-
TurpiS
Siewka,
chciałbym wystawić się na chłostę gronowiczom i zaprezentować dwa kawałki w wersji 80% mixów do oceny.
Kawałeczki znajdują się na: http://www.myspace.com/phobh
zowią się "Czyn gest" i "rzeka"
Czekam na sugestię muzyczne i mixerskie gdyż sprawa nagrania jest jeszcze otwarta -
~k^
jeszcze???? to metallica nawet szybciej nagrywała płytę :P
jak dla mnie to trochę basu za mało :) -
Anonim
kompletnie nie selektywne brzmienie... perkusja brzmi jakby była z kartonu, mało basu, wszystkiego mało... poprostu brak głębi :/ -
Anonim
blachy dosc kiepawo brzmia... i faktycznie za malo basu, ale z drugiej strony ciezko o konstruktywna opinie na podstawie empetrojki z majspejsa, bo to format plaski i chujowy ze az zal dupe sciska... no i okladka troche dziwna, ale w sumie nie o tym bylo pytanie; ) -
-
Anonim
-
Anonim
w sumie....wcześniejsza twórczość bardziej mi pasowała....jarałem sie powiem nawet.te dwa nowe numery jakoś nie przemawiają.niby na kurwie konkretnej ale czegoś brakuje. -
Anonim
-
TurpiS
-
~k^
-
Anonim
no o chłostę było proszone to sie szczerze wypowiadam. band znam długi czas, demo dorwałem od znajomego na płycie, na dwóch koncertach byłem więc nie z pierwszej łapanki sie tu na temat wkręciłem :D -
~k^
no prawda, ale ktoś słusznie zauważył, że do testu dostalimy empeczy z majspejsa miast CD i popołudnia do posiedzenia w domu i posłuchania, czy to siedzi, czy biedzi... -
Anonim
-
Anonim
Nieczytelne trochę, ale to przez brzmienie wydaje mnie sie, nie przez wykonawstwo, czyli kwestia ogarnięcia miksu. W "Rzece", tą harmonie na początku fajnie by było wyciągnąć na pierwszy plan, sekcje, bas zwłaszcza schować. Ale coś w tym zamulonym brzmieniu jest z drugiej strony ciekawego. Zwłaszcza jako kontekst dla np. tego flażoleto-brzmiącego czegoś przed pierwszym zwolnieniem w "Czyń gest" i podobnych klimatycznych zjawisk (fortepian bardzo fajnie się wkomponował). Wokal bardzo git, brzmieniowo, aranżacyjnie. Ale na "Ja" był ten wokal, może "lżejszy", ale bardziej taki 'kurwa mać'. Chodzi mi o te cedzone przez zęby fragmenty. No i tytuły i nazwy macie bardzo ciekawe. Osobiście przy takiej ciężaru brzmieniowego i rytmicznego chętnie bym usłyszał dla równowagi odrobinkę górnolotnej harmonii tu i ówdzie. Jak w "SuM" Meshuggah, dajmy na to. Całe to mięcho przyprawić. -
TurpiS
Namęczyłeś się pisząc trochę :) Dzięki.
Co do brzmienia, płytka trafiła właśnie do ponownych miksów, więc zebraliśmy wszelakie uwagi i będziemy modzić. Jak zrobimy, to się pochwalimy.
Pozdro i dzięki za komenty
- Przeglądaj grona w kategorii Kluby i Dyskoteki
- Przeglądaj grona w okolicy Warszawa - Śródmieście
- Załóż własne grono tematyczne