Park/hardzone [649]

Zapisz się
  • 1
  • 2
Dodaj kartkę Dodaj bana
Powód wlepienia kartki
Wybierz wątek docelowy z listy lub wpisz jego ID
  • Anonim

Kontynuując wątek koncertowy: kto się stawia w Proximie?; )
    Ja budu.
  • (: PAJOJ :)

Ja prawdopodobnie :)
  • Anonim

probably ja toże :D
  • ~k^

muuunspiel :P
  • Wujek Voynar Renifer Rudolf

A bilety jeszcze są, bo głośno myślę o tym koncercie :)
  • Anonim

oczywiście, że są. muszą być. a przynajmniej mam wielką nadzieję; )
  • Anonim

podbijam.
    to już ten czwartek :]
  • Anonim

ano ten :D
  • Anonim

podaję za wp.pl

Ogólnopolski Komitet Obrony Przed Sektami protestuje przeciwko środowemu koncertowi satanistycznej grupy Moonspell. Zespół ma zagrać w Warszawie w studenckim klubie Proxima. Prezes komitetu Ryszard Nowak złożył w tej sprawie pismo do prezydent stolicy.

Ryszard Nowak domaga się od Hanny Gronkiewicz-Waltz wpłynięcia na organizatorów i odwołanie koncertu. "Moonspell to jest stuprocentowy zespół satanistyczny, który propaguje satanizm - zwraca uwagę Nowak. Prezes komitetu zwalczającego sekty podkreśla ponadto, że członkowie tej grupy mówią o sobie, iż są kapłanami satanistycznymi i w trakcie koncertów wyśpiewują swoje satanistyczne pieśni.

Według Nowaka zespół jest wyjątkowo niebezpieczny. Na dowód tego cytuje on słowa, które publicznie wygłaszał Ares, basista grupy. "Nie wypieramy się tego, jesteśmy satanistami. Satanizm to dla nas nie tylko teksty, muzyka, to jest nasz styl życia i sposób myślenia" - to jedna z wypowiedzi członka zespołu Moonspell, którą zacytował Nowak.

Ogólnopolski Komitet Obrony Przed Sektami w ubiegłym roku doprowadził do odwołania kilku koncertów satanistycznych. Z danych, które zbiera komitet wynika, że właśnie w trakcie i po takich koncertach najwięcej ludzi zaczyna interesować się satanizmem. W większości są to bardzo młodzi ludzie - od 12 do 15 lat.

Hanna Gronkiewicz-Waltz pytana, czy zajmie się sprawą zgłoszoną przez Ogólnopolski Komitet Obrony Przed Sektami powiedziała, że nic nie wie o satanistycznym koncercie. Pani prezydent zapewniła jednak, że jeśli tylko pismo od Nowaka do niej wpłynie, zajmie się tym problemem.

<szatan>
  • Anonim

\m/
    Nowak, weś Ty i spłoń ku chwale przedwiecznych.
  • Anonim

hehehehehehe dobre
    nie wiedziałem że tam będą satany \m/
    hę? to nie wyrwę tam panienki na znajomość całej dyskografii Dody czy Mandaryny? :(
    echhh to i na czarno trzeba się ubrać łolaboga
    :p
  • Anonim

http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...

"Prof. Katarzyna Chałasińska-Macukow stwierdziła, że jak otrzyma pismo ode mnie, to pewnie odwoła tę imprezę - powiedziała nam Hanna Gronkiewicz-Waltz"

no masakra. a wierzyłam w rezolutność pani prezydent.
  • FenkJu wery HELL

>cирkka napisała:
    > http://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,...
    >
    >"Prof. Katarzyna Chałasińska-Macukow stwierdziła, że jak
    >otrzyma pismo ode mnie, to pewnie odwoła tę imprezę -
    >powiedziała nam Hanna Gronkiewicz-Waltz"
    >
    >no masakra. a wierzyłam w rezolutność pani prezydent.

nie stras nie stras...
    dalej czytamy...

"Wczoraj wieczorem doszło do spotkania pani rektor z Fundacją na rzecz Studentów i Absolwentów Uniwersytetu Warszawskiego "Universitatis Varsoviensis", która zawiaduje klubem Proxima. Przedstawiciele fundacji nie znaleźli jednak powodów do odwołania imprezy - Płyty Moonspell są w ogólnodostępnej sprzedaży, muzyka tej grupy nie jest w Polsce zakazana, co więcej zespół został uznany za najlepszą grupę rockową w rodzimej Portugalii, kraju przecież chrześcijańskim - mówi Paweł Wierzbicki z fundacji."

studenci chyba mundrzejsi są od Pani Rektor :)
  • Anonim

mundrzejsi może i tak, ale mają niestety mniejszą władzę niż pani prezydent.

no cóż. złóżmy dziś wieczorem w ofierze kurczaka i pomódlmy się za koncert przy świecach i szatańskiej muzyce, może to coś pomoże; )
  • FenkJu wery HELL

> mundrzejsi może i tak, ale mają niestety mniejszą władzę niż pani prezydent.
    >
    > no cóż. złóżmy dziś wieczorem w ofierze kurczaka i pomódlmy się za koncert przy świecach i szatańskiej muzyce, może to coś pomoże; )

NEMA (odwrócone... :) heheh
  • Rzeźnik

chory kraj...

satanizmu nie popieram, zresztą katolicyzmu też nie, ale każdy ma prawo do słuchania na żywo tego, co mu się podoba, o ile nie narusza to paragrafów - a satanizm chyba jeszcze nie widnieje w kk, w przeciwieństwie do faszyzmu i rasizmu
  • Anonim

no np. Wierzejski chce wprowadzić zapis nt. satanizmu do kk właśnie; )

wszystko byłoby ok gdyby nie to, że Moonspell z satanizmem nie ma raczej zbyt wiele wspólnego.
  • Anonim

http://muzyka.interia.pl/wiadomosci... tu też już jest info. Mocherki nie próżnują... Tylko czemu nie zamkną kościołów, przecież właśnie kościół od wieków lansuje Szatana i tematy z tym wszystkim związane :]
  • Anonim

TV Trwą na straży moralności \m/
    http://www.smog.pl/wideo/9364/tv_tr...

• Anonim

>'Zathoth napisał
    >TV Trwą na straży moralności \m/
    > http://www.smog.pl/wideo/9364/tv_tr...
    >
    >

Patologia.
  • 1
  • 2
| |

Jeśli lubisz włóczyć się w to samo miejsce co tydzień, żłopać zasilane niefiltrowaną wiś...

Fotki

Miejsca grona (3)