko złoża. Ma też wyjaśniać białą mgłę. Tyle że nie wyjaśnia wariowania przyrządów pokładowych samolotów, jak również - w jednym przypadku - wciągania pod wodę tylko statku holowanego przez inny statek.

>białą mgłę. Tyle że nie wyjaśnia wariowania
    >przyrządów pokładowych samolotów, jak również - w
    >jednym przypadku - wciągania pod wodę tylko statku
    >holowanego przez inny statek.

Oczywiście, że nie wyjaśnia i wyjaśnić nie może. Podobnie jak i innych anomalii.

Są różne teorie. Począwszy od tych stricte naukowych o podłożu geologicznym poprzez 'zagubione' kryształy Atlantów aż do bazy Annuaki kilkaset km na PD od wysp Bermuda.

Ciekawe, co by było, gdyby zebrać dane z satelit badających niekoniecznie widzialne spektrum...; )

• STAMiNA™

W młodości bardzo się tym jarałem. Jedna z ciekawszych zagadek współczesnego świata :>
  • Mal inka

A nie lepiej zorganizować wycieczkę i zobaczyć jak tam jest?;)
    Bo jak by coś takiego było to ja sie zgłaszam;)
  • Claudie

Z tego co czytałam to chodzi o jakąś reakcje chemiczną. W Trójkącie są złoża jakiegoś pierwiastka, który wchodzi w reakcje z czymś i wytwarza się ta czasoprzestrzeń. To strasznie ciekawa sprawa. Zainteresowało mnie to po obejrzeniu trzech części filmu "Trójkąt"
| |

Parapsychologia - zjawy, duchy, wiara, mistycyzm ,cuda, spirytyzm, miejsca straszne, wrózenie, sny,...

Fotki