-
Anonim
polecam pozycje "Zwierzenia Pielgrzyma" Juana Ariasa. Wyczerpujący wywiad i na pewno odpowie wam nie tylko na to pytanie; ). Btw. Coelho jest katolikiem, i zdecydowanie nie ma żadnego "konfliktu" między nim a kościołem :D -
Łuki Łuki
że tak odgrzebię; )
"-Jakiego jesteś wyznania?
- Jestem katolikiem. Jednak uważam, że w każdej religii szczera wiara prowadzi do tego samego Boga. Nie przerzucam na moją religię odpowiedzialności za swoje poszukiwania duchowe."
żródło - paulocoelho.com; ) -
Mery.
jest chrześcijaninem(katolikiem). Bardzo kocha Matkę Boską, która jest dla niego wzorem. wielokrotnie był w Częstochowie, co to podkreśla. W swoim domu ma wiele figurek, obrazków z MB, a na szyi zawsze nosi swój medalik z MB. jest bardzo pobożny, wbrew pozorom. szanuje inne religie. w swoich książkach opisuje swoją wizję wszechświata i daje dużo do myślenia.
To WSPANIAŁY człowiek -
Ann
Hm... jak to się stało, iż dopiero teraz przeczytałam ten wątek nie wiem, jednak wasze przemyślenia hannah i Lukaszek sprawiły że zaczęłam się zastanawiać nad wątkami chwilowo zawieszonymi w próżni mojego życia... Miłość jest wszędzie wystarczy tylko chcieć ją zobaczyć :), co do tego czy coś dzieje się przypadkiem czy też nie skomentuje to cytatem Abrahama Maslowa "myśli są przyczynami, a warunki skutkami". Idąc tym tropem sami tworzymy, budujemy, kreujemy, i niszczymy to co nas spotyka jest tym co zasialiśmy, możemy zebrać samo dobre ziarno odpowiednio je pielęgnując i pozytywnie patrzeć w przyszłość. Jednak nie wszyscy muszą się z moimi przemyśleniami zgadzać jestem tylko człowiekiem często się mylę.... -
-
Agrawa^^
Coehlo wierzy w to że dzięki swojej wiedzy zapisanych w książkach otworzy nam oczy na świat i na całe nasze życie. zdecydowanie mu się to udaje. -
Tadek
Ej, czy ja dobrze pamiętam, że Coehlo jak był młodszy, to mu mama powiedziała, że jak jest artystą to pewnie i gejem?
No i Ceohlo, ambitnie, żeby to sprawdzić dał się bzyknąć. No wiecie. Wziął w kakako. Od faceta. To by chyba znaczyło, ze jest empirystą, nie?
-
Olga
o typie, skad Ty snujesz takie świetne historie? bajkopisarzem byś był genialnym -
Tadek
Może jestem?
Notabene, ta historia nie byłaby tak dobra, gdyby nie była autentyczna. Poczytaj wywiady ze swoim idolem. -
Tadek
No dobra, oboje wiemy, że sama byś tego nie znalazła.
http://paulocoelho.pl/coelho/artyku...
W prezencie na Wielkanoc. -
Mery.
-
z głową w chmurach™
która go 'napedza' pewnie.
ooooch, jego filozofia zycia jest wspaaaniaaała. -
Mery.
-
Tadek
Ja też. Powiem mu, że wygląda mi na Łososia Norweskiego (przyznajcie, coś w tym jest). Nie mogę się doczekać jak to sprawdzi.
Bzyknie łososia?
-
Mery.
-
Domyśl sie
Uwielbiam jego powiesci, bo on jest w nich.. oddaje swoją cześć do kazdego zdania, wyrazu.. Ma swoja filozofie.. swoj nie powtarzalny indywidualizm.. i za to go uwielbiam.. ale nie we wszystkim sie z nim zgadzam.. jest taki.. precyzyjny.. scisly.. w sensie ma cos w sobie z matematyka.. jezeli rozumiecie co mam na mysli.? Ma w sobie troche.. mentalnosci starca xD